«Δεν ήξερα ότι έχω...» - ''Ραγίζει'' καρδιές η Έρρικα Πρεζεράκου για τον χαμό της ανιψιάς της Αναστασίας

Είναι υπόδειγμα δύναμης

Η Έρρικα Πρεζεράκου βρέθηκε καλεσμένη στον καναπέ της εκπομπής ''Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον'' την Τρίτη 7/6 και μεταξύ των δηλώσεων, που έκανε μίλησε με πολύ όμορφο και αισιόδοξο τρόπο για όλα τα δύσκολα, που πέρασαν από τη ζωή της με κορυφαίο, τον θάνατο της ανιψιάς της Αναστασίας.

Η ίδια είχε γνωστοποιήσει πως η μικρή χρειαζόταν ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό για να ολοκληρώσει κάποιες θεραπείες στο εξωτερικό, με το κόσμο να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα αυτό. Δυστυχώς το παιδί δεν τα κατάφερε παρά τις άπειρες προσευχές και τα μοναστήρια, που είχε επισκεφτεί η Έρρικα. Σήμερα όμως ακόμα και μετά από αυτό το τραγικό συμβάν, δίνει μαθήματα αισιοδοξίας και δύναμης, με τα όσα είπε στην κάμερα.

Expand player

Oι δηλώσεις της Έρρικας Πρεζεράκου για τις δύσκολες στιγμές της

«Νιώθω ότι όλοι στη ζωή θα βιώσουμε σίγουρα προκλήσεις. Δεν υπάρχει άνθρωπος που θα περάσει όλη του τη ζωή χωρίς να έχει περάσει προκλήσεις. Αυτό που καταλαβαίνω μέσα στα χρόνια είναι ότι δεν είναι η πρόκληση αυτή καθ’ αυτή που έχει σημασία αλλά ο τρόπος που θα σταθούμε απέναντι σε αυτήν.

Αυτό είναι που μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι, να πορευτούμε και να ζήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που μπορούμε ο καθένας».

«Δεν ήξερα ότι έχω μια τέτοια δύναμη μέσα μου αλλά νομίζω πως δεν είναι προσωπικό μου γνώρισμα. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε απίστευτη δύναμη μέσα μας και απλά καμιά φορά έρχονται οι συγκυρίες και οι προκλήσεις που μας φέρνουν σε επαφή με αυτήν. Δεν νιώθω δηλαδή πως είναι κάτι προσωπικό μου και δεν το έχει κάποιος άλλος».

«Εύχομαι βέβαια να μην το ανακαλύψετε με τους τρόπους που το έχω ανακαλύψει εγώ αλλά να πιστέψουμε σε αυτό. Ότι όλοι μας φέρουμε μια δύναμη και ένα εσωτερικό πεδίο που είναι τεράστιο. Συνεχώς στη ζωή έβαζα στόχους και μου άρεσε να πετυχαίνω πράγματα αλλά είναι διαφορετικό να σου τύχει μια πρόκληση η οποία μπορεί να σε κάνει πραγματικά να βουλιάξεις για πολύ καιρό μέσα και να μην μπορείς να βγεις από εκεί.

Έχω πιάσει τον εαυτό μου στο παρελθόν να είναι μέσα σε αυτή τη λούπα της πρόκλησης και όχι σε αυτήν που στρέφω την προσοχή μου»

«Υπάρχει ένα θεϊκό σχέδιο...»

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα έκανε το πρωί της Παρασκευής (29/4) η Έρρικα Πρεζεράκου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σοβαρό ατύχημα που είχε με το χέρι της και στο θάνατο της αγαπημένης της ανιψιάς (δείτε εδώ την ανάρτησή της).

«Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη πρόκληση αυτή για μένα και ανά περιόδους βίωσα πολλά συναισθήματα σε σχέση με αυτό. Πάντα όμως σκέφτομαι ότι πρέπει να στραφώ στο καλό που έχει συμβεί.

Το καλό που έχει συμβεί είναι ότι έχοντας το χέρι μου λίγο πιο ψηλά από το κεφάλι μου βρέθηκα κάτω από δυο 300αρες μηχανές και δυο τεράστιες προπέλες. Θα μπορούσα να έχω σκοτωθεί οπουδήποτε αλλού κι αν με χτυπούσαν οπότε έχω τώρα μια στάση ευγνωμοσύνης που κατάφερα να είμαι ζωντανή. Βοηθήθηκα από την αγάπη του κόσμου.

Έκανα πολλά χειρουργεία και έχω ακόμα να κάνω κι άλλα. Έχω και ένα δικαστήριο που πρέπει να ολοκληρωθεί. Το χέρι δεν επιστρέφει για να γίνει όπως ήταν, οπότε επειδή αυτό δεν αλλάζει, δεν έχω ούτε θυμό, ούτε ένταση. Επειδή όμως ο άνθρωπος που το προκάλεσε, δε λειτούργησε καλά ούτε κατά το ατύχημα, ούτε μετά από αυτό, χρειάζεται να δεχτεί τις συνέπειες.

Είδα μια ξεκάθαρη αλήθεια για το τι είδους άνθρωπος είναι και αυτό είναι αρκετό για μένα», είπε η Έρρικα Πρεζεράκου για το ατύχημά της.

Για τον θάνατο της ανιψιάς της, είπε: «Ο θάνατος της ανιψιάς μου ήταν το πιο δύσκολο γεγονός που έχει περάσει η οικογένειά μου. Θεωρώ ότι με δίδαξε πάρα πολλά πράγματα αυτή η διαδικασία. Το πρώτο που με δίδαξε είναι πόση πολλή ανθρωπιά υπάρχει, γιατί είχαμε πάρα πολύ στήριξη για να γίνει το καλύτερο δυνατό γι’ αυτό το παιδί.

Το πόσο δύσκολο είναι για την αδερφή μου και τον άντρα της όλη αυτή η διαδικασία. Με δίδαξε ότι πολλές φορές νιώθουμε υπεράνθρωποι ενώ δεν είμαστε. Υπάρχει ένα θεϊκό σχέδιο. Μέσα μου έφτασα στο σημείο να πω ότι κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και από εκεί και πέρα είναι θέλημα Θεού».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Είχα χάσει τόσο πολύ αίμα που...» - Συγκλονίζει η Έρρικα Πρεζεράκου για το ατύχημα ακρωτηριασμού του χεριού της

«Είχα χάσει τόσο πολύ αίμα που...» - Συγκλονίζει η Έρρικα Πρεζεράκου για το ατύχημα ακρωτηριασμού του χεριού της