Τα μυστικά ομορφιάς του δέρματος όταν «κραυγάζει»...SOS

Δέρμα σε έκτακτη ανάγκη!

Τα μυστικά ομορφιάς του δέρματος όταν «κραυγάζει»...SOS

Το δέρμα σας εμφανίζει σημάδια που «κραυγάζουν» SOS και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Εμείς φροντίσαμε να μάθετε όλα τα μυστικά του δέρματος για αυτές τις περιπτώσεις!

Ιδού η λύση...

Δέρμα που «τραβάει», που παρουσιάζει κοκκινίλες, ερεθισμούς και είναι θαμπό… Τι μπορεί να ανακουφίσει το αφυδατωμένο δέρμα;

Συχνά τα ξηρά και αφυδατωμένα δέρματα υποφέρουν από ταυτόσημα ορατά σημάδια. Το ξηρό δέρμα αποδυναμώνεται από την αλλοίωση της υδρολιπιδικής μεμβράνης, στερείται λιπίδια και υγρασία - με άλλα λόγια, λίπος και νερό. Στο αφυδατωμένο δέρμα, από την άλλη μεριά, λείπει μόνο η υγρασία. Τελικά, όμως, και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται μια ισχυρή ρουτίνα ενυδάτωσης, που αποτελείται από τη διπλή φροντίδα ενυδατικών συστατικών, για άνεση και προστασία, και προστατευτικών συστατικών, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία του υδρολιπιδικού ιστού της επιδερμίδας.

Πού οφείλεται το αφυδατωμένο δέρμα;

1.Στη χρήση λανθασμένων προϊόντων. Συχνά αγοράζετε προϊόντα που σας ελκύουν σαν συσκευασίες ή γιατί μπορεί να παρασυρθήκατε από φίλες. Μέγα λάθος. Επτά στα δέκα προϊόντα που έχετε στο μπάνιο σας δεν απευθύνονται στο δικό σας δέρμα.

2.Στην ηλικία. Είναι λογικό όσο περνούν τα χρόνια το δέρμα να μην είναι λαμπερό όσο στην πρώιμη νιότη μας. Μην το βάζετε κάτω, όμως. Για όλα υπάρχει λύση.

3.Σε ορμονικές αλλαγές, όπως εγκυμοσύνη ή εμμηνόπαυση. Ολα αλλάζουν από τη στιγμή που φέρνουμε στον κόσμο τα παιδιά μας ή λίγα χρόνια αργότερα, κατά την εμμηνόπαυση. Είναι λογικό η διαφορά στον οργανισμό μας να φαίνεται ακόμα και από την όψη της επιδερμίδας μας.

4.Σε κλιματολογικές αλλαγές. Αέρας, κρύο, ηλιοθεραπεία. Οταν είστε για πολλές ώρες εκτεθειμένη σε έντονο αέρα, παγετό ή συνηθίζετε να κάνετε ώρες ηλιοθεραπεία, καλό θα είναι να μιλήσετε με τον δερματολόγο σας, προκειμένου να σας κατευθύνει σχετικά. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνετε το δέρμα σας εκτεθειμένο σε έντονα καιρικά φαινόμενα. Αρκεί να θυμάστε πως είναι το πρώτο που υφίσταται την απότομη αλλαγή.

5.Σε έλλειψη βιταμινών, νερού (αφυδατωμένο). Ενα από μεγαλύτερα λάθη που κάνετε είναι να μην πίνετε νερό συχνά μέσα στην ημέρα. Τα οφέλη του στην επιδερμίδα φαίνονται μετά την ηλικία των 30.

6.Σε λήψη φαρμάκων. Χρόνια λήψη φαρμάκων καταστρέφει το δέρμα από τις ρίζες του. Η λάμψη χάνεται και η θαμπάδα γίνεται μόνιμη.

Ποιο είναι το μυστικό ενός λαμπερού δέρματος;

1. Η ενυδάτωση. Ενυδατώνετε τον οργανισμό σας καταναλώνοντας φρούτα, λαχανικά και αρκετό νερό. Η κατανάλωση τουλάχιστον 8 ποτηριών νερού την ημέρα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου.

2. Αποφεύγετε τα σκληρά σαπούνια. Χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ μια κρέμα πλούσια σε ενυδατικούς παράγοντες.

