Tips για λαμπερά και υγιή μαλλιά όλο το καλοκαίρι

Παρά το γεγονός ότι όλοι αγαπάμε τον ήλιο και το καλοκαίρι, το δέρμα και τα μαλλιά μας χρειάζονται περισσότερη φροντίδα αυτούς τους μήνες για να διατηρηθούν υγιή.

Pexels
Pexels

Είναι γεγονός ότι ο ήλιος και η θάλασσα αφυδατώνουν τα μαλλιά και κάνουν το χρώμα να ξεθωριάζει. Για αυτό εμείς βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε όλα τα μυστικά για να τα προστατέψεις τα μαλλιά σου και να διατηρήσεις τη λάμψη τους κατά τη διάρκεια των διακοπών.


Μην αφήνεις τα μαλλιά σου εκτεθειμένα στον ήλιο

Ένα tip για να είσαι στιλάτη και να προστατεύεις και τα μαλλιά σου από τον ήλιο είναι να χρησιμοποιείς διάφορα μαντήλια σε πολύ ωραία σατέν ή λινή υφή προκειμένου να τα καλύπτεις τα μαλλιά σου και να αναβαθμίζεις τις εμφανίσεις σου στο νησί. Ο ήλιος αφυδατώνει τα μαλλιά και ξεθωριάζει το χρώμα. Επιπλέον με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις την υπερβολική χρήση θερμότητας αφού θα λειτουργήσει ως hair look.

Προστάτεψε τα μαλλιά σου από τον αέρα

Έρχεται η ώρα που θα γεμίσουν τα νησιά μας και εμείς θα απολαμβάνουμε τις διακοπές. Ωστόσο, τα μαλλιά μας δεν απολαμβάνουν ιδιαίτερα τον αέρα που συχνά είναι εξαιρετικά έντονος στα νησιά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν αφήσεις τα μαλλιά σου ελεύθερα, είναι σίγουρο ότι θα γεμίσεις κόμπους. Κι όταν τα μαλλιά γεμίζουν κόμπους, είναι βέβαιο ότι θα σπάσουν στην προσπάθεια να τα ξεμπερδέψεις. Προτίμησε να πιάνεις τα μαλλιά σου είτε κάνοντας χαλαρά messy bun είτε πλεξούδες. Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις το απόλυτο trend, ένα sleek bun, χρησιμοποιώντας προϊόντα που θα θρέψουν τα μαλλιά όπως μια μάσκα, ένα έλαιο ή μία θεραπεία για το scalp. Έτσι, θα κάνεις θεραπεία, θα αποφύγεις τη θερμότητα και θα αποτρέψεις τους κόμπους στα μαλλιά.

Χρησιμοποίησε αντηλιακό μαλλιών

Ενώ είναι γνωστό ότι πρέπει να προστατεύουμε το δέρμα μας από τον ήλιο, συχνά παραμελούμε την προστασία των μαλλιών μας. Ο ήλιος φθείρει τόσο το δέρμα όσο και τα μαλλιά και χρειάζεται πάντα να χρησιμοποιούμε αντηλιακό μαλλιών όσο βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο. Επίλεξε κάποιο σε μορφή ελαίου αν θέλεις να τα ενυδατώσεις σε βάθος όσο βρίκεσαι στην παραλία κάποιο με πιο ελαφριά υφή για τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας ώστε να μη στα βαραίνει.

Κράτα τα μαλλιά σου ενυδατωμένα

Αυτό το step είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί όσο περισσότερο διατηρείς τα μαλλιά σου ενυδατωμένα τόσο λιγότερο θα σπάνε. Χρησιμοποίηση μια μάσκα (δείτε εδώ 4 εύκολες DIY μάσκες μαλλιών) μαλλιών πριν λουστείς. Άφησέ την για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια λούσε τα μαλλιά σου όπως συνήθως. Αυτό θα βοηθήσει να είναι τα μαλλιά σου προστατευμένα από την τριβή κατά τη διάρκεια του λουσίματος. Μετά το λούσιμο χρησιμοποίησε σε νωπά μαλλιά μια μάσκα για θρέψη και ενυδάτωση. Αφού τα ξεπλύνεις μη ξεχάσεις να εφαρμόσεις ένα leave in ενυδατικό προϊόν ή ένα λαδάκι μαλλιών.