Κορωνοϊός: 693 νέα κρούσματα, 552 συνολικά οι διασωληνωμένοι και 85 νεκροί σήμερα στη χώρα μας

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: 693 νέα κρούσματα, 552 συνολικά οι διασωληνωμένοι και 85 νεκροί σήμερα στη χώρα μας

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 693 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 124534, εκ των οποίων το 52.6% άνδρες.

5109 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 35564 (28.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

552 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 162 (29.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 730 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3625 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1448 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Δείτε εδώ πως θα γίνεται η μετακίνηση τις γιορτινές μέρες!

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός - Lockdown: Την Δευτέρα ανοίγουν επίσημα τα κομμωτήρια

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN TV για τα νέα μέτρα του lockdown, τα κομμωτήρια αναμένεται να ανοίξουν την Δεύτερα 14 Δεκεμβρίου.

Εκτός από τα κομμωτήρια, αναμένεται το άνοιγμα και των βιβλιοπωλείων. Αναφορικά με τα κομμωτήρια, θα γίνονται κανονικά με ραντεβού και οι πελάτες θα έχουν συγκεκριμένο χρόνο παραμονής σε αυτά.

Θα ισχύει φυσικά ακόμα η αποστολή SMS στο 13033 και συγκεκριμένα το 2. Για ποιο πράγμα, ωστόσο, προειδοποιούν οι λοιμωξιολόγοι;

Lockdown - Clickaway: Σήμερα η πρεμιέρα της νέας μεθόδου αγοράς

Ξεκίνησε η εφαρμογή της πώλησης με τη μέθοδο του click away σήμερα, μετά και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον οδικό χάρτη του λιανεμπορίου και του lockdown κατά την εορταστική περίοδο.

Οι πολίτες που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας παρέλαβαν τα προϊόντα που είχαν προηγουμένως παραγγείλει διαδικτυακά. Ως αποτέλεσμα τα καταστήματα που άνοιξαν σήμερα για πρώτη φορά ανέμεναν τους πελάτες στις εισόδους, έχοντας την παραγγελία τους, αλλά και το POS προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή.

Η κίνηση στην Ερμού το μεσημέρι ήταν σχετικά αυξημένη, σε σύγκριση με τις περασμένες Κυριακές και για όσο διάστημα έχει επιβληθεί το lockdown στη χώρα. Ωστόσο, το σύστημα φάνηκε για πρώτη μέρα να λειτουργεί ομαλά, χωρίς να σχηματίζονται ουρές έξω από τα καταστήματα, με πελάτες που ανέμεναν να παραλάβουν τα ψώνια τους.

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ που εκδόθηκε για τη λειτουργία των καταστημάτων με το σύστημα του click away, και τα εμπορικά κέντρα θα μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να πωλούν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές, αρκεί να έχουν ειδικό σημείο πώλησης σε χώρο εξωτερικώς του εμπορικού κέντρου.

Οι προετοιμασίες στα καταστήματα του λιανεμπορίου είναι πλέον πυρετώδεις, καθώς καθ’ όλο το διάστημα των Χριστουγέννων, τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, ο τρόπος λειτουργίας τους θα είναι ριζικά διαφορετικός.

Με το click away δεν επιτρέπεται η φυσική περιήγηση των καταναλωτών στα καταστήματα. Αντ’ αυτού, θα πρέπει να επιλέξουν τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν είτε μέσω του e-shop μιας επιχείρησης, είτε προβαίνοντας σε τηλεφωνική παραγγελία από το κατάστημα.

Θυμίζουμε πως και στην περίπτωση του click away, ο πολίτης οφείλει να στείλει SMS κατ' εξαίρεση μετακίνησης (κωδικός 2) στο 13033, προκειμένου να μεταβεί στο κατάστημα και να παραλάβει τα ψώνια του.

Οι καταστηματάρχες θεωρούν το click away ως ένα βήμα προς μια μερική κανονικότητα, καθώς θα αποφορτιστούν και οι μεταφορικές εταιρείες που έχουν «φρακάρει» λόγω του τεράστιου όγκου των παραγγελιών. Δείτε εδώ, επίσης, υπό ποιους όρους τα καταστήματα θα δέχονται πελάτες!

Πηγή: iefimerida.gr