Σεισμός στην Πάργα - Πόσα Ρίχτερ;

Όλες οι πληροφορίες

Σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Πάργα.Πόσα Ρίχτερ ήταν; Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στα 8 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της περιοχής, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3:44 τα ξημερώματα στην περιοχή της Πάργας.

Expand player

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 8 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάργας, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αντιληπτός στην ευρύτερη περιοχή, αλλά δεν προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία.Η Ελλάδα ταρακουνήθηκε ακόμα μία φορά πριν από λίγες μέρες. Δείτε ποια περιοχή επισκέφθηκε ο Εγκέλαδος.

protothema.gr

Σεισμός σημειώθηκε προχθες και στην Κόρινθό

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα στην Κόρινθο, ταρακουνώντας όλη την περιοχή. Πόσα Ρίχτερ ήταν ωστόσο και τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες; Υπάρχει κίνδυνος για το μέρος και τους κατοίκους;

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 00:14 και έγινε αισθητός τόσο στην Κόρινθο όσο και σε περιοχές της Αργολίδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 12 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά της Κορίνθου, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν τέσσερα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την κοινότητα Αθίκια της Κορινθίας. Να σημειώσουμε ότι σήμερα είχαμε και στην Ελλάδα σεισμική δόνηση. Που και πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ και στην Κεφαλονιά εκτός από την Κόρινθο

Στη 1 τα ξημερώματα σημειώθηκε άλλη μία αισθητή δόνηση, αυτή τη φορά στην Κεφαλονιά. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 14 χλμ νοτιοδυτικά της Ιθάκης και πιο συγκεκριμένα έξω από το λιμάνι της Σάμης, με εστιακό βάθος στα 5 χλμ.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σεισμός στην Πάτρα

Τριπλός σεισμός στα Δωδεκάνησα