"Κρυφά" μυστικά για τέλειο δέρμα!

Είσαι έτοιμη;

Θέλεις να έχεις νεανική εμφάνιση και λάμψη στην επιδερμίδα σου; Δες τα "κρυφά" μυστικά τώρα!

Ακολούθησε τις συμβουλές των κορυφαίων ειδικών, αυτών που γνωρίζουν τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά για τέλειο δέρμα!

Καθάρισε βαθιά το πρόσωπό σου

«Μια ρουτίνα ομορφιάς που περιλαμβάνει καθαρισμό, απολέπιση και ενυδάτωση από τα χέρια μιας επαγγελματία αισθητικού βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος, οξυγονώνει τους ιστούς, οδηγεί σε άμεση βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος και απομακρύνει τις τοξίνες» τονίζει η αισθητικός Αγγελική Αργύρη. Αυτή η απολαυστική διαδικασία έχει την ικανότητα να διοχετεύει το λίπος μακριά από το πρόσωπο και να ενισχύει την άμυνα του δέρματος κατά των λοιμώξεων. Μαζί, αυξάνει κατακόρυφα την παραγωγή κολλαγόνου και έτσι σβήνει τις ρυτίδες.

Κάνε μασάζ με την κρέμα σου
Η αισθητικός των διασημοτήτων Αnastasia Achileos προτείνει: «Το μασάζ είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το δέρμα, καθώς επιτρέπει στο νερό να διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες και να παραμένει εκεί. Ξυπνάει το νευρικό σύστημα με αποτέλεσμα την καταπολέμηση του στρες, την αποτοξίνωση των κυττάρων και την αποσυμφόρηση των ιστών. Άπλωσε αρχικά την ανάλογη κρέμα ταμπονάροντας με τις παλάμες και στη συνέχεια τσίμπησε το πρόσωπό σου με τα δάχτυλα».

Λάμψε στη στιγμή
Η Γαλλίδα γκουρού της ομορφιάς Sylvie Chantecaille προτείνει μία σπιτική θεραπεία για την κουρασμένη από το στρες επιδερμίδα: ανακάτεψε καλά 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη με 3 κουταλάκια ελαιόλαδο και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου. Τρίψε δυνατά την επιδερμίδα σου με αυτό το μείγμα και στη συνέχεια καθάρισε με ροδόνερο. Αμέσως μετά χρησιμοποίησε ένα primer, μια διορθωτική κρέμα άμεσης μεταμόρφωσης, ή μία κρέμα CC που συνδυάζει ενυδάτωση και ελαφριά κάλυψη ή ένα make up με αντιγηραντική δράση.

Έχεις ξηρή επιδερμίδα; Να πως θα την "πολεμήσεις"!

Κορίτσια προσοχή! Αυτός είναι ο απόλυτος οδηγός για την πιο λαμπερή επιδερμίδα!

Κορίτσια χρειάζεται μεγάλη προσοχή! Αυτός είναι ο απόλυτος οδηγός για να έχετε την πιο λαμπερή επιδερμίδα!

Θέλεις ένα λαμπερό, φρέσκο πρόσωπο που να εκπέμπει ομορφιά και καθαρότητα; Ακολούθησε τις συμβουλές που θα διαβάσεις παρακάτω και θα το αποκτήσεις!

Φοβάσαι το μπότοξ και τις ενέσεις; Να πως θα "κρατηθείς" νέα με 5 φυσικά τρικς!

Από την Ακριβή Αλυσανδράτου

# 1. Πλύνε το πρόσωπό σου δύο φορές την ημέρα

Η αρχική από τις κορυφαίες 50 συμβουλές ομορφιάς για το πρόσωπο. Συνηθίζεις να πλένεις το πρόσωπό σου το πρωί αλλά όχι και το βράδυ. Λάθος! Πρωί και βράδυ καθάρισε το πρόσωπό σου με νερό κι έλα κατάλληλο σαπούνι προσώπου. Έτσι θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, θα το ενυδατώσεις σωστά και θα το βοηθήσεις να απορροφήσει καλύτερα τα ευεργετικά συστατικά που περιέχουν οι κρέμες που χρησιμοποιείς.

