Χάρης Ρώμας για κίνημα #metoo: «Πρέπει να κάνουν μεγάλο αγώνα και να αποδείξουν ότι...»

«Κάτι δεν πηγαίνει καλά με τα απωθημένα αυτών των καλλιτεχνών»

Το μεσημέρι της Κυριακής 7/3 ο Χάρης Ρώμας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Όλα Γκουντ» όπου μεταξύ άλλων μίλησε για το κίνημα #metoo αλλά και για τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως στο χώρο του θεάματος. Ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά:

«Mικρές δικτατορίες προσπαθούν να δημιουργηθούν στον χώρο της τέχνης. Μια μικρή ομάδα ανθρώπων που είναι στην κορυφή προσπαθεί να εκμεταλλευτεί. Κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται ότι είναι στο απυρόβλητο επειδή έχουν καταφέρει να τους γλύφουν, να τους εκθειάζουν.

Expand player

Κάτι δεν πηγαίνει καλά με τα απωθημένα αυτών των καλλιτεχνών. Και πρόσθεσε: «Κάτι δεν πηγαίνει καλά μέσα τους και για αυτό θα πρέπει να υπάρχει και εκεί αστυνόμευση. Πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο που τους ανθρώπους που είναι κακοποιητές, είτε αυτό είναι σεξουαλική είτε είναι ψυχολογική παρενόχληση, όσο κι αν είναι πικρό θα πρέπει με κάποιο τρόπο να το πληρώνουν.

Όσο κι αν διαμαρτύρονται πως μένουν εκτός δουλειάς, είναι και ταλαντούχοι κάποιοι άνθρωποι. Η έννοια της συγνώμης πάντα είναι θεμιτή αλλά για να επανέλθουν μέσα στον κοινωνικό και επαγγελματικό στίβο θα πρέπει να κάνουν έναν μεγάλο αγώνα και να αποδείξουν ότι πήραν το μάθημα τους».

Οι δηλώσεις του Χάρη Ρώμα για το κίνημα #metoo

«Είχα παρατηρήσει ότι ο Γιώργος Κιμούλης...»

Θέση για όσο συμβαίνουν στον καλλιτεχνικό χώρο έλαβε ο Χάρης Ρώμας, καλεσμένος στο Happy Day και την Σταματίνα Τσιμιτσιλή, το πρωί της Πέμπτης 3/3. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τον Γιώργο Κιμούλη και την απόφασή του να καταθέσει αγωγές σε τρεις ηθοποιούς και στο ΣΕΗ. Η απόφαση του ηθοποιού να κινηθεί νομικά έχει εγείρει τα σχόλια πολλών συναδέλφων του, μεταξύ των οποίων και την πρώην γυναίκας του, Ελισάβετ Μουτάφη.

«Οι άλλοι κρίνονται από τη δικαιοσύνη. Ο Γιώργος Κιμούλης, έχει δουλέψει μαζί μου. Κατηγορείται από πολλούς και με μάρτυρες για κάποια συμβάντα ακραία. Αυτό που μένει είναι να αποδειχτεί τι έχει συμβεί, αφού και ο ίδιος θέλει να προχωρήσει μέσω της δικαστικής οδού», ανέφερε ο ηθοποιός.

«Δεν θέλω να τον καταδικάσω, αλλά είναι πολλοί αυτοί που τον κατηγορούν και διαφορετικοί. Δεν δέχομαι τη λογική ότι επειδή δεν είναι σεξουαλική κακοποίηση, είναι μικρότερης εμβέλειας ή δυναμικής», υποστήριξε δείχνοντας την συμπαράστασή του προς τα θύματα.

«Είχα παρατηρήσει ότι είναι άνθρωπος που μπορεί να ξεφύγει, αλλά δεν ξέφυγε σε εμένα. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Εγώ προσωπικά δεν υπέφερα αλλά είχα παρατηρήσει ότι υπήρχε αυτή η τάση», κατέληξε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Έβαλα τα κλάματα...» - Η αποκάλυψη του Χάρη Ρώμα

Πασίγνωστος ηθοποιός του Καφέ της Χαράς αποκαλύπτει: «Έχουμε τσακωθεί με τον Κιμούλη πολύ άσχημα...»