Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με μερέντα και τυρί

Είναι "κόλαση"!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με μερέντα και τυρί

Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα, τότε πρέπει να τρέξεις να φτιάξεις αυτό το πανεύκολο γλυκό ψυγείου, το οποίοι επί της ουσίας αποτελεί ένα cheescake με μερέντα, τυρί και βύσσινο, συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, ικανό να κάνει όλους στο κυριακάτικο τραπέζι να πέσουν με τα μούτρα στο φαΐ.

Τη συγκεκριμένη συνταγή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να τη δοκιμάσεις και αυτή όπως και τις πεντανόστιμες σουπιές με σπάνακι και λεμόνι.

Πάμε να δούμε τα υλικά αλλά και την εκτέλεση της συνταγής

Υλικά:

  • 2 συσκευασίες (154 γραμ.) μπισκότα γεμιστά τριμμένα
  • 125 γραμ. (1 μπαστουνάκι) βούτυρο λιωμένο
  • 350 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 2 συσκευασίες (300 γραμ.) τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. merenda

Για τη σάλτσα βύσσινο

  • 1 συσκευασία βύσσινα σε χυμό
  • 1 ½ κ.σ κορν φλαουρ
  • βύσσινα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Για το cheesecake με merenda και βύσσινο, αλέθουμε πρώτα τα μπισκότα, προσθέτουμε το λιωμένο, αλλά χλιαρό βούτυρο και στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ.
  • Κάνουμε μια στρώση τη merenda στη βάση. Παγώνουμε και χτυπάμε την κρέμα με άχνη σε παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε το ξύσμα και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε να ενωθούν. Αδειάζουμε στη βάση και παγώνουμε να σφίξει.
  • Στραγγίζουμε το βύσσινο, διαλύουμε το corn flour με το χυμό βύσσινο και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τα βύσσινα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  • Όταν το cheesecake έχει παγώσει καλά, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα βύσσινο και παγώνουμε ξανά.

γλυκό ψυγείου με μερέντα

Θα σας τρέξουν τα σάλια με το γλυκό ψυγείου με μους σοκολάτας

Πάμε να δούμε τα υλικά αλλά και την εκτέλεση της συνταγής

Υλικά:

  • Για το παντεσπάνι
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 220 γραμ. ζάχαρη
  • 130 γρσμ. κορν φλάουρ
  • 70 γραμ. κακάο
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 κ.γλ. κρεμόριο
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 100 γαμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
  • 50 γρ. τζίντζερ γλασέ πολύ ψιλοκομμένο

Για τη μους σοκολάτας

  • 400 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 200 γραμ. κουβερτούρα πλάκα λιωμένη και χλιαρή
  • 600 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • καραμέλες σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Για την τούρτα με παντεσπάνι σοκολάτας, βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
  • Χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 7′-8′, μέχρι να γίνουν παχιά ανοιχτόχρωμη κρέμα. Κοσκινίζουμε το κορν φλάουρ, το κακάο, το αλεύρι, το κρεμόριο και τη σόδα και τα προσθέτουμε στα αβγά. Απαλά με σπάτουλα διπλώνουμε το μείγμα από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να μη βλέπουμε καθόλου τα στερεά υλικά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το τζίντζερ γλασέ.
  • Ανακατεύουμε απαλά και ισομοιράζουμε στις φόρμες. Ψήνουμε για 25′ περίπου μέχρι να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά και όταν πιέζουμε στο κέντρο, να φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε 10′ στις φόρμες και ξεφορμάρουμε με προσοχή.
  • Κόβουμε κάθε κομμάτι οριζόντια σε 3 λεπτά παντεσπάνια. Κόβουμε με προσοχή, μιας κι είναι ευαίσθητο και αφράτο το παντεσπάνι, για να μη διαλυθεί. Μπορείτε να κόψετε και σε 2 κομμάτια αν δυσκολεύεστε, γιατί είναι λεπτό κι αέρινο.
  • Αφήνουμε την κρέμα 30′ εκτός ψυγείου. Χτυπάμε το βούτυρο με το σύρμα στο μίξερ, να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε την κρύα πλέον λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ να ομογενοποιηθεί. Χτυπάμε χωριστά την κρέμα, ώστε να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα στη σοκολάτα κι αναδιπλώνουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Κάνουμε στρώσεις παντεσπάνι (6 φέτες στο σύνολο) και λεπτή στρώση μους. Αλείφουμε όλη την τούρτα με τη μους γύρω γύρω και πάνω. Γαρνίρουμε με καραμέλες (μπάλες σοκολάτας). Αχνίζουμε ελαφρά.
  • Αν η επικάλυψη μαλακώσει πολύ, τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο, ώστε να μπορούμε να την αλείψουμε.

γλυκό ψυγείου με μους σοκολάτας