# 2. Η εφίδρωση αναζωογονεί!

Η γυμναστική πέρα από τα γνωστά οφέλη στο μυικό σύστημα και τη λειτουργία του μεταβολισμού, βοηθά στη διατήρηση ενός νεανικού δέρματος. Πώς; Το σώμα μέσο του ιδρώτα απελευθερώνει τοξίνες και το σώμα καθαρίζει από αυτές που φράζουν τους πόρους και να προκαλέσουν στο δέρμα σπυράκια. Η εφίδρωση είναι ένας τρόπος για την εξάλειψη πολλών τοξικών στοιχείων από το ανθρώπινο σώμα.

# 3. Μασάζ

Το πρόσωπό σου έχει 57 μυς. Είναι καιρός να τους γυμνάσεις. Απλές ασκήσεις μασάζ διεγείρουν τους μυς του προσώπου και σου προσφέρουν το πιο ανώδυνο facelift. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κάνεις λίγα λεπτά μασάζ στο πρόσωπό σου κάθε μέρα.

# 4. Πες «ναι» στη βήτα καροτίνη

H βήτα καροτίνη είναι ένα ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό- αντιγηραντικό. Σε αυτή τη χρωστική οφείλεται το έντονο κόκκινο και κίτρινο χρώμα σε φρούτα και λαχανικά. Είναι ιδιαίτερα σημαντική επειδή ο οργανισμός μας τη μετατρέπει εύκολα σε βιταμίνη Α. Η τακτική κατανάλωσή της βοηθά στην αναζωογόνηση των κυττάρων, διατηρεί υγιή την όραση, το δέρμα λαμπερό και το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυρό. Βάλε στο πιάτο σου βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια, γλυκοπατάτες, καρότα και χόρτα.

# 5. Πιες περισσότερο νερό

Η σημαντικότερη ενυδάτωση είναι αυτή που συμβαίνει από μέσα προς τα έξω. Δυστυχώς, πολλοί από εμάς δεν πίνουν περισσότερα από 5 ποτήρια νερό την ημέρα, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Διπλασίασε την ποσότητα και μέσα σε δύο μήνες θα δεις σημαντική διαφορά στο δέρμα σου. Θα είναι πιο φωτεινό, υγιέστερο και πάνω απ 'όλα, ενυδατωμένο.

# 6. Μην ξεχνάς το αντηλιακό

Φυσικά και τον χειμώνα. Ειδικά στην Ελλάδα που η ηλιοφάνεια καλύπτει τις περισσότερες ημέρες του χρόνου, το αντηλιακό είναι καθημερινά απαραίτητο. Προλαμβάνει τις ρυτίδες, τις κηλίδες, τη χαλάρωση και τον καρκίνο του δέρματος.

# 7. Χυμώδη χείλη

Αν θες υγιή, όμορφα, χυμώδη χείλη φρόντισε να απλώνεις και σε αυτά καθημερινά ειδικό αντηλιακό. Τα καρκινικά κύτταρα, τα οποία εμφανίζονται συχνά στα χείλη, είναι πιο πιθανό να γίνουν μεταστατικά από ό, τι άλλοι τύποι καρκίνου που εμφανίζονται αλλού στο σώμα. Προστάτεψε τα χείλη σου με ένα ειδικό αντηλιακό ή μαλακτικό συστατικό όπως η βαζελίνη που εμποδίζει το ξεφλούδισμα.

# 8. Να φοράς πάντα γυαλιά ηλίου

Εκτός από το στυλ, προστατεύουν τα μάτια σου και την περιοχή γύρω τους, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και τείνει να «σπάει» πολύ εύκολα. Άφησέ τα σπίτι σου μόνο όταν η ημέρα είναι βροχερή.

# 9. «Χόρτασε» ύπνο

Ο ύπνος είναι μια από τις πιο σημαντικές και απλές συμβουλές ομορφιάς για το πρόσωπο. Όσο περισσότερο κοιμάσαι, τόσο περισσότερο το δέρμα σου έχει χρόνο για επισκευή και ανακατασκευή. Έτσι φρόντισε να κοιμάσαι τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ. Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές συνήθειες που πρέπει να ασπαστείς για την ομορφιά του προσώπου σου.

