Νίκος Μουτσινάς: «Το μήνυμα κατά της βίας δεν είναι η χρήση βίας από κανέναν»

Η δημόσια τοποθέτησή του για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Λίγες ώρες μετά τα σοκαριστικά επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη το απόγευμα της Τρίτης, ο Νίκος Μουτσινάς θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια και να εξηγήσει πως η βία δεν είναι σε καμία περίπτωση η απάντηση για τον ξυλοδαρμό του 29χρονου.

Ο παρουσιαστής είχε πάρει θέση και την Κυριακή, μετά το αρχικό περιστατικό που έγινε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και έτσι χθες επέστρεψε με μία νέα ανάρτηση όλο νόημα.

Expand player

Το βασικό που ήθελε να πει μέσα από την τοποθέτησή του είναι ότι η βία δεν μπορεί να είναι απάντηση στη βία, καθώς τότε δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε για τα αυτονόητα, ενώ τόνισε την ανάγκη να απομακρυνθεί το κομματικό σκέλος από τα δύο περιστατικά.

Η ανάρτηση του Νίκου Μουτσινά για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

«Αν απαντάς στη βία με βία, τότε δεν υπάρχει λόγος να ζητάμε και να συζητάμε τα αυτονόητα. Φύγετε από τα κόμματα, φύγετε από τις στολές και δείτε μόνο τον άνθρωπο, όποιος κι αν είναι. Είτε αστυνομικός, είτε απλός πολίτης, είτε άντρας, είτε γυναίκα. Το μήνυμα κατά της βίας δεν είναι η χρήση βίας από κανέναν μας».

Παρέμβαση Μητσοτάκη για τα επεισόδια - «Δε θα επιτρέψω το διχασμό»

Σε παρέμβαση, μετά τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη και τον τραυματισμό αστυνομικού, προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρωθυπουργό να τονίζει, ότι δε θα επιτρέψει σε κανέναν να διχάσει την χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε, ότι οι νέοι υπάρχουν για να δημιουργούν και όχι να καταστρέφουν, προσθέτοντας πως η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά.

«Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει. Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά.

Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Το θύμα αστυνομικής βίας στην Νέα Σμύρνη ξεσπά: «Με χτυπούσαν παντού με γκλοπιές»

Το αιχμηρό σχόλιο του Λεωνίδα Κουτσόπουλου για τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη