Τέλειες αναλογίες µε τη δύναµη της πλαστικής χειρουργικής!

Η πλαστικός χειρουργός Δρ Γιολάντα Πεπέ εξηγεί περισσότερα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τέλειες αναλογίες µε τη δύναµη της πλαστικής χειρουργικής!

Μια ανάσα πριν από τις γιορτές απαλλάξου από το τοπικό πάχος και τα αντιαισθητικά “ψωµάκια” και βελτίωσε τη σιλουέτα σου επιλέγοντας τη µέθοδο της λιποαναρρόφησης ή της λιποανακύκλωσης. Η πλαστικός χειρουργός, Δρ. Γιολάντα Πεπέ σου εξηγεί περισσότερα για τις παραπάνω µεθόδους.

Μάθε για τη λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση αφαιρεί το λίπος από συγκεκριµένες περιοχές του σώµατος, ενώ σκοπός της είναι η βελτίωση της µορφής των περιοχών αυτών αλλά και των συνολικών αναλογιών του σώµατος. Ειδικότερα, µε τη µέθοδο της λιποαναρρόφησης αφαιρείται το ενοχλητικό λίπος που χαλάει την αρµονία του σώµατος από σηµεία όπως: τα ψωµάκια, οι γλουτοί, η κοιλιά, οι βραχίονες, τα γόνατα, γάµπες, µηροί και ο λαιµός. Η µέθοδος απευθύνεται σε κάθε γυναίκα και άνδρα µε πρόβληµα τοπικής σωµατικής λιποδυστροφίας, το οποίο ενδεχοµένως ούτε οι εξαντλητικές δίαιτες ούτε η έντονη σωµατική άθληση έχουν επιλύσει. Τα αποτελέσµατα της λιποαναρρόφησης είναι µόνιµα αλλά μια σηµαντική αύξηση βάρους θα τα επηρεάσει.

πεπέ

Τα πλεονεκτήµατα της µεθόδου

Η επέµβαση γίνεται µε πολύ µικρές τοµές αφήνοντας ένα αόρατο και εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσµα. Μάλιστα η δυνατότητα διόρθωσης των δύσκολων περιοχών, η συντόµευση του χρόνου του χειρουργείου και η µετεγχειρητική εικόνα ενός πολύ φυσικού και αρµονικού αποτελέσµατος κάνουν τη λιποαναρρόφηση µία εγγυηµένη λύση για την επαναφορά της αρµονίας στο σώµα σου. Σηµείωσε ότι η λιποαναρρόφηση δεν υποκαθιστά την σωστή διατροφή και την άσκηση, αλλά αλληλοσυµπληρώνονται και δεν αποτελεί θεραπεία για τις ραγάδες τού δέρµατος και την κυτταρίτιδα. Ανάλογα µε την περίπτωση του ασθενούς, η επέµβαση γίνεται µε τοπική αναισθησία, µέθη ή επισκληρίδιο αναισθησία. Ο χρόνος νοσηλείας είναι από λίγη ώρα έως ένα εικοσιτετράωρο. Μετεγχειρητικά και καθόλη την διάρκεια του πρώτου µετεγχειρητικού µήνα χρησιµοποιούνται ειδικές πιεστικές επιδέσεις ή ένας απλός κορσές ή ένα καλσόν για κιρσούς.

Λίγα λόγια για την λιποανακύκλωση

Ένας ακόµη τρόπος για σµιλευµένο σώµα ή ακόµη και πρόσωπο είναι η λιποανακύκλωση. Αφαιρώντας το περίσσιο λίπος από εκεί που δε χρειάζεται, όπως είναι το λίπος από τα πλαϊνά των µηρών (ψωµάκια), από τους βραχίονες, την κοιλιά και τα γόνατα, επανατοποθετείται σε σηµεία που πρέπει να ενισχυθούν όπως είναι οι γλουτοί, οι γάµπες αλλά και το στήθος. Στο πρόσωπο εφαρµόζεται για το γέµισµα των ρυτίδων καθώς και για όγκο. Η επέµβαση γίνεται µε µέθη και η ανάρρωση διαρκεί µία µόνον ηµέρα στην κλινική. Μετά την επέµβαση, τοποθετείται ειδικός συµπιεστικός επίδεσµος στα µέρη που έχει αφαιρεθεί το λίπος.

Info

Δρ. Γιολάντα Πεπέ, Πλαστικός Χειρουργός

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 37, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310 287800, 2310 275050

giolantapepe.gr, info@giolantapepe.gr, Facebook: Giolanta Pepe