Εξελίξεις μετά το θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα - Παραιτήθηκε ο διευθυντής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»

Το είχε ζητήσει και ο Υπουργός Υγείας

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα μετά το περιστατικό με τον 49χρονο. Την παραίτηση του είχε ζητήσει ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ όπως έγινε γνωστό χρέη διοικητή εκτελεί πλέον ο αναπληρωτής διοικητής.

Υπενθυμίζεται πως ο 49χρονος πήγε στο Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και πόνο στο στήθος, ωστόσο τον έδιωξαν επειδή δεν είχαν εφημερία με αποτέλεσμα να πεθάνει μετά από λίγα λεπτά μόλις μερικά μέτρα έξω από το «Άγιος Ανδρέας». Η νοσηλεύτρια που υποδέχθηκε τον άτυχο άντρα δεν έχει δώσει ακόμα σαφείς εξηγήσεις.

Expand player

Το παρασκήνιο γύρω από την παραίτηση του Διευθυντή του Νοσοκομείου

Να σημειωθεί ότι μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ. Παράλληλα ζήτησε και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Όπως προκύπτει, εκείνη την ώρα εφημέρευαν περισσότεροι από 70 γιατροί, ενώ η νοσοκόμα που μίλησε με τον άτυχο 49χρονο δεν κάλεσε κανέναν για να τον εξετάσει, αρκέστηκε στο να τον διώξει επειδή το «Άγιος Ανδρέας» δεν εφημέρευε. Ο αδελφός του εκλιπόντος ζητεί την παρέμβαση εισαγγελέα.

Σήμερα η κηδεία του άτυχου 49χρονου στην Πάτρα - Σε εξέλιξη οι πειθαρχικές διαδικασίες στο Νοσοκομείο

Με μεγάλο θρήνο θα αποχαιρετήσουν σήμερα συγγενείς και οικεία πρόσωπα τον 49χρονο Θεόδωρο Νεμουτιανό που άφησε την τελευταία του πνοή έξω από το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, λίγα λεπτά αφού δεν δέχτηκαν να τον περιθάλψουν, αξιολογώντας λάθος την κατάστασή του. Ο άτυχος άνδρας είχε έντονους πόνους στο στήθος και δύσπνοια, ωστόσο από το νοσοκομείο τον παρέπεμψαν αλλού, αφού δεν εφημέρευαν.

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κληθείς να πάρει θέση για το περιστατικό, το χαρακτήρισε αδιανόητο και ζήτησε την έναρξη κατεπείγουσας έρευνας προκειμένου να αποδωθούν ευθύνες. Δήλωσε επίσης πως αναμένει πληροφορίες για τα πραγματικά περιστατικά από την έρευνα και αν προκύπτουν ευθύνες της διοίκησης του Νοσοκομείου.

Συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν σήμερα το απόγευμα τον 49χρονο, που έφυγε άδικα από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ο άτυχος άνδρας θα κηδευτεί στο Σκιαδά Τριταίας. Η κηδεία του θα γίνει στις 5 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

H ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου για τον 49χρονο αδικοχαμένο άνδρα στην Πάτρα

Πάτρα: «Πριν λίγους μήνες είχαμε χάσει και...» - Η συγκλονιστική αποκάλυψη για το θάνατο της αδερφής του αδικοχαμένου 49χρονου