Απαλλάξου από την ακμή με φυσικά συστατικά! - Ποια μας βοηθούν;

Ένας θησαυρός στο ντουλάπι μας!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Απαλλάξου από την ακμή με φυσικά συστατικά! - Ποια μας βοηθούν;

Καταπολεμήστε την ακμή με φυσικό τρόπο!Τι είναι η ακμή και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε με την σωστή χρήση φυσικών προϊόντων; Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για ένα πρόσωπο πιο λαμπερό! Ορίστε μερικές χρήσιμες συμβουλές ομορφιάς.

Η ακμή είναι ίσως η πιο συχνή δερματολογική πάθηση και κάνουν λάθος όσοι νομίζουν πως κάνει την εμφάνισή της στην εφηβεία. Μπορεί να είναι αντίδραση του οργανισμού σε βακτήρια, μπορεί να είναι επακόλουθο μιας εγκυμοσύνης ή απλώς μια ψυχοσωματική αντίδραση. Το θέμα είναι ότι μπορείτε να καταπολεμήσετε τα βακτήρια αυτά με φυσικά συστατικά, το οποία θα βοηθήσουν να επανέλθει η επιδερμίδα του προσώπου σας στην αρχική, καθαρή και φρέσκια του όψη.

Τα φυσικά συστατικά που ενδείκνυνται για την περιποίηση της επιδερμίδας σας είναι τα εξής:

  • Ελαιο τεϊόδεντρου: Πρόκειται για ένα καθαρά αντιβακτηριακό συστατικό, που μπορείτε να εφαρμόσετε τοπικά στα σπυράκια.
  • Αμαμελίδα: Δεκάδες χρόνια, φημίζεται για τις στυπτικές της ιδιότητες, καθώς βοηθάει στην καταπολέμηση της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος και μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή σε πολύ μεγάλο βαθμό.
  • Μηλόξιδο: Το ξίδι έχει την ικανότητα να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας καθαρή, καταπολεμώντας τα βακτήρια και τα μικρόβια, καθώς έχει αντισηπτική δράση. Μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα μετά από καθαρισμό του προσώπου, ώστε να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα και να απορροφηθεί η λιπαρότητα.
  • Βιολογικό τζελ αλόης: Μπορεί να προσφέρει ιδανική ενυδάτωση σε ορισμένους τύπους δέρματος που έχουν τάση για ακμή. Παράλληλα, το τζελ αλόης μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για την καταπολέμηση των σημαδιών της ακμής, καθώς μειώνει τη φλεγμονή και βοηθάει στην ενυδάτωση
  • Ελαια: Είστε και εσείς επιφυλακτικοί για τη χρήση ελαίων σε επιδερμίδες με ακμή; Η αλήθεια είναι πως ένα πολύ μικρό ποσοστό συνηθίζει να τα χρησιμοποιεί για τη συγκεκριμένη δερματική πάθηση, όμως καλό θα ήταν να γνωρίζει ο κόσμος πως ορισμένα από αυτά έχουν πραγματικά ευεργετικά αποτελέσματα στο πρόσωπο. Για παράδειγμα, το αμυγδαλέλαιο, το έλαιο τζοτζόμπα και το ροδόνερο έχουν καταπραϋντική δράση και μπορούν να προσφέρουν θεαματικά αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως μην ξεχνάτε ότι τα δυνατά προϊόντα για την καταπολέμηση της ακμής μπορεί να αφυδατώσουν την επιδερμίδα και να την κάνουν να δείχνει ξηρή και ταλαιπωρημένη. Για αυτό, είναι σημαντικό να βρείτε τις φυτικές/φυσικές ουσίες που θα ενυδατώσουν το πρόσωπό σας σε βάθος και θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τη χαμένη σας φρεσκάδα. Και αν θέλετε να αδυνατίσετε με φυσικό τρόπο σας έχουμε συγκεντρωμένες μερικές τροφές που βοηθούν!

ΠΗΓΗ TV24