Θρήνος για τους φαν της Eurovision - Έφυγε από τη ζωή η...

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Facebook / Eurovision
Facebook / Eurovision

Μπορεί το ελληνικό κοινό να απογοητεύτηκε με την απόφαση του Γιώργου Καπουτζίδη να μην παρουσιάσει ξανά την Eurovision (δείτε εδώ γιατί), ωστόσο την Τρίτη 22/11 ανακοινώθηκαν δυσάρεστα νέα σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με τον διαγωνισμό.

Η τραγουδίστρια Kay Konnors έφυγε από τη ζωή, καθώς έχασε την μάχη μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για μια από τις φιναλίστ του ελληνικού τελικού της Εurovision το 2001, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι “Μια Φορά”.

Θρήνος για τους φαν της Eurovision

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του τραγουδιστή Δημήτρη Λασκαρίδη στο Fecebook: «Μόλις πληροφορήθηκα το άσχημο νέο. Διαγωνιζόμασταν μαζί το 2001 για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision. Μια αξιαγάπητη γυναίκα, άνθρωπος, φανταστική τραγουδίστρια. Πολύ λυπήθηκα. Έφυγες νωρίς. Καλό ταξίδι στο φώς Kay Konnors».

Eurovision Θρήνος
Facebook / Δημήτρης Λασκαρίδης

Οι 3 χώρες που αποσύρονται λόγω τεράστιου κόστους συμμετοχής

Mια διαφορετική Eurovision θα δούμε τον Μάϊο του 2023 στο Λίβερπουλ της Αγγλίας αντί της Ουκρανίας καθώς για πρώτη φορά θα υπάρχουν αρκετές απούσες χώρες για διαφορετικούς λόγους.

Πρώτη πρώτη η Ρωσία, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, με την παραδοσιακή δύναμη του διαγωνισμού να λείπει λόγω απόφασης της EBU.

Ωστόσο, άλλες χώρες χρειάστηκαν να αποσύρουν την συμμετοχή της λόγω του μεγάλου κόστους της συμμετοχής στον διαγωνισμό, όπως για παράδειγμα η Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο. Η τρίτη χώρα που για οικονομικούς πάλι λόγους πήρε απόφαση να αποσυρθεί από τη Eurovision 2023 είναι και η Βουλγαρία.

Να σημειώσουμε ότι το κόστος της φετινής Eurovision στην Αγγλία υπολογίζεται κοντά στα 19 εκατομμύρια λίρες.