Μυστικό για νεανική όψη χωρίς νυστέρι!

Η πλαστικός χειρουργός Δρ. Γιολάντα Πεπέ σού εξηγεί περισσότερα...

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μυστικό για νεανική όψη χωρίς νυστέρι!

Η αναίµακτη λύση για µια υπέροχη επιδερµίδα απαλλαγµένη από χαλάρωση και έλλειψη ελαστικότητας βρίσκεται στο µη-επεµβατικό lifting µε νήµατα, που υπόσχεται να σου χαρίσει ένα σφριγηλό πρόσωπο για να λάµψεις στο φετινό ρεβεγιόν. Η πλαστικός χειρουργός, Δρ. Γιολάντα Πεπέ σου εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτήν την καινοτόµο τεχνική.

Η καινοτόµος µέθοδος

Πρόκειται για µια πρωτοποριακή και ασφαλής τεχνική που µειώνει τη χαλάρωση προσώπου και σώµατος χωρίς νυστέρι. Τα PDO Lifting Threads είναι 100% βιο-απορροφήσιµα νήµατα από πολυπροπυλένιο εφοδιασµένα µε ειδικά άγκιστρα και σχηµατίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγµα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του δέρµατος µε απόλυτα ασφαλή τρόπο. Δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting αλλά αποτελούν µια πολύ καλή εναλλακτική για τα άτοµα εκείνα που έχουν ήπια χαλάρωση ή ακόµα και σηµαντική χαλάρωση αλλά δεν επιθυµούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέµβαση.

πεπε

Λίγα λόγια για τη διαδικασία

Η θεραπεία γίνεται µε τοπική αναισθησία (µε εφαρµογή αναισθητικής κρέµας ή στελεχιαία αναισθησία µε ενέσιµη ξυλοκαϊνη) και διαρκεί από 30-45 λεπτά. Η βιοδιάσπαση των νηµάτων γίνεται εντός 6 µηνών οπότε και απορροφώνται πλήρως. Όµως σε αυτό το διάστηµα ο οργανισµός έχει δηµιουργήσει ένα πλέγµα από κολλαγόνες και ελαστικές ίνες γύρω από τα νήµατα που τοποθετήθηκαν (foreign body reaction) και για το λόγο αυτό τα αποτελέσµατα της θεραπείας διαρκούν δώδεκα έως δεκαέξι µήνες.

Πού εφαρµόζεται;

Πρακτικά παντού! Στο πρόσωπο γίνεται εφαρµογή στις ρυτίδες στο µέτωπο και στο µεσόφρυδο καθώς και στα φρύδια για ανύψωση (αυτές οι εφαρµογές είναι ιδιαίτερα χρήσιµες σε άτοµα που δεν επιθυµούν θεραπεία µε botolinum toxin). Επίσης, άλλα σηµεία εφαρµογής είναι στα βλέφαρα, στο «πόδι της χήνας» και στις λεπτές ρυτίδες κάτω από τα µάτια. Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσµατα στις παρειές (µάγουλα), στη γραµµή της γνάθου και στο λαιµό όπου επιτυγχάνεται ανόρθωση και σηµαντική σύσφιξη. Στο σώµα γίνεται εφαρµογή σε στήθος και γλουτούς για ανόρθωση και σε βραχίονες στα χέρια, σε µηρούς και κοιλιά για σύσφιξη.

Τι να περιµένω µετά;

Αµέσως µετά τη θεραπεία υπάρχει ήπιος ερεθισµός στα σηµεία εισόδου των νηµάτων. Κατά την εφαρµογή επειδή το πρόσωπο είναι περιοχή µε ιδιαίτερα αυξηµένη αγγείωση µπορεί να γίνουν κάποιες εκχυµώσεις, οι οποίες θα υποχωρήσουν σε λίγες ηµέρες. Στις περιπτώσεις αυτές εφαρµόζουµε ψύξη µε πάγο αµέσως µετά την εφαρµογή και τις επόµενες ηµέρες εφαρµόζουµε κρέµα µε άρνικα.

Μπορεί να συνδυαστεί µε άλλες θεραπείες;

Η εφαρµογή νηµάτων µπορεί να συνδυαστεί µε τις κλασικές ενέσιµες θεραπείες προσώπου (botolinum toxin, υαλουρονικό οξύ για γέµισµα ρυτίδων ή αυτόλογη µεσοθεραπείαPRP) και αυτό λειτουργεί συµπληρωµατικά για ένα ακόµη καλύτερο αποτέλεσµα. Επιπλέον, όταν τα νήµατα εφαρµόζονται σε περιοχές όπως το µέτωπο ή το «πόδι της χήνας», κλασικές περιοχές εφαρµογής botolinum toxin, τα αποτελέσµατα ενισχύονται και παρατείνονται χρονικά.

Info

Δρ. Γιολάντα Πεπέ, Πλαστικός Χειρουργός

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 37, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310 287800, 2310 275050

giolantapepe.gr, info@giolantapepe.gr, Facebook: Giolanta Pepe