5+1 κινήσεις για να διώξεις μια για πάντα το πρήξιμο από τα μάτια!

Τα tips που πρέπει να γνωρίζεις!

5+1 κινήσεις για να διώξεις μια για πάντα το πρήξιμο από τα μάτια!

Αυτές είναι οι 5+1 απλές κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να διώξεις μια και καλή το πρήξιμο από τα μάτια. Ακολούθησε τα παρακάτω tips και θα δεις... "θαύματα"!

Ξυπνάτε και εσείς κάθε πρωί με πρησμένα μάτια, που μοιάζουν σαν να σας έχει τσιμπήσει κάτι; Αν ναι... μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε το κείμενο που ακολουθεί, καθώς θα σας διαφωτίσει στο έπακρο.

Μυρίζουν οι μασχάλες σας; Το πανέξυπνο και εύκολο μυστικό που θα σας σώσει!

1. Περιορίστε τα αλμυρά. Αν φάτε κάτι αλμυρό πριν κοιμηθείτε, οι πιθανότητες να ξυπνήσετε με πρησμένα μάτια είναι πολύ μεγάλες λόγω της κατακράτησης. Μια καλή λύση είναι να αποφεύγετε τα έτοιμα γεύματα και τις επεξεργασμένες τροφές. Στην περίπτωση των δεύτερων που αγοράζετε συσκευασμένες από τα σούπερ μάρκετ, καλό είναι να ελέγχετε την περιεκτικότητά τους σε αλάτι, όπως αυτή αναγράφεται στα συστατικά.

2. Πίνετε πολύ νερό. Πριν κοιμηθείτε, πιείτε πολύ νερό για να περιορίσετε τη βλάβη που μπορεί να κάνουν το ποτό και το φαγητό.

3. Βάλτε την κρέμα ματιών στο ψυγείο: Αφήστε για λίγη ώρα την κρέμα ματιών στο ψυγείο πριν την απλώσετε.

4. Κοιμηθείτε με δύο μαξιλάρια: Χρησιμοποιήστε δυο μαξιλάρια όταν κοιμάστε. Κρατώντας το κεφάλι ψηλά, αποτρέπεται τον οργανισμό από το να συγκρατήσει υγρά στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

5. Φτιάξτε παγάκια: Φτιάξτε πράσινο τσάι ή χαμομήλι και βάλτε το στην παγοθήκη σας αντί για νερό. Τα αντιοξειδωτικά του τσαγιού και του χαμομηλιού σε συνδυασμό με το κρύο, όχι μόνο θα ανακουφίσουν τα μάτια σας και θα μειώσουν τα πρηξίματα, αλλά θα σας χαρίσουν πολύ φρέσκια και λαμπερή όψη. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε αν εφαρμόσετε φέτες αγγουριού κάτω από τα μάτια, σακουλάκια από τσάι που θα έχετε προηγουμένως παγώσει ή ακόμη και κουταλάκια του γλυκού που πριν επίσης θα έχετε βάλει για κάμποση ώρα στο ψυγείο.

6. Κάντε πλύσεις με θαλασσινό νερό ή αλατόνερο: Κάντε πλύσεις της μύτης με αλατόνερο ή θαλασσινό νερό. Πολλές φορές, η συσσωρευμένη υγρασία στα ιγμόρεια προκαλεί πρήξιμο κάτω από τα μάτια. Εισπνεύστε με δύναμη το νερό με το αλάτι (ή εκείνο της θάλασσας) από το ένα ρουθούνι και αφήστε το υγρό να βγει, επαναλαμβάνοντας και από το άλλο την ίδια διαδικασία, σε κάθε ευκαιρία που σας δίνετε. Η τακτική αυτή βοηθά σημαντικά κυρίως όσους έχουν πρόβλημα αλλεργιών.

Box:

Φορέστε σωστά την κρέμα ματιών:

1. Τοποθετήστε την κρέμα σας στο ψυγείο για να αποφεύγετε τα οιδήματα.

2. Επιλέξτε μια κρέμα που να περιέχει βιταμίνη C ή καφεΐνη ή κάποιο άλλο συστατικό που να φωτίζουν την περιοχή και σας απαλλάσσουν από τους ενοχλητικούς μαύρους κύκλους.

3. Ξεκινήστε την αντιγηραντική κρέμα ματιών πριν δείτε τις πρώτες ρυτίδες, για πρόληψη.

4. Μπορείτε να εφαρμόσετε λίγη από την κρέμα ματιών σας στα ξηρά σημεία του προσώπου για extra ενυδάτωση.

Απλώστε την κρέμα ματιών με ταμποναριστές κινήσεις με φορά από την εξωτερική γωνία προς την εσωτερική κάτω από τα μάτια και αντίστροφα στο πάνω μέρος κάνοντας τον κύκλο.

