Τα μυστικά ομορφιάς των Ελληνίδων celebrities! Ποια λάθη πρέπει να προσέξεις και ποια tips πρέπει να ακολουθήσεις!

Η αισθητικός των Ελληνίδων celebrities μας τα αποκαλύπτει όλα!

Τα μυστικά ομορφιάς των Ελληνίδων celebrities! Ποια λάθη πρέπει να προσέξεις και ποια tips πρέπει να ακολουθήσεις!

Τα μυστικά των Ελληνίδων celebrities από την αισθητικό Θεανώ Μπέλλα τη γκουρού της –μη επεμβατικής– αισθητικής περιποίησης.

Η Φαίη Σκορδά ακολουθεί βήμα-βήμα τον καθαρισμό που έχει μάθει από τη Θεανώ Μπέλλα, η Ζέτα Μακρυπούλια λατρεύει το μασάζ της με άλατα και τις περιποιήσεις προσώπου, η Κατερίνα Παπουτσάκη εμπιστεύεται τα προϊόντα της, η Κατερίνα Γκαγκάκη δοκίμασε τις θεραπείες της και τις λάτρεψε, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και η Ρούλα Ρέβη την επισκέπτονται εδώ και χρόνια. διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Ο σωστός τρόπος ντεμακιγιάζ ανάλογα την επιδερμίδα! Όσα πρέπει να γνωρίζουμε...

Στο ζεν χώρο της στο Παλαιό Φάληρο, το Theano Bella Spa, οι γυναίκες βρίσκουν τον προσωπικό τους παράδεισο και μια μέντορα ομορφιάς που εμπιστεύεται τα συστατικά της φύσης, την εμπειρία της και το πείσμα της να ξυπνά την ωραιότερη εκδοχή της κάθε γυναίκας, προτείνοντας αποκλειστικά μη επεμβατικές θεραπείες. Το μυστικό της επιτυχίας; Η νέα «πλεύση» συνηθειών που δίνει σε κάθε γυναίκα που αναλαμβάνει, όταν έρχεται να της αλλάξει τη ρουτίνα ομορφιάς, τη ζωή και τελικά την εικόνα στον καθρέφτη.

Tα tips της Θεανώς για τέλεια επιδερμίδα
«Αν εντοπίσουμε τα μικρά λάθη που κάνουμε καθημερινά και απλά καταφέρουμε να αλλάξουμε αυτές τις κακές μας συνήθειες, η διαφορά θα είναι αισθητή» μου λέει η Θεανώ γελώντας. Ποια είναι, όμως, αυτά τα λάθη;

1. Πιάνουμε το πρόσωπό μας. Δεν πρέπει να αγγίζουμε με τα χέρια το πρόσωπό μας, καθώς τα χέρια είναι η μεγαλύτερη εστία μολύνσεων. Πριν κάνουμε ντεμακιγιάζ ή θελήσουμε να κάνουμε μακιγιάζ, πρέπει να πλένουμε καλά τα χέρια μας.

2. Ξεβάφουμε ταυτόχρονα όλο το πρόσωπο. Η σωστή διαδικασία είναι η εξής: Ξεκινάμε το ντεμακιγιάζ πρώτα από τα μάτια, συνεχίζουμε στα χείλη και μετά ολοκληρώνουμε και στο υπόλοιπο πρόσωπο. Ποτέ δεν πρέπει να ξεβάφουμε όλο το πρόσωπο μαζί. Οι χρωστικές που είναι πιο έντονες στο μακιγιάζ ματιών και χειλιών δεν πρέπει να μεταφέρονται σε όλο το πρόσωπο.

Δείτε ακόμη: Το μυστικό για λαμπερή επιδερμίδα βρίσκεται στην... κουζίνα μας!

