Κορωνοϊός: Έκλεισε η Εφορεία Αρχαιοτήτων λόγω κρουσμάτων

Συναγερμός!

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών πως αναγκάστηκε να κλείσει λόγω διαπιστωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στο προσωπικό της Εφορείας .

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος για χώρους εργασίας του δημοσίου τομέα το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει την προσωρινή παύση λειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας από σήμερα, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020. Στο μεταξύ, δείτε εδώ τα σημερινά κρούσματα κορωνοίού!

Expand player

Κορωνοϊός: Ο «Άγιος Βασίλης» πήγε σε γηροκομείο στο Βέλγιο και κόλλησε 118 ανθρώπους

Μία ιστορία βγαλμένη από σενάριο ταινίας έλαβε χώρα σε γηροκομείο του Βελγίου, όταν ένας άνδρας ντυμένος σαν τον Άγιο Βασίλη έκανε επίσκεψη και κόλλησε κορωνοϊό συνολικά 118 ανθρώπους που βρίσκονταν στο γηροκομείο εκείνη την ημέρα.

Μέχρι στιγμής, στο γηροκομείο Χάμερλικ, στην κωμόπολη Μολ, εντοπίστηκαν 98 θετικά κρούσματα σε ηλικιωμένους και άλλα 20 σε υπαλλήλους, ενώ σύμφωνα με τους υπεύθυνους των εγκαταστάσεων, αναμένεται να ανακοινωθούν κι άλλα κρούσματα.

Η ξαφνική αύξηση των κρουσμάτων παρατηρήθηκε μία βδομάδα μετά την επίσκεψη του Άγιου Βασίλη ο οποίος πήγε στο κέντρο φροντίδας προκειμένου να μοιράσει δώρα στους ηλικιωμένους, τη στιγμή που οι εξελίξεις με το εμβόλιο μοιάζουν να είναι ραγδαίες.

Ο δήμαρχος της πόλης προσπαθεί να εντοπίσει τον άνδρα και να διαπιστώσει εάν ήταν όντως θετικός στον κορωνοϊό και αν ήταν αυτός που προκάλεσε την μετάδοσή του μέσα στο γηροκομείο.

Κορωνοϊός: Πέθανε 69χρονη γυναίκα - Δίπλα της διασωληνωμένος ο 37χρονος γιος της

Τραγικές στιγμές συνεχίζει να βιώνει η χώρα μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού. Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, μία άτυχη 69χρονη γυναίκα πέθανε, ενώ δίπλα της βρισκόταν διασωληνωμένος ο 37χρονος γιος της.

Μπορεί τα κρούσματα να μειώνονται σταδιακά - δείτε εδώ τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ - ωστόσο ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται στις ΜΕΘ εξακολουθεί να είναι υψηλός την ίδια στιγμή που καθημερινά φεύγουν από την ζωή δεκάδες συμπολίτες μας.

Ο Νικόλαος Καπραβέλος, μίλησε στον ΣΚΑΪ και εξήγησε ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ ενώ περιέγραψε και μία τραγική οικογενειακή ιστορία.

«Η τάση σταθεροποίησης είναι στον αριθμό διασωληνωμένων και των θανάτων. Αν κάποιος είναι ικανοποιημένος με 50-60 νεκρούς τη μέρα, με 3.000 νεκρούς τον Νοέμβριο, θα φτάσουμε στο τέλος της άνοιξης τους 10.000-15.000 νεκρούς. Πρέπει να δούμε έκρηξη θανάτων για να κλείσουμε πάλι την αγορά;», εξήγησε ο κύριος Καπραβέλος.

«Χθες στη ΜΕΘ έχασα μια μητέρα 69 ετών μετά από μάχη 2-3 εβδομάδων και ο γιος της, 37 ετών είναι δίπλα, σε άλλη Μονάδα διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε.

Τέλος στις δηλώσεις του υπογράμμισε πως το άνοιγμα των εκκλησιών θα ήταν μία λάθος κίνηση αυτή την εποχή, ενώ ήταν αντίθετος και στο άνοιγμα των σχολείων, με τον ίδιο να αναφέρει πως: «Τα παιδιά μπορεί να μη νοσούν, αλλά μεταδίδουν».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Αρνητικός ο Γιώργος Πατούλης

Κορωνοϊός: Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για πώληση ψευδεπιγράφων εμβολίων