# 10. Το «μυστικό όπλο»

Ήταν μία από αυτές τις ημέρες... Κοιμήθηκες αργά, χωρίς ηρεμία και ξύπνησες πολύ νωρίς και πρησμένη! Δώσε χρόνο στο δέρμα σου να ανακάμψει. Ρίξε άφθονο νερό και καθάρισέ το με ένα ήπιο σαπούνι. Συνέχισε τον καθαρισμό με ένα τόνερ και άπλωσε την ενυδατική σου κρέμα κάνοντας ελαφρύ μασάζ με χτυπηματάκια στο κάτω μέρος των ματιών.

# 11. «Ναι» στο ξεφλούδισμα!

Η συχνή απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα πιο εύκολα και ενισχύει τα νέα. Θα πρέπει, ωστόσο, να είσαι ευγενική με το δέρμα σου, γιατί μια έντονη απολέπιση μπορεί να το ερεθίσει. Για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα, κάνε στον εαυτό σου ένα ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

# 12. Τι γνωρίζετε για τις μάσκες ύπνου;

Όχι εκείνες τα μεταξωτές που φορούσε η Audrey Hepburn στο πρωινό στο Tiffany, αλλά τις ενυδατικές! Τις εφαρμόζεις μετά από την βραδινή καθαριστική ρουτίνα και το πρωί ξυπνάς πιο φρέσκια ​​από ποτέ!

# 13. Η βοήθεια ενός ειδικού

Είναι πολύτιμη. Ίσως να μην σου επιτρέπουν τα οικονομικά σου να πηγαίνεις κάθε μήνα σε έναν δερματολόγο ή αισθητικό αλλά μία στο τόσο κάνε αυτό το δώρο στον εαυτό σου. Κάνε μια βαθιά απολέπιση κι έναν εντατικό καθαρισμό, αξιοποίησε τη δύναμη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

# 14. Τόνερ

Το θεωρείς περιττό. Ίσως να μην έχεις αγοράσει ποτέ, όμως αυτό το διάφανο υγρό αφαιρεί τα υπολείμματα του μακιγιάζ, καταπραΰνει, αναδομεί και λειαίνει την επιφάνεια της επιδερμίδας, επαναφέρει το pH του δέρματος στα κανονικά επίπεδα, συσφίγγει τους πόρους, σφραγίζει την υγρασία και βοηθάει στην εύκολη εισχώρηση των προϊόντων ενυδάτωσης (κρέμες και serum) στο δέρμα. Έχουν αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή δράση με αποτέλεσμα να προστατεύουν το δέρμα από μολύνσεις. Προτίμησε μία τονωτική λοσιόν χωρίς αλκοόλ.

#15. Μπούστο

Το πρόσωπό σου δεν τελειώνει στο πηγούνι σου... τελειώνει στο μπούστο σου. Όταν περιποιείσαι το πρόσωπό σου, άπλωσε τα προϊόντα που χρησιμοποιείς μέχρι το ευαίσθητο σημείο του λαιμού και του στήθους. Το δέρμα σε αυτό το σημείο είναι ιδιαίτερα λεπτό και μαλακό και απαιτεί ευγενική φροντίδα.

#16. Κράτα τα μαλλιά μακριά από την επιδερμίδα σου

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι όταν τα μαλλιά σου τρίβονται πάνω στο πρόσωπό σου μόνο προβλήμτα δημιουργούν: ερεθισμούς και σπυράκια. Φρόντισε τα μαλλιά σου να είναι πάντα καθαρά και προτίμησε αν είναι μακριά να τα πιάσεις μια χαλαρή κοτσίδα πριν τον ύπνο για να μην προκαλέσουν στο πρόσωπό σου στίγματα και κηλίδες.

# 17. Εμπλούτισε τη διατροφή σου με βιταμίνες και μέταλλα

Οι έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι γυναίκες που παίρνουν μια καλή ποσότητα βιταμινών B, C, E, A καθημερινά από το φαγητό τους έχουν λαμπερό και υγιές δέρμα. Πρόσθεσε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου όπως τα πορτοκάλια, το σπανάκι και τα καρύδια που βοηθούν στην αναγέννηση του δέρματος.

