«Kόντεψα να πεθάνω» - Όλη η αλήθεια για την επιλογή του Γιώργου Καπουτζίδη να μην παρουσιάσει την Eurovision ξανά

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Kόντεψα να πεθάνω» - Όλη η αλήθεια για την επιλογή του Γιώργου Καπουτζίδη να μην παρουσιάσει την Eurovision ξανά

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στο κανάλι του MEGA, Ελένη, βρέθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης την Δευτέρα 21/11 και παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Ο ίδιος, λοιπόν, μοιράστηκε μερικά λόγια για την παράσταση που παίζει αυτή τη στιγμή στο θέατρο, για την προσωπική του ζωή (δείτε εδώ γιατί έκανε coming out), αλλά και για την απόφασή του να μην παρουσιάσει ξανά την Eurovision.

Μάλιστα, με αφορμή το γεγονός αυτό προέβη και σε μία αποκάλυψη για ένα περιστατικό που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή για να μπορέσει να μεταδώσει τον διαγωνισμό.

Ο λόγος που δεν θα παρουσιάσει ξανά την Eurovision ο Γιώργος Καπουτζίδης

Νομίζω αυτή η παράσταση είναι αρκετά εξομολογητική. Το έργο αυτό είναι η συναισθηματική μου κατάσταση την περίοδο που γράφτηκε», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Ένιωσα μία μοναχικότητα, έζησα μία απομάκρυνση και έζησα μία μεγάλη απώλεια». Για τα συναισθήματα που πρωταγωνιστούν στην θεατρική παράσταση ανέφερε πως είναι ο θυμός «υπάρχει ”ατόφιος” θυμός, είναι άνθρωποι που είναι πολύ εγκλωβισμένοι και σιγά-σιγά ανακαλύπτουν την αγάπη».

Όσον αφορά τον μουσικό διαγωνισμό, εξήγησε: «Μου αρέσει αυτή η ησυχία. Ακόμα και η Eurovision ότι έπρεπε τον Μάιο να είμαι απίκο γιατί γίνεται αυτό, τώρα πια δεν το πολυθέλω. Το χάρηκα, το ευχαριστήθηκα, δεν θέλω να μου γίνει και αγγαρεία. Με την Μαρία Κοζάκου βλεπόμαστε και αγαπιόμαστε και εκτός Eurovision. Κάπου λίγο φτάνει.

Καταρχάς κόντεψα να πεθάνω αυτή τη φορά που πήγα. Αφού σκέφτηκα πόσο πιο καθαρά να στο πει ο Θεός ότι έπρεπε να κάτσεις σπίτι σου. Τι δουλειά είχες να πας με το σπασμένο χέρι να κυκλοφορείς στο στάδιο; Πάρε τώρα έναν ιό και κάτσε στο νοσοκομείο».

«Στο παρελθόν απαντούσα στα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν βγάζει κάπου αυτό. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνείς με κάποιον. Υπάρχουν όλα τα συναισθήματα και στον άνθρωπο και στην ανθρωπότητα. Υπάρχει και μίσος και κακία και όλα αυτά τα πράγματα. Δεν μπορώ να ασχοληθώ με την κακία του άλλου που έχει για μένα. Να το λύσει μόνος του. Εγώ πρέπει να ασχοληθώ να μην μπει σε μένα η κακία και το μίσος. Δεν θα με φάει το μίσος του αλλουνού, σε μένα να μην μπει μέσα», απάντησε έπειτα για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και κατέληξε: «Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα από τη στιγμή που εγώ έκανα coming out το 2020 μιλάω πιο πολύ καθαρά, όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, όχι κάθε τρεις και λίγο. Και να μου γράψει τώρα κάποιος «Ψόφος» στο Twitter τι θα πάθω; Καρδιακή προσβολή; Δεν υπάρχει κάποια συνέπεια.

Εγώ εστιάζω περισσότερο ότι αυτά που λέω βοηθούν τον κόσμο και μέσα από τις δουλειές και μέσα από τον δημόσιο λόγο μου. Σε όλο αυτό που έγινε στο θέατρο, δεν παρεμβαίνω στη διαδικασία που γίνεται στο δικαστήριο. Έχουμε πάει εκεί πια. Θέλω το θέατρο να είναι ένας χώρος ασφαλής για αγόρια και για κορίτσια και να μπορούν να λάμψουν. Οι γυναίκες έχουν ταλαιπωρηθεί στο πέρασμα των χρόνων».

Ο σάλος που είχε δημιουργηθεί πέρυσι κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού εξαιτίας της ατάκας του

Σε ένα ομοφοβικό σχόλιο που δέχτηκε θέλησε να απαντήσει στον αέρα της ΕΡΤ και κατά την διάρκεια του μεγάλου τελικού της Eurovision 2022, ο Γιώργος Καπουτζίδης. Ο γνωστός παρουσιαστής δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά για τις προτιμήσεις του αλλά και να απαντήσει όπως πρέπει και με τον σωστό τρόπο εκεί που χρειάζεται.

Ο ίδιος λοιπόν αφού πρώτα έφτιαξαν τον ήχο γιατί υπήρχαν αρκετά τεχνικά προβλήματα, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή ήταν η Cornelia Jakobs από τη Σουηδία, πολύ θερμή υποδοχή στο στάδιο για ένα από τα φαβορί της βραδιάς. Και βλέπετε, εγώ δεν είπα τίποτα. Κύριος, γιατί ψηφίζετε σήμερα και θέλω να έχετε καθαρό μυαλό.

Επίσης, την Πέμπτη που σχολίαζα τη Σουηδία, κάποιος μου έγραψε ότι είμαι κακιά αδερφή. Που αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή. Κι όμορφη κι έξυπνη και πετυχημένη. Και μη σοκάρεστε, μη σοκάρεστε. Αυτά πρέπει να τα συζητάμε. Και να τα συζητάμε ανοιχτά. Αν δεν τα συζητήσουμε, δεν θα τα αντιμετωπίσουμε ποτέ».

Όπως ήταν αναμενόμενο, το twitter πήρε εκείνη την ώρα φωτιά και αποθέωσε τον Γιώργο Καπουτζίδη για τα μηνύματα που στέλνει.