Θέλετε κι εσείς μακριά και υγιή μαλλιά; Τότε θα πρέπει να κάνετε scalping!

Το μυστικό που πρέπει να γνωρίζετε!

Θέλετε κι εσείς μακριά και υγιή μαλλιά; Τότε θα πρέπει να κάνετε scalping!

Θέλετε κι εσείς μακριά και υγιή μαλλιά; Τότε θα πρέπει να κάνετε scalping. Μην τρομάζετε στην ιδέα. Πρόκειται απλά για μια θεραπεία απολέπισης της τρίχας.

Μια ολοκληρωμένη θεραπεία απολέπισης, καθαρισμού και detox για το τριχωτό της κεφαλής, το scalping, είναι εξίσου σημαντική με τη ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείτε ούτως ή άλλως στο δέρμα και το σώμα σας σε καθημερινή βάση.

Αλλωστε το τριχωτό της κεφαλής αποτελείται και αυτό από δέρμα που χρειάζεται εξίσου την ίδια προσοχή και φροντίδα. Ωστόσο, για να αποκτήσετε μακριά και πάνω απ’ όλα υπέροχα υγιή μαλλιά, πρέπει να φτάσετε στη ρίζα του... προβλήματος. Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις στα μαλλιά για το φθινόπωρο που θα αγαπήσουν όλες οι γυναίκες!

Τι είναι το scalping; Οπως συμβαίνει με την απολέπιση στο πρόσωπο και στο σώμα, έτσι και με το scrub στο τριχωτό της κεφαλής απομακρύνονται όλα τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται εκεί. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται πιο υγιείς και δυνατές τρίχες, μαλλιά που λάμπουν και φυσικά που μακραίνουν γρηγορότερα. Plus, τα μικρόβια και οι ρύποι μειώνονται.

scalping

Το scalping είναι ευεργετικό και για όσους από εσάς έχετε ξηροδερμία ή τριχόπτωση, αφού ρυθμίζει το ph του κρανίου και βοηθά στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων. Βέβαια, μην προβείτε σε αυτό χωρίς συμβουλές του hairstylist και του δερματολόγου σας. Το scalping καλό είναι να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, ειδικά εάν έχετε προβλήματα όπως αυτά που προαναφέρθηκαν, ενώ εάν το τριχωτό της κεφαλής είναι υγιές, περιοριστείτε στην απολέπισή του μία φορά τον μήνα. Τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά και σίγουρα θα δείτε τα μαλλιά σας να μακραίνουν πιο εύκολα και γρήγορα. Ωστόσο, εάν δεν έχετε καθόλου χρόνο να το κάνετε σπίτι, μπορείτε να απευθυνθείτε στο αγαπημένο σας κομμωτήριο και να ενημερωθείτε για το αν προσφέρουν αντίστοιχη θεραπεία.

Πως εφαρμόζετε;

1. Κάντε μασάζ. Πρόκειται για ένα βήμα που μπορεί να γίνει είτε με τα δάχτυλά σας είτε χρησιμοποιώντας μια ειδική βούρτσα, που θα χτενίσει τα μαλλιά σας χωρίς να τα σπάσει και ταυτόχρονα θα κάνει απαλό μασάζ σε όλο το τριχωτό της κεφαλής σας. Επίσης με ειδικά εξαρτήματα θα μπορέσετε τα μεταφέρετε τα φυσικά έλαια που εντοπίζονται στις ρίζες, προς τα κάτω, προστατεύοντας έτσι τα μαλλιά σας από τους ρύπους και τα μικρόβια.

2. Βάλτε μια μάσκα. Οταν πρόκειται να κάνετε απολέπιση, καλό είναι να έχετε προμηθευτεί τα καλύτερα και εξειδικευμένα προϊόντα για να έχετε αποτελέσματα. Υπάρχουν λοιπόν μάσκες για το συγκεκριμένο σημείο που βοηθούν στο να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα, να ανοίξουν οι πόροι, ενώ παράλληλα θα σας προσφέρουν φρεσκάδα και ανακούφιση από ερεθισμούς και φαγούρα.

3. Χρησιμοποιήστε ένα leave-in προϊόν. Αφού ολοκληρώσετε με την απολέπιση και ξεπλύνετε πολύ καλά με χλιαρό νερό, για να φύγουν τα όποια υπολείμματα προϊθόντος, ήρθε η ώρα να περάσετε σε ένα scalp toner, που κάνει ό,τι ακριβώς λέει. Τονώνει το τριχωτό της κεφαλής και μάλιστα περιορίζει την πιτυρίδα και την ξηροδερμία. Τα περισσότερα προϊόντα που θα βρείτε εκεί έξω είναι leave in, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μένει πάνω στα μαλλιά και λειτουργεί για ώρες.

4. Ενυδατώστε. Η ενυδάτωση είναι το ίδιο σημαντική και σε αυτή την περίπτωση, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες αφού παρατηρείται ξηρότητα και γίνεται επιτακτική η ανάγκη λόγω του δυνατού ήλιου. Προτιμήστε θεραπείες που μένουν στο μαλλί, οι οποίες περιέχουν υαλουρονικό οξύ, το οποίο προσφέρει φουλ ενυδάτωση σε όλο το κεφάλι και ανακουφίζει από τους ερεθισμούς που μπορεί να εμφανίσετε ανά περιόδους.

5. Μην ξεχνάτε την αντηλιακή προστασία. Ποιος είπε πως τα μαλλιά σας δεν χρειάζονται προστασία από τον ήλιο; Το καπέλο και τα γυαλιά που θα φορέσετε τους καλοκαιρινούς μήνες δεν αρκούν, οπότε προμηθευτείτε κάποια προϊόντα που προστατεύουν από τις ακτίνες του ήλιου ενώ παράλληλα θρέφουν την τρίχα.

ΠΗΓΗ:TV24

Κόρτνεϊ Καρντάσιαν: Έκανε φαλάρκα! Το λάθος που κάνετε όλες κορίτσια!

Η Κόρτνεϊ Καράντασιαν έκανε το λάθος που κάνετε όλες κορίτσια με τα μαλλιά σας, με αποτέλεσμα να κάνει αρχή φαλάκρας!

Τι απάντησε η ίδια, ενώ η φωτογραφία σοκάρει!

Ο λόγος ήταν η σφιχτή αλογοουρά, η οποία στο σημείο όπου είχε "δέσει" τα μαλλιά της οι τρίχες έχασαν τη δύναμή τους με αποτέλεσμα να πέσουν!

«Κόρτνεϊ, έχεις ένα πραγματικά πολύ μεγάλο κενό στην κορυφή του κεφαλιού σου», είπε η Κιμ στην αδερφή της η οποία απάντησε: «Όχι, αλλά το νιώθω. Υπάρχει μια τρύπα στο κεφάλι μου. Το ορκίζομαι είναι από την αλογοουρά μου. Είναι τόσο σφιχτή που μου έχει φύγει ολόκληρη τούφα μαλλιών».

Πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός κυκλοφορεί με μπλε μαλλιά! (Βίντεο)

Δείτε τις φωτογραφίες

undefinedundefined