Eurovision 2023: Αυτός είναι ο 16χρονος που θα εκπρoσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού

Με το τραγούδι «What they say»

(instagram / @eurovision)

Μετά την απόφαση των αρμόδιων για την τελική απόφαση, σχετικά με το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, Eurovision (δείτε εδώ ανάμεσα σε ποιους ήταν) ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε τον Victor Vernicos, με το τραγούδι του «What they say».

Να υπνεθυμίσουμε ότι οι δύο τελευταίοι αντίπαλοι του νεαρού τραγουδιστή, ήταν αρκετά δυναμικοί και ανταγωνιστικοί, αλλά ο Victor κατάφερε να τους κερδίσει και να πάρει την θέση της εκπροσώπησης, για την Eurovision 2023.

Expand player

Ποιος είναι ο 16χρονος Victor Vernicos που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision

O 16χρονος Βίκτωρας Βερνίκος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 67ο Διαγωνισμό της Eurovision. Ο νεαρός καλλιτέχνης είναι ανιψιός της φωτογράφου Μαρίνας Βερνίκου. Ο Βίκτωρας Βερνίκος ή Victor Vernicos, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Λίβερπουλ.

Στην επιλογή αυτή κατέληξε η αρμόδια Επιτροπή της ΕΡΤ, έχοντας προηγουμένως συναντηθεί με τους επικρατέστερους υποψηφίους, και συνυπολογίζοντας, βέβαια, την αξιολόγηση της 70μελούς Επιτροπής Κοινού, η οποία για πρώτη φορά μετείχε στη διαδικασία της επιλογής.

Η τελική τριάδα ήταν: Το τραγούδι «Liar» με τη Μελίσσα Μαντζούκη, ο Βίκτωρ Βερνίκος με το τραγούδι «What they say» και το «Shout out» από το ντουέτο Αντωνία Καούρη και Μαρία Μαραγκού.

Το τραγούδι της Ελλάδας επιλέχθηκε συνδυαστικά με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ.

Για πρώτη φορά φέτος, η τελική απόφαση από δύο Επιτροπές, ακριβώς όπως θα προκύψει το νικητήριο τραγούδι στον Τελικό της Εurovision 2023, ύστερα από την πρόσφατη αλλαγή στους κανόνες ψηφοφορίας (δείτε τες εδώ).

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Θρήνος για τους φαν της Eurovision - Έφυγε από τη ζωή η...

Μετά τον σάλο στη Eurovision - Οι Μaneskin εμφανίστηκαν στα Αμερικανικά Βραβεία με ζαρτιέρες