3. Είμαστε «σκληρές» με την επιδερμίδα μας. Ποτέ δεν τρίβουμε, πιέζουμε ή κάνουμε άλλους «σκληρούς» χειρισμούς στην επιδερμίδα του προσώπου μας. Κάνουμε απαλές κυκλικές κινήσεις όταν ξεβαφόμαστε και τοποθετούμε τα προϊόντα περιποίησης απαλά και ταμποναριστά με τα ακροδάχτυλα.

4. Δεν ξεβγάζουμε το γαλάκτωμα. Όταν καθαρίζεις το πρόσωπό σου με γαλάκτωμα προσώπου (το οποίο πρέπει να απλώνεις στο πρόσωπο όχι με βαμβάκι, αλλά με τα ακροδάχτυλα), δεν αρκεί να το αφαιρέσεις με βαμβάκι. Επιβάλλεται να ξεπλύνεις το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό (ούτε ζεστό, αλλά ούτε και κρύο).

5. Ξεχνάμε να βάλουμε λοσιόν. Μετά το γαλάκτωμα να βάζεις πάντοτε ταμποναριστά σε βαμβάκι λοσιόν προσώπου. Είναι αυτή που επαναφέρει το pH της επιδερμίδας. Για να καταλάβεις πώς λειτουργεί: Το γαλάκτωμα καθαρισμού έχει σχεδόν πάντα αλκαλικό pH, συνήθως 9-10. Το φυσιολογικό pH της επιδερμίδας είναι ελαφρά όξινο, γύρω στο 6. Έτσι, το πρόσωπο μετά τον καθαρισμό αποκτά αλκαλικό pH. Αν αυτό παραμείνει επί αρκετή ώρα έτσι, είναι επικίνδυνο, επειδή τα μικρόβια (βακτήρια και μύκητες) πολλαπλασιάζονται πολύ σε αλκαλικό pH, ενώ θανατώνονται σε όξινο pH. Η λοσιόν προσώπου έχει λοιπόν ως ζωτικό ρόλο να επαναφέρει το pH της επιδερμίδας στο φυσιολογικό, ελαφρά όξινο, pH μετά το γαλάκτωμα καθαρισμού. Δηλαδή εμποδίζει τις μολύνσεις και τα σπυράκια.

6. Δεν σκουπίζουμε το πρόσωπό μας ή το σκουπίζουμε λάθος. Μη χρησιμοποιείς ποτέ δεύτερη φορά την ίδια πετσέτα προσώπου. Εναλλακτικά χρησιμοποίησε χαρτομάντιλα για να στεγνώνεις το πρόσωπό σου και φρόντιζε να μην αφήνεις καθόλου υγρασία στην επιδερμίδα. Όταν το νερό στεγνώνει πάνω στο δέρμα, το ξηραίνει.

7. Δεν απολυμαίνουμε τα σφουγγάρια-πινέλα του μακιγιάζ. Πλένε τακτικά τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ σου, βάζοντας σε ένα μπολ με νερό και άφθονο αντισηπτικό σαπούνι και άφηνέ τα για είκοσι λεπτά. Ξέβγαζε καλά με χλιαρό νερό και άφηνέ τα να στεγνώνουν πάνω σε μια καθαρή πετσέτα.

Δείτε ακόμη: Απέκτησε λαχταριστά και λεία χείλη με αυτή την σπιτική συνταγή απολέπισης!

8. Μοιραζόμαστε προϊόντα μακιγιάζ. Μη χρησιμοποιείς προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιεί κάποιος άλλος (την ίδια πούδρα με κοινό σφουγγάρι, το ίδιο ρουζ και πινέλο κ.λπ.). Ποτέ δεν ξέρεις.

9. Πειράζουμε σπυράκια και κοκκινίλες. Όταν εμφανιστεί στο πρόσωπό μας κάποιο σπυράκι ή ερεθισμός, αυτό πάντα οφείλεται σε βαθύτερο αίτιο. Είτε σε κάποια εσωτερική διαταραχή του οργανισμού (ορμονική, του πεπτικού συστήματος κ.λπ.), είτε σε κάποιο εξωτερικό αίτιο (καυσαέριο, ρύπους κ.λπ.). Ζουλώντας ή πειράζοντας το ερεθισμένο σημείο, αυξάνουμε τις πιθανότητες να μας μείνουν σημαδάκια ή ουλές όταν το αίτιο υποχωρήσει.

