Φυσική συνταγή ομορφιάς: Φτιάξε μόνη σου συσφικτικό και αντιγηραντικό τζελ με αλόη και γεράνι!

Πως θα το κάνεις; Η διαδικασία είναι απλή!

Φυσική συνταγή ομορφιάς: Φτιάξε μόνη σου συσφικτικό και αντιγηραντικό τζελ με αλόη και γεράνι!

Σε αυτή τη συνταγή που είναι απο τις πιο αγαπημένες μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βιολογικό τζέλ αλόης ή το τζέλ απο σπιτική αλόη βέρα !

Μια φυσική συνταγή ομορφιάς με αλόη βέρα, αγγούρι και αιθέριο έλαιο Γεράνι που σφίγγει το δέρμα, εξομαλύνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές ενώ θρέφει και ενυδατώνει το δέρμα.

ΤΟ ήξερες ότι το αγγούρι είναι στυπτικό που σφίγγει το δέρμα και εξομαλύνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές; Και όμως ισχύει!

ΥΛΙΚΑ

1 μικρό αγγούρι (αποφλοιωμένο και χωρίς σπόρια)

30 ml τζελ αλόη βέρα

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα αμαμελίδας.

7 σταγόνες αιθέριο έλαιο Γεράνι (προαιρετικό)

OΔΗΓΙΕΣ

Κάνουμε το αγγουράκι πουρέ στο μπλέντερ.

Το στύβουμε πολύ καλά με ένα τουλπάνι και παίρνουμε καθαρό το χυμό του.

Σε να μικρό μπώλ ανακατεούουμε πολύ καλά το τζέλ αλόης μαζί με 2 κουταλάκια του γλυκού καθαρό χυμό από το αγγούρι και το εκχύλισμα αμαμελίδας.

Στο τέλος ρίχνουμε το αιθέριο έλαιο και ανακατεύουμε ξανα.

Βάζουμε το αντιγηραντικό μας τζέλ μας σε καθαρό πρόσωπο κυρίως το βράδυ και ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ.

Με αιθέριο έλαιο Λεβάντας μπάινει και μετά την ηλιοθεραπεία γιατι είναι δροσερό ,θεραπευτικό και ανακουφιστικό.

Μπορεί να μπεί και στην περιοχή των ματιών αν δεν χρησιμοποιήσουμε αιθέριο έλαιο,σαν τζελ για τα πρηξίματα.

Το αποθηκεύουμε στο ψυγείο σε καθαρό βαζάκι.

Αν βάλουμε φρέσκια αλόη τότε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μέχρι μια εβδομάδα και πάντα με καθαρά χέρια και στο ψυγείο.

Η super αναπλαστική μάσκα προσώπου με μαγιά μπύρας και μέλι!

Μάσκες με αυγό: Τι να προσθέσεις για σύσφιγξη, απαλότητα, ξηρότητα, νεανικό δέρμα;

Το αυγό περιέχει πολλές πρωτεΐνες ευεργετικές για την επιδερμίδα. Είναι ακόμη δυναμωτικό, χάρη στη λεκιθίνη, στα λευκώματα και τα ιχνοστοιχεία που περιέχει.

Το ασπράδι του έχει τονωτικές και συσφικτικές ιδιότητες, ενώ ο κρόκος είναι ιδιαίτερα θρεπτικός και από πολλούς ερευνητές θεωρείται μυστικό μακροζωίας.


Μπορείς να φτιάξεις μόνη σου μάσκες με αυγό, ώστε να ενισχύσεις τις προστατευτικές και επανορθωτικές ικανότητες του δέρματος και να απαλύνεις τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης.

4 μάσκες με αυγό για να δοκιμάσεις:

Μάσκα σύσφιγξης με αυγό
Πάρε τα ασπράδια δύο αβγών, χτύπησέ τα ελαφρά και στη συνέχεια άπλωσέ τα στο πρόσωπό σου, αφού προηγουμένως έχεις κάνει έναν πολύ καλό καθαρισμό.
Άπλωσε το ασπράδι σε όλο το πρόσωπο, εκτός από την περιοχή των ματιών. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι δηλαδή να στεγνώσει και να αρχίσει το δέρμα να τραβάει. Ξέβγαλέ το στην αρχή με χλιαρό νερό και σιγά σιγά με κρύο.


Μάσκα με αυγό και αμυγδαλέλαιο
Η ιδανική θεραπεία για νεανική επιδερμίδα. Ρυτίδες και γραμμές έκφρασης εξαφανίζονται, το δέρμα συσφίγγεται σαν να έχει υποστεί λίφτινγκ, ενώ η επιδερμίδα δείχνει λαμπερή και φυσική.

Πάρε 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο, ένα ασπράδι αβγού, 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη (θα τη βρεις σε φαρμακεία) και περίπου 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι. Χτύπησε όλα αυτά τα υλικά σε μπλέντερ, μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα.
Ρίξε τόσο αλεύρι ώστε το μείγμα να είναι πυκνό όσο περίπου η οδοντόκρεμα. Στη συνέχεια, άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπο και στο λαιμό σου, άφησέ το να δράσει για 10 λεπτά και πλύνε το δέρμα σου.


Μάσκα με αυγό και λεμόνι για βελούδινη απαλότητα
Εάν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο και εμφανίζει κοκκινίλες, μια μάσκα με βάση το χυμό λεμονιού και το ασπράδι του αβγού θα σου εξασφαλίσει ένα ευχάριστο αίσθημα άνεσης.

Πάρε το χυμό μισού λεμονιού, χτύπησε ελαφρά το ασπράδι ενός αβγού και ανακάτεψέ τα. Άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου και άφησέ τη για 15 λεπτά.
Εάν τη βάλεις το βράδυ, μπορείς να την αφήσεις όλη τη νύχτα. Ξέβγαλε με χλιαρό νερό.
Οι λευκαντικές ιδιότητες του λεμονιού, σε συνδυασμό με το ασπράδι του αβγού, διώχνουν τις γυαλάδες και τις κοκκινίλες δίνοντας στο δέρμα μια ομοιόμορφη απόχρωση.


Μάσκα με αυγό και γάλα
Χτύπησε τον κρόκο ενός αβγού με 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο γάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Άπλωσέ το στο πρόσωπό σου με ένα βαμβάκι, αφήνοντάς το να δράσει για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, αφαίρεσε τη μάσκα με ένα χαρτομάντιλο και ξέβγαλε αρχικά με χλιαρό νερό και μετά με κρύο.
Η συγκεκριμένη μάσκα ταιριάζει εξαιρετικά στην ξηρή επιδερμίδα, αφού προσφέρει έντονη ενυδάτωση.