Το ήξερες; Τόσα χρόνια χρησιμοποιούσες λάθος την κρέμα για τις αιμορροΐδες! Σε ποιο ΑΛΛΟ σημείο αν την βάλεις κάνει θαύματα..

Το ήξερες; Τόσα χρόνια χρησιμοποιούσες λάθος την κρέμα για τις αιμορροΐδες! Σε ποιο ΑΛΛΟ σημείο αν την βάλεις κάνει θαύματα..
Είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό των stars για να σβήνουν τα σημάδια του χρόνου και να μειώνουν τις σακούλες κάτω από τα μάτια; Ισχύει;

Η Sandra Bullock και η Kate Moss ισχυρίζονται πως καταπολεμούν τις σακούλες κάτω από μάτια αλλά και τις μικρές ρυτίδες γύρω τους χρησιμοποιώντας μια κλασική κρέμα για τις αιμορροΐδες. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε αυτό το «μυστικό» και είναι αρκετές και οι δικές μας σταρ που το εφαρμόζουν πού και πού. Διαβάστε παρακάτω...

Άκουσα πρώτη φορά αυτό το beauty trick από μια φίλη της μητέρας μου που ζει στην Αμερική, η οποία ορκίζεται στα αποτελέσματα αυτής της κρέμας για το πρόσωπο. Δεν ξέρω να σου πω αν πιάνει στην πράξη – έχω να τη δω πάνω από μία δεκαετία.

Δείτε ακόμη: Θες να μακρύνεις τα μαλλιά σου εύκολα και γρήγορα; Αυτά είναι τα κολπάκια που θα τα καταφέρεις!

Ναι μεν, αλλά...

Η κρέμα για τις αιμορροΐδες περιέχει αγγειοσυσπαστικούς και τονωτικούς παράγοντες που βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία. Γι’ αυτό και μπορεί όντως να βοηθάει στο πρήξιμο γύρω από τα μάτια και την αντιμετώπιση των μικρών ρυτίδων.
Από την άλλη πλευρά, πολλές αλοιφές που προορίζονται για τη θεραπεία των αιμορροΐδων περιέχουν κορτιζόνη και αντιφλεγμονώδη στοιχεία που δεν ενδείκνυνται για χρήση στην περιοχή των ματιών, καθώς μπορεί να αδυνατίσουν το λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια και να ατροφήσει.

Δείτε ακόμη: To μακιγιάζ που κάνει το πρόσωπό σου να δείχνει λεπτότερο

Επιπλέον, παρά την βαριά και λιπαρή υφή τους αυτές οι κρέμες ξηραίνουν τελικά το δέρμα.
Ένα επιπλέον μειονέκτημα του συγκεκριμένου είδους κρεμών είναι πως είναι πολύ λιπαρές και δεν απλώνονται εύκολα ούτε και απορροφώνται όπως μια κρέμα ματιών.



Υπάρχουν πάντα και πιο συνηθισμένοι τρόποι, όπως να βάλεις για πέντε λεπτά στα μάτια σου ένα παγωμένο χρησιμοποιημένο φακελάκι τσαγιού. Οι τανίνες που περιέχει το τσάι έχουν επίσης συσφικτική δράση.

Τι θα έκανα εγώ;

Επειδή έχω από κατασκευής (γενετική;) σακούλες κάτω από τα μάτια, θα δοκιμάσω αυτό το beauty trick για μια σούπερ εμφάνιση, την κρέμα για τις αιμορροΐδες. Ή καλύτερα, θα τη δοκιμάσω πρώτα μια άσχετη μέρα για να δω πώς θα αντιδράσουν τα μάτια μου – μην ετοιμάζομαι για γκράντε έξοδο και πάω με μάτια φουσκωμένα σαν του βατράχου!

Δείτε ακόμη: Η Σταματίνα Τσιμτσιλή προτείνει: Δες πως θα κλέψεις την λάμψη των γιορτών με καλλυντικά που θα φτιάξεις μόνη σου!

Extra tip: Διάβασα πως ένας τρόπος για να αντιμετωπίσεις την ξηραντική δράση της κρέμας για τις αιμορροΐδες είναι να απλώσεις μερικά λεπτά πριν μια καλή ενυδατική κάτω από τα μάτια σου.

Αν έχεις κι εσύ ιδέες ή απορίες, πες τις και σε μας και να ψάξουμε μαζί απαντήσεις.