10. Βάζουμε κρέμα στο κινητό βλέφαρο του ματιού. Όταν βάζουμε κρέμα ματιών, πρέπει να την απλώνουμε ταμποναριστά μόνο κάτω από τα μάτια. Η κρέμα στο επάνω βλέφαρο δημιουργεί οίδημα (πρήξιμο) και σε βάθος χρόνου μπορεί να προκαλέσει πτώση του βλεφάρου.

Πώς θα βγούμε στον ήλιο αποφεύγοντας τη φωτογήρανση
Όλες αγαπάμε τον ήλιο, αλλά για να τον απολαύσουμε χωρίς επιπτώσεις, η Θεανώ μάς δίνει τη σωστή πλεύση, όπως συνηθίζει να λέει.

– Φοράμε αντιηλιακό προσώπου χειμώνα-καλοκαίρι, κάθε πρωί, ακόμα και κάτω από το μακιγιάζ μας.

– Όταν ξεκινήσουμε τα μπάνια στη θάλασσα, επιστρέφοντας στο σπίτι ή στο ξενοδοχείο, αφαιρούμε εντελώς το εναπομείναν αντιηλιακό από πρόσωπο και σώμα, καθώς δεν υπάρχει πλέον το αρχικό αντιηλιακό, αλλά ένα ανεπιθύμητο μείγμα λιπαρών συστατικών, ιδρώτα και σκόνης, που πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθεί. Έτσι κάνουμε ντους ‒καλύτερα χωρίς σαπούνι ή με ένα απαλό καθαριστικό σώματος‒ και μετά το σκουπίζουμε πολύ καλά, ώστε κάθε υπόλειμμα να αφαιρεθεί. Κατόπιν απλώνουμε γαλάκτωμα σώματος, που προσφέρει στο σώμα υγρασία. Η υφή του πρέπει να είναι λεπτόρρευστη και να μην αφήνει λιπαρότητα.

Δείτε ακόμη: Ανακαλύψαμε το μυστικό! Να πως θα ανανεώσεις τη μάσκαρά σου χωρίς να την αφαιρέσεις εντελώς!

– Στο πρόσωπο καθαρίζουμε καλά τα απομεινάρια του αντιηλιακού με γαλάκτωμα καθαρισμού, ενώ μετά ξεπλένουμε το πρόσωπο με νερό (δροσερό ή χλιαρό), ώστε να αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα. Σκουπίζουμε καλά με χαρτομάντιλα και περνάμε ταμποναριστά με βαμβάκι λοσιόν προσώπου, απαραίτητη για επαναφορά του φυσιολογικού (ελαφρά όξινου) δερματικού pH.

– Στη συνέχεια απλώνουμε σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ το εξειδικευμένο καλλυντικό επανόρθωσης,όπως ένα after sun ή επανορθωτικό κρεμοζελέ βιταμίνης Α, που μένουν στο δέρμα για 10-15 λεπτά. Ακολουθεί η ενυδάτωση με κρέμα ημέρας για τον τύπο του δέρματός μας, ενώ ειδικά το καλοκαίρι η χρήση μάσκας δύο φορές την εβδομάδα είναι η έξτρα περιποίηση που χρειάζεται η επιδερμίδα.

«Με αυτήν τη φροντίδα μετά τον ήλιο έχουμε θωρακίσει πρόσωπο και σώμα απέναντι στη φωτογήρανση» μας λέει η Θεανώ.

