Έρευνα σοκ! Τι πρέπει να πίνουμε μετά τη γυμναστική;

Το μπουκάλι με το νερό δεν είναι το μόνο που πρέπει να αναζητήσεις μετά την προπόνηση...

Έρευνα σοκ! Τι πρέπει να πίνουμε μετά τη γυμναστική;

Νερό να πίνεις γενικά, πριν και κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αλλά και της μέρας γενικότερα, είτε γυμνάζεσαι, είτε όχι. Στο τέλος της γυμναστικής σου, καλύτερα να σβήνεις τη δίψα σου με γάλα.

Είναι πιο ωφέλιμο και από νερό και από ισοτονικό ποτό, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Διαβάστε παρακάτω....

Όπως αναφέρει έρευνα δημοσιευμένη στο περιοδικό Applied Physiology, Nutrition και Metabolism το γάλα και γενικότερα τα γαλακτοκομικά -λόγω σύστασης και της ισορροπημένης περιεκτικότητας σε νάτριο, υδατάνθρακες και πρωτεϊνες-συμβάλλουν στη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού, ειδικά μετά από μία απαιτητική προπόνηση.

Το συμπέρασμα βγήκε ως εξής: οι υπεύθυνοι της έρευνας χώρισαν τους 15 συμμετέχοντες σε 4 ομάδες και τους υπέβαλαν σε προπόνηση spinning. Μετά το πέρας της, το πρώτο γκρουπ ήπια αγελαδινό γάλα, η δεύτερη νερό, η τρίτη συμπλήρωμα διατροφής με βάση το γάλα και η τέταρτη ένα ισοτονικό ποτό.

Με βάση την εξέταση ούρων και αίματος στην οποία υποβλήθηκαν μετά, οι ομάδες που ήπιαν γαλακτοκομικά προϊόντα- δηλαδή η 1η και η 3η- ενυδατώθηκαν και ένιωθαν αίσθημα πληρότητας σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τους υπόλοιπους. Μπορείς να ευχαριστήσεις τις πρωτεΐνες γι' αυτό το καλό.