Λαχταριστές σουπιές με σπανάκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου- Το μυστικό είναι στο λεμόνι

Πρέπει να τις δοκιμάσεις!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Λαχταριστές σουπιές με σπανάκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου- Το μυστικό είναι στο λεμόνι

Αν δεν το έχεις κάνει ακόμα, πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τις πιο λαχταριστές σουπιές με σπανάκι, συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Πρόσεξε όμως, για να τις πετύχεις, το μυστικό είναι να προσθέσεις και λεμόνι για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Σουπιές με σπανάκι και ρύζι, λεμονάτες. Ένα από τα πιο νόστιμα και θρεπτικά φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Υγιεινό, με χαμηλά λιπαρά και πολύ εύκολο. Η κλασική συνταγή για σπανακόρυζο με σουπιές το θέλει λευκό. Όμως μπορείτε να προσθέσετε και λίγη ντομάτα.

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και πρέπει σε κάθε περίπτωση να τη δοκιμάσεις και αυτή όπως και τη θεϊκή τυρόπιτα με φέτα!

Πάμε να δούμε τα υλικά αλλά και την εκτέλεση της συνταγής:

Υλικά:

  • 3 σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε μπουκιές (600-700 γραμ)
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)
  • 1 πράσο (ψιλοκομμένο)
  • 3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προαιρετικά

  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κ.σ πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση:

  • Οι σουπιές με σπανάκι και ρύζι, γίνονται κλασικά λεμονάτες αλλά μπορούν να γίνουν και κοκκινιστές με ντομάτα.
  • Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις σουπιές για 4-5΄ να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμύδια και το πράσο. Σοτάρουμε για 2-3′ και προσθέτουμε το σπανάκι.
  • Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3΄. Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20΄.
  • Στο τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Στύβουμε το χυμό ενός λεμονιού και πασπαλίζουμε με τον άνηθο. Βράζουμε 1-2΄. Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και καπάκι κι αφήνουμε το σπανακόρυζο με τις σουπιές να σταθεί για 10′ να μελώσει.

σουπιές με σπανάκι

Ζακυνθινό παστίτσιο ραγού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Θα μοσχομυρίσει το σπίτι κανέλα

Μια συνταγή κόλαση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Δοκιμάστε αυτό το Ζακυνθινό παστίτσιο ραγού και θα μας θυμηθείτε. Θα μοσχομυρίσει κανέλα το σπίτι.

Την συνταγή την βρήκαμε στο argiro.gr και παρακάτω ακολουθούν τα υλικά, τα βήματα αλλά και τα απόλυτα μυστικά της μαγείρισσας για ένα συγκλονιστικό παστίτσο.

Υλικά Συνταγής

  • 2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μερίδες (χτένι από τη σπάλα ή στηθοπλευρά) (ή αρνί)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 γραμ. μακαρόνια χοντρά με τρύπα (Νο3)
  • 2 ξερά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3-4 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
  • 6 ώριμες τριμμένες ντομάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1½ φλ. ζακυνθινό λαδοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

  • Για το ζακυνθινό παστίτσιο ραγού, σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί όλο το υγρό, τότε προσθέτουμε τις ντομάτες. Βάζουμε τα μυρωδικά σε τουλπανάκι, το δένουμε και το ρίχνουμε στο φαγητό.
  • Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει καλά. Αν σωθούν τα υγρά του και δούμε ότι δεν έχει ψηθεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό. Το κρέας στο τέλος πρέπει να μείνει με μια παχιά σάλτσα, σχεδόν με το λαδάκι του.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Πασπαλίζουμε λίγο τυρί σε πυρίμαχο ή σε γιουβέτσι (σκεύος). Στρώνουμε μία στρώση μακαρόνια, μία κρέας και σάλτσα, και τέλος μία στρώση τυρί.
  • Επαναλαμβάνουμε: μακαρόνια, κρέας, σάλτσα και τελειώνουμε πάλι με το τυρί. Το παστίτσιο ραγού είναι έτοιμο. Αν θέλουμε, το ροδίζουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ να λιώσει το τυρί. Το κόβουμε σε κομμάτια όπως το κανονικό παστίτσιο και το σερβίρουμε με σπάτουλα για να μη διαλύεται. Είναι πραγματικά απολαυστικό!