Κώστας Νικούλι: «Γιατί κάποιος να ορίσει και να μου πει, “δεν είσαι Έλληνας”;»

«Ο τόπος μου είναι η Ελλάδα»

Οι χρήστες των social media σπάραξαν κυριολεκτικά όταν παρακολούθησαν στην σειρά του ALPHA «Σασμός» ότι ο "Πετρής" είχε ένα άδοξο τέλος με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την σειρά. Να τονίσουμε πως μέχρι στιγμής τα νούμερα τηλεθέασης είναι πολύ ικανοποιητικά.

Από την άλλη, το μεσημέρι της Πέμπτης 27/01 ο Κώστας Νικούλι βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Ελένη» όπου μίλησε για όλους και για όλα. Μάλιστα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και για την καταγωγή του ενώ δήλωσε ότι είναι Έλληνας, καθώς κανείς και τίποτα δεν μπορεί να ορίσει τι είναι αυτό που κάνει κάποιον Έλληνα ή όχι.

Expand player

Οι δηλώσεις του Κώστα Νικούλι

«Δεν είναι αυτό που ήθελα να κάνω πάντα, πήγε το σώμα του από μόνο του. Ένιωθα ασφάλεια. Ήταν ένας νέος κόσμος για να γνωρίσει και να μπεις σε διαφορετικές καταστάσεις. Ένιωθα ότι εκεί ανήκω. Μετά ήρθαν οι επιτυχίες.

Δεν ήξερα καν τι σημαίνει πρωτοεμφανιζόμενος. Κρατάω το ταξίδι που έκανα με αυτούς τους ανθρώπους. Φυσικά νιώθω ευγνώμων αλλά το ότι έχω την άνεση να μιλήσω με αυτούς τους ανθρώπους και να επικοινωνούμε σαν να μην πέρασε μια μέρα, αυτό θεωρώ δώρο. Έτσι κρίνω και την επόμενη δουλειά, από τη χημεία.

Είχα πάρει την απόφαση ότι θα δώσω πανελλήνιες και θα μπω σε σχολή θεατρικών σπουδών. Αν δεν προχωρούσε νομίζω θα παρέμενα σε αυτόν τον τομέα. Για την καταγωγή του από την Αλβανία: «Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα εδώ.

Ένας από τους λόγους που δεν ήθελα να πάω στην Αλβανία, είναι γιατί ναι μεν νιώθω οικεία εκεί, αλλά ο τόπος μου είναι η Ελλάδα. Θα μου ήταν δύσκολο να φύγω και να κάνω κάτι νέο σε μια άλλη χώρα και να πω στη διαδικασία του μετανάστη ξανά.

Για το γεγονός ότι δεν άλλαξε το επώνυμό του αφού πήρε ελληνική υπηκοότητα: «Εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου Νικούλι και είναι λίγο αστείο θα έλεγε το τι σε ορίζει και τι σε κάνει Έλληνα ή όχι. Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα εδώ, πρώτη μου γλώσσα είναι τα ελληνικά, γιατί κάποιος να ορίσει και να μου πει, “δεν είσαι Έλληνας”.

Ήθελα να κρατήσω το όνομά μου για να θυμάμαι. Δεν άλλαξε κάτι και στην Αλβανία ξένος είμαι. Ο ξένος θα είναι για πάντα ξένος και αυτό είναι βαθιά ριζωμένο μέσα μας και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό. Εγώ με την επιλογή μου να κρατήσω το επώνυμό μου θέλω να πω ότι είμαι όποιος θέλω και από τη στιγμή που και η Ελλάδα με έχει αναγνωρίσει ως Έλληνα, θέλω να έχω το επώνυμό μου.»

«Στεναχωρήθηκα...» - Οι πρώτες δηλώσεις του Κώστα Νικούλι μετά το θάνατο του Πετρή στον Σασμό

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Ποιος είναι Πρωινιάτικα έκανε το πρωί της Πέμπτης (27/1) ο Κώστας Νικούλι, λίγο μετά τον θάνατο του χαρακτήρα του, του «Πετρή», στην επιτυχημένη σειρά του ALPHA, Σασμός.

Ο Κώστας Νικούλι εξήγησε πως τον στενοχώρησε ο θάνατος του χαρακτήρα του, ενώ την ίδια στιγμή απάντησε και στο ενδεχόμενο του να τον ξαναδούμε στο μέλλον σε κάποιο flashback.

«Στενοχωρήθηκα που πέθανε ο Πετρής. Δεν ξέρω αν θα ξανακάνω γυρίσματα για flashback. Αυτό ειναι στην ευχέρεια των σεναριογράφων. Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Δε ξέρω καθόλου. Για το Survivor δε ξέρω πως βγήκε η φήμη. Δεν είχαμε κάνει κάποια συζήτηση. Δε μπορώ να μιλάω υποθετικά για το αν θα πήγαινα», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Νικούλι.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ο Νικηφόρος σκοτώνει τον Μαθιό - Το συγκλονιστικό τέλος της σειράς Σασμός

Σασμός: «Μοίρα σκληρή και άδικη» - Το συγκινητικό "αντίο" της Χριστίνας Χειλά Φαμέλη στον Κώστα Νικούλι