«Με την ανιψιά μου είχα...» - Ραγίζει καρδιές η Έρρικα Πρεζεράκου για την απώλεια που την σημάδεψε

H πίστη τη βοήθησε στον ακρωτηριασμό της

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Με την ανιψιά μου είχα...» - Ραγίζει καρδιές η Έρρικα Πρεζεράκου για την απώλεια που την σημάδεψε

Την Κυριακή 17/4 καλεσμένη στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» βρέθηκε η Έρρικα Πρεζεράκου. Η καταξιωμένη αθλήτρια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε ένα γεγονός που τη σημάδεψε όπως ο θάνατος της ανιψιάς της αλλά και τον ρόλο που έπαιξε η πίστη σε όλα τα κομβικά σημεία της ζωής της, και στον ακρωτηριασμό της μετά από ατύχημα.

Οι συγκινητικές δηλώσεις της Έρρικας Πρεζεράκου

«Όλα όσα έχω κάνει εμπεριέχουν κυρίως πίστη. Όταν ξεκίνησα στα 25 να κάνω πρωταθλητισμό, όλοι έλεγαν ότι δεν ξεκινάει κανείς σε αυτή την ηλικία. Αλλά είχα τόση πίστη σε αυτό που ήθελα να κάνω, και αυτό με οδήγησε όπου με οδήγησε. Για την ανιψιά μου, την Αναστασία, νομίζω ότι δε θα είχε γίνει ποτέ όλος ο αγώνας που έγινε, αν δεν είχαμε πίστη ότι μπορεί να τα καταφέρουμε. Επίσης αν δεν είχα πίστη μέσα, δεν ξέρω καν αν θα ήμουν ζωντανή αυτή στιγμή», είπε η αθλήτρια.

«Πιστεύω πολύ στο Θεό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παρακολουθώ και όλες τις έρευνες της επιστήμης. Αλλά νομίζω ότι ό,τι έχω κάνει στη ζωή μου έχει να κάνει με την πίστη μου στο Θεό. Πέρασα πολύ δύσκολα στην παιδική και την εφηβική μου ηλικία και είχα πολλούς λόγους για να μην πιστεύω. Αλλά όταν καταλάβεις ότι αυτό είναι μια εξελικτική διαδρομή, όλα ξεκουράζονται μέσα σου», πρόσθεσε.

«Η πίστη με βάζει στη διαδικασία κάθε φορά που έρχεται μια πρόκληση να πάρω μια απόφαση πώς θέλω να σταθώ απέναντί της. Θα μπορούσα να μη βρίσκομαι εδώ, για το ατύχημα στο χέρι μου. Θα μπορούσα να είμαι χρόνια σε πένθος για ό,τι συνέβη με την ανιψιά μου. Έχω κάνει το καλύτερο που μπορούσα για αυτή την πρόκληση; Από εκεί και πέρα, προφανώς ήταν κάτι πέρα από εμένα, δεν μπαίνω στη διαδικασία να βυθιστώ σε αυτό, αλλά να μάθω από αυτό. Όλοι μας φέρουμε το Θεό μέσα μας, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνουμε. Αυτό αισθάνομαι», ανέφερε.

«Με την ανιψιά μου είχα επισκεφθεί όλες τις μονές και τα μοναστήρια. Αλλά είχα πάντα πίστη. Δεν αισθάνθηκα απογοήτευση όταν δεν έγινε το θαύμα. Αισθάνθηκα ότι ό,τι ήταν δυνατόν να γίνει, είχε γίνει. Όταν υπάρχει κάτι ανώτερο, δεν μπορείς να παρέμβεις»

«Όσα μου συνέβησαν με έκαναν να συνειδητοποιήσω πόση δύναμη ψυχική έχουν οι άνθρωποι. Νιώθω πιο δυνατή από ποτέ. Κατάλαβα ότι είμαι η ψυχή μου και αυτό ήταν πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερο».

«Τώρα πενθώ» - Το βίντεο της Έρρικας Πρεζεράκου

Με αφορμή τις γιορτές και έτος που φτάνει στο τέλος του η Έρρικα Πρεζεράκου που το 2021 δεν πέρασε και την καλύτερη χρονιά της, μέσα από ένα Live 18 λεπτών στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram έκανε κυριολεκτικά κατάθεση ψυχής.

Να θυμίσουμε πως η γνωστή αθλήτρια το τελευταίο διάστημα έχασε την επτάχρονη ανιψιά της, η οποία έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ η ίδια είχε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό με το χέρι της (δείτε φωτογραφία από το ατύχημα).

Αρχικά ανέφερε: «Τώρα που έρχεται η νέα χρονιά αισθάνθηκα ανάγκη να το κάνω αυτό το βίντεο γιατί έχω ανάγκη να πω κάποια πράγματα. Τώρα πενθώ για όλα αυτά που μου έχουν συμβεί τα τελευταία δύο χρόνια», είπε πριν περάσει σε λεπτομέρειες.

Και αργότερα πρόσθεσε: «Θα σας πω ότι αρχικά ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο να βιώνει την απώλεια. Όταν ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία με το χέρι μου και είχα μια απώλεια, ενώ είχα μπει σε μια διαδικασία ότι έπρεπε να αντεπεξέλθω, ξαφνικά ήρθε κάτι που ήταν πολύ πιο σπουδαίο. Ξαφνικά εκεί που κάνεις έναν αγώνα για να επιβιώσεις, ξαφνικά έρχεται κάτι άλλο», δήλωσε η Έρρικα Πρεζεράκου με δάκρυα στα μάτια.

«Τα τελευταία 2 χρόνια έχω βιώσει μεγάλη ανθρωπιά και αγάπη από πολλούς από εσάς», αποχαιρέτησε έτσι η Έρρικα Πρεζεράκου τους διαδικτυακούς της φίλους.