Κορωνοϊός: 693 νέα κρούσματα, 59 νεκροί και 558 συνολικά διασωληνωμένοι σήμερα στην χώρα μας

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: 693 νέα κρούσματα, 59 νεκροί και 558 συνολικά διασωληνωμένοι σήμερα στην χώρα μας

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πριν μερικά λεπτά τον νέο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊου, νεκρών και διασωληνωμένων που σημειώθηκε σήμερα στην χώρα μας.

Φαίνεται πως τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης αποδίδουν και όσο περνάνε οι μέρες τα κρούσματα μειώνονται καταρρακτωδώς, με αποτέλεσμα να μπορούμε επιτέλους να ελπίζουμε για το καλύτερο.

Σήμερα ανακοινώνουμε 639 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 125173, εκ των οποίων το 52.6% άνδρες.

5126 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 35741 (28.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

558 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 166 (29.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 732 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 62 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3687 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1475 (40.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Να υπενθυμίσουμε, ωστόσο, ότι παρόμοιο αριθμό κρουσμάτων είχαμε και χθες, Κυριακή!

Λαμία - Κορωνοϊός: Πέθανε ηλικιωμένη από το γηροκομείο - Δεκάδες κρούσματα στο ίδρυμα

Στην κλινική covid του Νοσοκομείου Λαμίας κατέληξε χθες το μεσημέρι μια 88χρονη γυναίκα η οποία νόσησε από κορωνοϊό στο Γηροκομείο με τα δεκάδες κρούσματα.

Η άτυχη γυναίκα ήταν το ένα από τα έξι ηλικιωμένα άτομα από το Γηροκομείο που χρειάστηκαν να νοσηλευτούν στο Νοσοκομείο και ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί εκεί άλλοι τέσσερις περιθαλπόμενοι.

Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες στο γηροκομείο Λαμίας, είχαν εντοπιστεί 18 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ σύμφωνα με το lamiareport, βρέθηκαν επιπλέον 35 δείγματα θετικά από τους ηλικιωμένους τρόφιμους όπως και έξι ακόμη θετικές διαγνώσεις ατόμων από το προσωπικό. Στο μεταξύ, εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στην Φολέγανδρο!