4 εύκολες DIY μάσκες μαλλιών για κάθε τύπο και ανάγκη- Βρες αυτή που σου ταιριάζει!

Θα χρειαστείς ελάχιστα υλικά για να τις φτιάξεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Αισθάνεσαι ότι τα μαλλιά σου έχουν ανάγκη από έξτρα φροντίδα και ενυδάτωση, ειδικά αυτήν την εποχή όπου οι χαμηλές θερμοκρασίες και το κρύο τα ταλαιπωρούν λίγο παραπάνω; Εάν ναι, τότε δοκίμασε αυτές τις σπιτικές μάσκες, που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα από την άνεση του σπιτιού σου με ελάχιστα υλικά παρασκευής.

Ανεξάρτητα από τον τύπο ή τις ανάγκες των μαλλιών σου πάντα υπάρχει μια φυσική λύση που μπορείς να δοκιμάσεις για να τους δώσεις όλα όσα χρειάζονται προκειμένου να διατηρήσουν την υγιή και λαμπερή όψη τους. Εμείς σου προτείνουμε 4 DIY συνταγές με εύκολα υλικά για να δοκιμάσεις. (δες και 7 κολακευτικά κουρέματα που σμιλεύουν & αδυνατίζουν το οβάλ και στρογγυλό πρόσωπο)

4 συνταγές για σπιτικές μάσκες μαλλιών για κάθε τύπο & ανάγκη

  1. Μάσκα με αλόη για ξηρά μαλλιά. Αφαίρεσε το τζελ από τα φύλλα της αλόης και χτύπησέ το για λίγο στο μπλέντερ. Στη συνέχεια εφάρμοσε το μείγμα σου στα μαλλιά απλώνοντάς το από τη ρίζα μέχρι τις άκρες τους και άφησέ το να δράσει για περίπου 1 ώρες πριν το ξεβγάλεις.

    hairmask
    Unsplash
  2. Μάσκα με αβοκάντο και μέλι για θαμπά, ξηρά μαλλιά χωρίς λάμψη. Ανάμειξε ένα ώριμο αβοκάντο στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας μέλι. Άπλωσε το μείγμα σου σε νωπά μαλλιά για 30 λεπτά και μετά ξέβγαλέ το καλά.
  3. Μάσκα με μέλι και κανέλλα για πυκνά σπαστά μαλλιά. Σε ένα μπολ ανάμειξε 4 κουταλιές της σούπας μέλι με μια κουταλιά της σούπας κανέλλας. Στη συνέχεια άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά σου αφήνοντάς το να δράσει για περίπου 20 λεπτά πριν το ξεπλύνεις.
  4. Leave in mask για κάθε τύπο μαλλιών. Σε ένα άδειο μπουκάλι με σπρέι ρίξε 1/2 κούπα αποσταγμένο νερό συμπληρώνοντας με 60 γραμμάρια αλόης. Στη συνέχεια σε ένα μπολ ανάμειξε 1 κ.γ. λάδι από αβοκάντο με 60 γραμμάρια λάδι καρύδας. Μόλις ομογενοποιηθούν πρόσθεσέ το μείγμα στο μπουκάλι και ανακίνησέ το καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά σου πριν το ψεκάσεις σε νωπά μαλλιά. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.