ΠΗΓΗ: TV24

4 «χρυσές» συμβουλές αντιγήρανσης που θα σώσουν την επιδερμίδα σου!

Αυτές είναι οι 4 «χρυσές» συμβουλές αντιγήρανσης που θα σώσουν την επιδερμίδα σου στο πέρασμα του χρόνου!

Ξεκινήστε να τις ακολουθείτε πιστά, ακόμα και αν ηλικιακά ανήκετε στο γκρουπ των 20-30 ετών. Η προστασία του δέρματος είναι το παν και καλό θα είναι να μυήσετε σε αυτή τη συνήθεια και τις επόμενες γενιές.

Περιορίστε τη ζάχαρη
Η ζάχαρη δημιουργεί φλεγμονές και οι φλεγμονές σάς κάνουν να γερνάτε γρηγορότερα. Προκαλεί σκλήρυνση του δέρματος και ρυτίδες. Οταν η διατροφή σας περιλαμβάνει πολλά σάκχαρα και υπερβολικά επεξεργασμένα τρόφιμα, το δέρμα σας μοιάζει κουρασμένο. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να απολαύσετε τη ζάχαρη μέσω της κατανάλωσης φρέσκων φρούτων (δυστυχώς, οι καραμέλες, τα δημητριακά και τα μπισκότα δεν κάνουν καλό). Οταν βγάζετε την επεξεργασμένη ζάχαρη από τη διατροφή σας, το δέρμα σας φαίνεται πολύ νεότερο και πιο φωτεινό -και μάλιστα πολύ γρήγορα! Καλό είναι, ωστόσο, να αποφεύγετε και τα υποκατάστατα της ζάχαρης. Για την ακρίβεια, τις περισσότερες φορές αυτά κάνουν χειρότερη δουλειά. Αν οπωσδήποτε τη θέλετε στη ζωή σας, προτιμήστε τη μαύρη ζάχαρη.

Τα αντιοξειδωτικά είναι σύμμαχοι
Είναι πολύ ισχυρά ως προς την αντιγηραντική τους προοπτική, όταν εφαρμόζονται ή εισχωρούν στο δέρμα. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν το δέρμα να προστατευτεί από τις υπεριώδεις ακτίνες, τη ρύπανση, το στρες και από τα κακά σάκχαρα. Καταναλώνετε τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, όπως τα μούρα, το σπανάκι, οι ντομάτες, τα φασόλια, και δοκιμάστε να εφαρμόσετε μια αντιοξειδωτική κρέμα ή ορό το πρωί και το βράδυ.

#Nofilter: 7 μυστικά ομορφιάς για να έχεις πάντα φωτογένεια!

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό
Οσο υψηλότερο SPF τόσο το καλύτερο, γιατί κανείς δεν εφαρμόζει αρκετή ποσότητα, ή ξεχνάει να εφαρμόσει ξανά κατά τη διάρκεια της ημέρας, και τα αντηλιακά με υψηλό δείκτη SPF παρέχουν περισσότερη προστασία. Δεδομένου ότι χρειάζεστε μια πολύ μικρή ποσότητα για το πρόσωπό σας και για τον λαιμό και το στήθος σας, δοκιμάστε να το εφαρμόσετε σε δύο στρώματα. Τρίψτε το, περιμένετε μέχρι να στεγνώσει και, στη συνέχεια, επαναλάβατε. Το ιδανικό βέβαια είναι να μην αμελείτε την προστασία σας και να επαναλαμβάνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την εφαρμογή του αντηλιακού.

Ο «ύπνος ομορφιάς» είναι πραγματικός
Το να κοιμάστε οκτώ ώρες κάθε μέρα δεν ξεκουράζει μόνο το μυαλό αλλά και το δέρμα σας, αφού του δίνει χρόνο να διορθώσει κάποιες από τις «βλάβες» που προκλήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τη νύχτα, η ορμόνη του στρες, η κορτιζόλη, μειώνεται και τα κύτταρά σας επισκευάζονται και αναγεννιούνται. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει κάθε ίχνος μακιγιάζ πριν κοιμηθείτε. Εκτός από τη ρύπανση και τη γενική βρομιά που συσσωρεύεται στο δέρμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, το να κοιμάστε με μακιγιάζ πάνω στο δέρμα θα προκαλέσει περισσότερες ζημιές.

ΠΗΓΗ: TV24

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι 3 μαγικές ιδιότητες του γάλακτος που ωφελούν το πρόσωπο σου και δεν ήξερες!

3 +1 μυστικά ομορφιάς των celebrities που αξίζει να ανακαλύψεις εδώ και τώρα!

Διαβάστε περισσότερα έξυπνα μυστικά στο YouWeekly.gr