4+1 μυστικά για να κάνετε τον ύπνο σας τον καλύτερό σας φίλο!

Θα νιώσετε... άλλος άνθρωπος!

4+1 μυστικά για να κάνετε τον ύπνο σας τον καλύτερό σας φίλο!

Σας έχουμε τα 4+1 μυστικά που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τον ύπνο σας, τον καλύτερό σας φίλο και να νιώσετε καλύτερα από ποτέ!

Βελτιώστε τον... ύπνο σας φυσικά!

Μεγάλη προσοχή! Πάρε λεμόνι και βάλτο στα δόντια σου! Θα μείνεις "κάγκελο" με τα αποτελέσματα!

Εχετε προσέξει πως όσες μέρες κοιμάστε ένα ολοκληρωμένο οκτάωρο, η διάθεσή σας την επόμενη μέρα είναι καλύτερη; Μάλλον ναι. Αυτό, λοιπόν, οφείλεται στο γεγονός πως ο ύπνος συμβάλλει στη διατήρηση της πνευματικής και της σωματικής υγείας. Αντίθετα, αν δεν κοιμάστε συνεχόμενα κάποιες ώρες, την επόμενη μέρα ο οργανισμός σας δεν θα μπορεί να συνεργαστεί, ενώ θα παρατηρήσετε απώλεια μνήμης και την παρουσία πολλών σωματικών και ψυχικών ασθενειών. Παρακάτω θα μάθετε πέντε φυσικούς τρόπους που θα σας επιτρέψουν να κοιμάστε καλύτερα.

Δώστε βάση στα 4+1 μυστικά!

Πιείτε ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα με μέλι: Σύμφωνα με το Εθνικό Ιδρυμα για τον Υπνο, το μυστικό που κάνει αυτή τη σπιτική συνταγή αποτελεσματική είναι ο συνδυασμός τρυπτοφάνης, που βρίσκεται στο γάλα, και υδατανθράκων, που βρίσκονται στο μέλι. Η τρυπτοφάνη είναι ένα πολύτιμο θρεπτικό συστατικό, που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου, συμβάλλοντας στην παραγωγή σεροτονίνης, ενώ οι υδατάνθρακες βοηθούν στη μετάδοση της ορμόνης στον εγκέφαλο με γρήγορο τρόπο.

Διώξτε τις οθόνες από γύρω σας: Ορισμένες ηλεκτρονικές συσκευές (smartphones, tablets, φορητοί υπολογιστές) εκπέμπουν μπλε φως σε ποσότητες που δεν είναι επιβλαβείς μόνο για τον αμφιβληστροειδή αλλά και για τον εγκέφαλο. Οπως αναφέρει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Molecular Vision», το μπλε φως επηρεάζει τον καρδιακό ρυθμό και αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο αϋπνίας και κατάθλιψης.

Ξεαγχωθείτε: Το άγχος είναι ο πιο συχνός λόγος που μένετε ξάγρυπνοι το βράδυ. Διαχειριστείτε το με ορισμένες τεχνικές και ασκήσεις διαλογισμού.

Κάντε μπάνιο πριν τον ύπνο: Κάντε ένα ζεστό αφρόλουτρο. Θα εκπλαγείτε με το πόσο διαφορετικά θα νιώσετε μετά από αυτό το πολύ απλό κόλπο. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Physiological Anthropology», όσοι από τους συμμετέχοντες έκαναν ένα ζεστό μπάνιο πριν κοιμηθούν, αποκοιμήθηκαν ταχύτερα και ανέφεραν υψηλότερη ποιότητα ύπνου, συγκριτικά με εκείνους που δεν έκαναν μπάνιο.

Μελατονίνη είναι η λύση: Αυξήστε την πρόσληψη μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει τον ύπνο, είτε με συμπληρώματα διατροφής είτε με τροφές όπως είναι οι μπανάνες, η βρόμη, ο ανανάς, τα πορτοκάλια, οι ντομάτες και τα βύσσινα.

ΠΗΓΗ: TV24