Lifting µε νήµατα για νεανική επιδερµίδα χωρίς νυστέρι!

Lifting µε νήµατα για νεανική επιδερµίδα χωρίς νυστέρι!

Μια καλή, εναλλακτική, µη επεµβατική µέθοδος για ανορθωµένο και σφιγηλό πρόσωπο είναι το lifting µε νήµατα PDO, που αποτελεί µια πρωτοποριακή και ασφαλής τεχνική, η οποία θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις νεανική όψη απαλλαγµένη από τα σηµάδια του χρόνου. Η πλαστικός χειρουργός, Δρ Γιολάντα Πεπέ, σου εξηγεί περισσότερα...

Τι είναι...

Το lifting µε νήµατα PDO είναι µια καινοτόµα και ασφαλής µέθοδος, που µειώνει τη χαλάρωση του προσώπου χωρίς επέµβαση. Συγκεκριµένα, τα PDO Lifting Threads είναι 100% βιο-απορροφήσιµα νήµατα από πολυπροπυλένιο εφοδιασµένα µε ειδικά άγκιστρα, που σχηµατίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγµα, το οποίο ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου και του σώµατος. Δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting αλλά αποτελούν µια καλή εναλλακτική για όλους όσοι έχουν ήπια χαλάρωση (ή και σηµαντική) αλλά δεν επιθυµούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέµβαση.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία και πότε βλέπεις τα αποτελέσµατά της;

Η θεραπεία γίνεται µε τοπική αναισθησία (µε εφαρµογή αναισθητικής κρέµας ή στελεχιαία αναισθησία µε ενέσιµη ξυλοκαΐνη) και διαρκεί από 30-45 λεπτά. Η βιοδιάσπαση των νηµάτων πραγµατοποιείται εντός 6 µηνών οπότε και απορροφώνται πλήρως. Όµως σε αυτό το διάστηµα ο οργανισµός έχει δηµιουργήσει ένα πλέγµα από κολλαγόνες και ελαστικές ίνες γύρω από τα νήµατα που τοποθετήθηκαν και για τον λόγο αυτό τα αποτελέσµατα της θεραπείας διαρκούν από δώδεκα έως δεκαέξι µήνες.

Πού µπορεί να εφαρµοστεί;

Πρακτικά παντού! Στο πρόσωπο γίνεται εφαρµογή στις ρυτίδες στο µέτωπο και στο µεσόφρυδο, ενώ µπορεί να γίνει και για ανύψωση φρυδιού. Επίσης, άλλα σηµεία εφαρµογής είναι στα µάτια, στο «πόδι της χήνας» και στις λεπτές ρυτίδες στην περιοχή κάτω από αυτά. Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσµατα στις παρειές (µάγουλα), στην γραµµή της γνάθου και στον λαιµό όπου επιτυγχάνεται ανόρθωση και σηµαντική σύσφιξη. Στο σώµα γίνεται εφαρµογή σε στήθος και γλουτούς για ανόρθωση αλλά και σε βραχίονες στα χέρια, σε µηρούς και κοιλιά για σύσφιξη.

Ποια είναι τα πλεονεκτήµατα των απορροφήσιµων νηµάτων σε σχέση µε τα µη-απορροφήσιµα;

Η πλήρης απορρόφηση των νηµάτων διασφαλίζει ότι δεν θα δηµιουργηθούν κοκκιώµατα ή άλλες αντιδράσεις, όπως έχουν παρατηρηθεί µε παλαιότερης τεχνολογίας µη-απορροφήσιµα νήµατα.

Υπάρχουν επιπλοκές;

Αµέσως µετά από τη θεραπεία υπάρχει ήπιος ερεθισµός στα σηµεία εισόδου των νηµάτων. Κατά την εφαρµογή µπορεί να γίνουν κάποιες εκχυµώσεις, οι οποίες, όµως, θα υποχωρήσουν σε λίγες µέρες. Στις περιπτώσεις αυτές εφαρµόζεται ψύξη µε πάγο, ενώ τις επόµενες µέρες µπορεί να εφαρµοστεί µια κρέµα µε άρνικα.

Μπορούν να συνδυαστούν µε ενέσιµες θεραπείες προσώπου;

Η εφαρµογή των νηµάτων µπορεί να συνδυαστεί µε τις κλασικές ενέσιµες θεραπείες προσώπου (botolinum toxin, υαλουρονικό οξύ για γέµισµα ρυτίδων ή αυτόλογη µεσοθεραπεία-PRP), λειτουργώντας συµπληρωµατικά. Δηλαδή τα νήµατα προσφέρουν λύση στη χαλάρωση και στην πτώση του δέρµατος στην γραµµή της γνάθου και στον λαιµό, όπου άλλες ενέσιµες θεραπείες έχουν ηπιότερα αποτελέσµατα. Επιπλέον, όταν τα νήµατα εφαρµόζονται στο µέτωπο ή στο «πόδι της χήνας», περιοχές εφαρµογής botolinum toxin, τα αποτελέσµατα ενισχύονται και παρατείνονται χρονικά.

Info

Δρ. Γιολάντα Πεπέ, Πλαστικός Χειρουργός,

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 37, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310 287800, 2310 275050

giolantapepe.gr, info@giolantapepe.gr, Facebook: Giolanta Pepe