Πώς θα απαλλαγούμε οριστικά από την κυτταρίτιδα
«Αυτό που δημιουργεί την κυτταρίτιδα είναι η κακή απορροή της λέμφου και όχι τόσο η κακή κυκλοφορία του αίματος, καθώς η απομάκρυνση των άχρηστων ουσιών από την περιοχή των λιποκυττάρων γίνεται μέσω της λέμφου» εξηγεί η Θεανώ Μπέλλα. «Θα σας τα εξηγήσω προσπαθώντας να τα κάνω όσο πιο απλά γίνεται: Το λεμφικό σύστημα είναι ένα σύστημα κυκλοφορίας υγρών στο σώμα, διαφορετικό από το γνωστό αγγειακό σύστημα (αρτηρίες, φλέβες). Στο λεμφικό δεν διακινείται αίμα, αλλά ένα υδατώδες κιτρινωπό υγρό, η λέμφος, που απομακρύνει από τους ιστούς τις άχρηστες ουσίες του μεταβολισμού (λεμφική απορροή) και τις μεταφέρει στους λεμφικούς αδένες, για εξουδετέρωση τυχόν μικροβίων, και τελικά στο αίμα. Ο κεντρικός αγωγός του λεμφικού είναι ο λεγόμενος θωρακικός πόρος, που διατρέχει από την κοιλιά (στο ύψος τού ομφαλού) προς το στέρνο (στο ύψος τού ώμου), και αποδίδει τη λέμφο στο αίμα. Σε αυτόν καταλήγει όλη η λέμφος από όλα τα λεμφικά αγγεία του σώματος».

Δείτε ακόμη: Το μυστικό που πρέπει να ξέρεις για να διατηρήσεις τις ψεύτικες βλεφαρίδες σου καμπυλωτές!

Για να ενισχύσουμε τη λεμφική απορροή, λοιπόν, ενδείκνυται το λεμφικό μασάζ. «Οι τρεις κυριότερες παράμετροι για σωστό λεμφικό μασάζ είναι οι παρακάτω: 1. Όλες οι κινήσεις πρέπει πάντα να κατευθύνονται προς το θωρακικό πόρο (προς την κοιλιά), 2. Η πίεση του μασάζ πρέπει να είναι ήπια (ποτέ δυνατή), και 3. Αρχίζουμε το μασάζ πάντοτε από την κοιλιά και σταδιακά πηγαίνουμε προς τα άκρα. Αν δεν ξεκινήσουμε σωστά, τότε τα λεμφικά υγρά από τις χαμηλές περιοχές δεν ρέουν εύκολα προς την κοιλιά και προς το θωρακικό πόρο, οπότε συσσωρεύονται χαμηλά και προκαλούν οιδήματα (πρηξίματα)» εξηγεί.

Ιδανικά, για σωστό λεμφικό μασάζ πρέπει να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό, γιατί απαιτεί εκπαίδευση, σωστή πίεση, σωστή κατεύθυνση κινήσεων κ.ά., όμως με τις τρεις παραπάνω απλές γνώσεις μπορεί να γίνει αρκετά σωστό λεμφικό μασάζ και στο σπίτι.

Τα καλά καλλυντικά κυτταρίτιδας, όπως τονίζει η Θεανώ, περιέχουν δύο είδη δραστικών ουσιών, λιπολυτικές ουσίες και λεμφοδιεγερτικές ουσίες, με έμφαση στις δεύτερες. «Οι λιπολυτικές ουσίες διασπούν τα λίπος των λιποκυττάρων, ενώ οι λεμφοδιεγερτικές ουσίες διεγείρουν τη λεμφική απορροή και απομακρύνουν τα περιττά συστατικά που προκύπτουν από τη λιπόλυση. Ο συνδυασμός λιπολυτικών και λεμφοδιεγερτικών ουσιών οδηγεί στην πραγματική μείωση της κυτταρίτιδας. Δραστικές ουσίες και των δύο κατηγοριών για την κυτταρίτιδα είναι η καφεΐνη, κάποια εκχυλίσματα βοτάνων και ορισμένα αιθέρια έλαια (δενδρολίβανου, μέντας, φασκόμηλου, γεράνιου κ.ά.) που επιτείνουν τη λεμφική απορροή και δρουν συσφιγκτικά. Επίσης βιταμίνες, κυρίως Α και Ε, που επαναφέρουν τη φυσιολογική αρχιτεκτονική του δέρματος».