3. Μειώστε το αλκοόλ. Το αλκοόλ είναι μια ουσία η οποία έχει την ικανότητα να αφυδατώνει το δέρμα και γενικώς όλον τον ανθρώπινο οργανισμό με τρομερή ικανότητα. Αν θέλετε μια ενυδατωμένη επιδερμίδα, θα πρέπει να περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορείτε την κατανάλωση αλκοόλ στις εξόδους σας.

4.Ακολουθήστε τη σωστή ρουτίνα ομορφιάς: Μιλήστε με τον δερματολόγο σας για να εντάξετε στην καθημερινή ρουτίνα σας ορό αναζωογόνησης, ένα φυσικό καθαριστικό και οποιοδήποτε άλλο προϊόν θα επαναφέρει τη λάμψη στο δέρμα σας.

Κάντο όπως οι Ασιάτισσες! Κορυφαία μυστικά ομορφιάς για το πορσελάνινο δέρμα που όλες ζηλεύουμε!

Oι γυναίκες της Ανατολής πάντα εντυπωσιάζουν με το πορσελάνινο δέρμα τους και την καλή εικόνα τους ακόμη κι αν δεν είναι ιδιαίτερα νέες.

Έχουν τους δικούς τους κώδικες ομορφιάς και πολύτιμα μυστικά.

Εμείς ανακαλύψαμε τις 4 παραδοσιακές κινεζικές τελετουργίες ομορφιάς και σας τις αποκαλύπτουμε!

  1. Η κινεζική ιατρική βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη γνώση για τα βότανα και τις ρίζες που μπορούν να θεραπεύσουν κάποιες παθήσεις, αλλά και που μπορούν να βοηθήσουν σε θέματα περιποίησης της επιδερμίδας. Έτσι δεν θα πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι γυναίκες στην αρχαία Κίνα διατηρούσαν το δέρμα τους λαμπερό με τη βοήθεια των βοτάνων. Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική, χρησιμοποιεί πολύ το Bei Qi για την φωτεινότητα του δέρματος, το Huang Qi για την αναζωογόνηση του κουρασμένου δέρματος, και το Goji που χρησιμοποιείται κατά της γήρανσης του δέρματος.

    2.Πιες το σωστό τσάι. Πολλά βότανα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και στο τσάι. Για παράδειγμα το Goji ή το Ju Hua ( χρυσάνθεμο) χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν να αποτοξινωθεί και να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού σας. Και μην ξεχνάτε τα Goji berries είναι γεμάτα από αντιοξειδωτικά, μέταλλα, αμινοξέα και βιταμίνη C που θα βοηθήσουν το δέρμα σας να γίνει πιο λαμπερό!

    3. Χρησιμοποίησε ένα roller από νεφρίτη για να τονώσετε την κυκλοφορία του δέρματος του προσώπου σας και να το βοηθήσετε να αποτοξινωθεί. Μετά από έναν βαθύ καθαρισμό με μια μάσκα προσώπου, χρησιμοποιείστε ένα απαλό καθαριστικό και στη συνέχεια εφαρμόστε έναν ορό ή την ενυδατική σας κρέμα. Αμέσως μετά πάρτε το roller και κάντε κινήσεις από το κέντρο του προσώπου σας προς τα έξω και προς τα πάνω. Θα διαπιστώσετε ότι το δέρμα σας γίνεται πιο απαλό, λιγότερο πρησμένο και εμφανώς με πιο απαλές ρυτίδες.

    4. Η δύναμη των φασολιών. Το ξέρατε ότι η ροβίτσα (πράσινα μικρά φασόλια) μπορεί αν αλεστεί να γίνει μια θαυματουργή πάστα για το πρόσωπό σας και να θεραπεύσει την ακμή και το πρήξιμο; Και αν δεν σας αρέσει η ιδέα των λιωμένων φασολιών στο πρόσωπό σας, πάρτε από το εμπόριο σκόνη (από αυτά τα φασόλια) που θα την ανακατέψετε με γιαούρτι και θα παρασκευάσετε μια εκπληκτική μάσκα προσώπου. Το αποτέλεσμα; Δέρμα λαμπερό και φωτεινό!

ΠΗΓΗ Tv24