# 18. Αφαίρεσε το μακιγιάζ

Μοιάζει περιττό να το λέμε και να το ξαναλέμε αλλά μάλλον τελικά χρειάζεται. Αν θες πραγματικά μια λαμπερή και νεανική επιδερμίδα για πολλά πολλά χρόνια, δεν υπάρχει πιο σημαντική συμβουλή από αυτή. Πριν πέσεις στο κρεβάτι, αφαίρεσε το μακιγιάζ σου. Διαφορετικά, το δέρμα φαίνεται θαμπό, αφυδατωμένο και θα εμφανίζει λεπτότερες γραμμές πιο εύκολα. Η συσσώρευση προϊόντων μακιγιάζ, εμποδίζει τους πόρους να αναπνεύσουν και προκαλεί κηλίδες και ερυθρότητα. Κάνε μια καλή έρευνα αγοράς και επίλεξε τα προϊόντα καθαρισμού που σου ταιριάζουν.

# 19. Διώξε το άγχος

Το άγχος προκαλεί υπερβολική παραγωγή αδρεναλίνης, μιας ορμόνης που έχει αγγειοσυσπαστικές ιδιότητες που επιβαρύνουν το δέρμα. Οι τεχνικές χαλάρωσης και αναπνοής μπορούν να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τα αρνητικά συναισθήματά σου. Βάλε μουσική, τραγούδισε δυνατά, διαλογίσου και φυσικά γέλα με την καρδιά σου με το παραμικρό.

# 20. Πρόσθεσε κολλαγόνο

Από τις πιο σημαντικές συμβουλές ομορφιάς για το πρόσωπο. Χρησιμοποίησε προϊόντα που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο συμβάλλει στην αναζωογόνηση και την εσωτερική αποκατάσταση του δέρματος, διατηρώντας τη νεόνητά του.

# 21. Αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε διάφορα τρόφιμα είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Συγκεκριμένα, ενισχύουν την άμυνα του δέρματος από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία και τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Προτίμησε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες A, C και E, όπως οι ντομάτες, τα μούρα και τα πράσινα λαχανικά.

# 22. Από το Α έως το Ωμέγα-3

Τρόφιμα πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός, το ελαιόλαδο και τα καρύδια, ενισχύουν τη μεμβράνη των κυττάρων του δέρματος, οδηγώντας σε ένα ισχυρότερο εμπόδιο ενάντια στους περιβαλλοντικούς κινδύνους. Μην τα παραλείπεις από τη διατροφή σου.

# 23. Αφαίρεση των κηλίδων

Η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι εμφανής στο δέρμα μας και μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε υπερχρωματισμό. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και όταν βρίσκεσαι στο αυτοκίνητό μια συννεφιασμένη μέρα ή όταν βρίσκεσαι στο γραφείο πολλές ώρες με το θερμαντικό σώμα κοντά σου. Η υδροκινόνη είναι ένας παράγοντας λεύκανσης που δρα ενάντια στην υπερχρωματοποίηση του δέρματος και είναι η ασφαλέστερη λύση για την κηλίδωση, αν και στο σκούρο δέρμα, μπορεί να τονίσει το πρόβλημα αντί να το αφαιρέσει. Ρώτησε έναν ειδικό δερματολόγο για τη θεραπεία που σου ταιριάζει.

# 24. Σαν τα μάτια σου

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητη. Σε σύγκριση με το υπόλοιπο δέρμα μπορεί να διογκωθεί ή να σπάσει πολύ πιο εύκολα. Γι 'αυτό δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς την κρέμα ματιών. Βάλε μία γενναιόδωρη ποσότητα και κάνε ένα ελαφρύ μασάζ με ήπιες, επαναλαμβανόμενες κινήσεις γύρω από το κινητό βλέφαρο.

# 25. «Μαγείρεψε» ένα δέρμα χωρίς ρυτίδες

Εάν θέλεις μία επιδερμίδα λεία σαν... ντομάτα, φάε μία! Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό φιλικό προς το δέρμα, το οποίο μειώνει επίσης τον κίνδυνο καρκίνου. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση ντομάτας αυξάνει τα επίπεδα κολλαγόνου και αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Οι αισθητικοί που ξέρουν, προτείνουν μία απλή σπιτική μάσκα ομορφιάς με ντομάτα:

Υλικά

1 ντομάτα

2 κ.σ. μέλι.

Ρίξε τη ντομάτα στο μπλέντερ μέχρι να λιώσει τελείως και μετά θα την ανακατέψετε σε ένα μπολ με το μέλι. Άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπό σου και άφησέ το να δράσει για 15-20 λεπτά περίπου.
Ξέπλυνε και φόρεσε την αγαπημένη σου υδατική κρέμα.

The Body