Δείτε ακόμη: Το μυστικό για λαμπερή επιδερμίδα βρίσκεται στην... κουζίνα μας!

Τα καλλυντικά κυτταρίτιδας πρέπει να απλώνονται στην εκάστοτε περιοχή με μικρές κυκλικές κινήσεις. «Αρχίζουμε πάντα από την κοιλιά, όπου γίνονται κυκλικές κινήσεις πέριξ του ομφαλού. Αυτό είναι απαραίτητο για να ελευθερωθεί η λεμφική ροή προς το θωρακικό πόρο. Κατόπιν πηγαίνουμε στους γλουτούς και μηρούς, κάνοντας απαλό μασάζ με κατεύθυνση προς τα επάνω. Κατόπιν γίνεται μασάζ στις γάμπες και στη συνέχεια στα χέρια, αρχίζοντας πάντα από ψηλά. Μόνο με αυτήν τη σειρά έχουν αποτέλεσμα τα καλλυντικά κυτταρίτιδας» εξηγεί η Θεανώ.

Πώς καταπολεμούμε τη χαλάρωση
Οι ιστοί τονώνονται κυρίως με την κίνηση, τη γυμναστική και τη σωστή διατροφή. «Αν δεν μπορείτε να γυμναστείτε εντατικά, βοηθάνε το περπάτημα και το κολύμπι, συνδυασμένα με διατροφή πλούσια σε ω λιπαρά (ελαιόλαδο, ψάρια), ιχνοστοιχεία και βιταμίνες Α και C (π.χ., καρότο, πορτοκάλι) και άφθονο νερό» συνιστά η Θεανώ.

Η χαλάρωση ιστών («πεσμένο δέρμα») προέρχεται πάντα από βαθύτερες αιτίες: από κακές συνήθειες όπως κακός ύπνος και άγχος επί μεγάλο διάστημα, μέχρι ορμονικές διαταραχές ή ασθένειες. «Η επαναφορά του απαιτεί εξειδικευμένες ιστοτονωτικές και ιστοσυσφιγκτικές μεθόδους επί αρκετό διάστημα, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται γρήγορα. Η νο1 συνιστώμενη μέθοδος σύσφιγξηςείναι το σπα.Στο νερό προστίθενται πάντα επιλεγμένα ιστοτονωτικά αιθέρια έλαια, όπως μέντας, δενδρολιβάνου και κυπαρισσέλαιο. Μετά την αρχική επίδραση των αιθέριων γίνεται υδρομασάζ (πάντοτε με τα αιθέρια έλαια), όπου ο συνδετικός ιστός δέχεται την πρώτη αποφασιστική ιστοσυσφιγκτική δράση. Μετά την έξοδο από το νερό, το δέρμα είναι ήδη αρκετά σφριγηλό» προτείνει.

Δείτε ακόμη: Μήπως βάζατε τόσο καιρό το concealer σας λάθος; Αυτός είναι ο σωστός τρόπος!

Η εξειδικευμένη ιστοτονωτική μέθοδος εξαρτάται από την επιλογή της αισθητικού. «Μία από τις πλέον δραστικές είναι το micro-peeling με πολύ λεπτούς κόκκους ειδικών αλάτων. Αυτοί οι λεπτότατοι κόκκοι με ειδικό μασάζ ασκούν μεγάλη ιστοτονωτική και ιστοσυσφιγκτική δράση. Το μασάζ στο χαλαρωμένο δέρμα πρέπει να είναι πάντοτε απαλό, δηλαδή λεμφικό, διότι το δυνατό μασάζ χαλαρώνει ακόμη πιο πολύ το δέρμα».