Σταματήστε να βάζετε μάσκες με λεμόνι στο πρόσωπό σας - Δεν φαντάζεστε τι μπορείτε να πάθετε

Σίγουρα δεν το γνωρίζατε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σταματήστε να βάζετε μάσκες με λεμόνι στο πρόσωπό σας - Δεν φαντάζεστε τι μπορείτε να πάθετε

Mία από τις πολλές DIY μάσκες που διαβάζεις παντού είναι το λεμόνι στο πρόσωπο. Δηλαδή, να απλώσεις στην επιδερμίδα σου χυμό λεμονιού με βαμβάκι, λίγο πριν πέσεις για ύπνο, για να ελαφρύνεις τις σκούρες κηλίδες που προκαλεί ο ήλιος. Σταματήστε να το κάνετε γιατί δεν φαντάζεστε τι μπορείτε να πάθετε.

Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε πως αυτός είναι ο πιο φυσικός (και εύκολος) τρόπος να συμβεί αυτό. Δυστυχώς, αφού συμβουλευτήκαμε έναν γιατρό, το λεμόνι στο πρόσωπο δεν είναι τόσο «φαεινή» ιδέα – τελικά.

Ο Dr. Diaz, πλαστικός χειρούργος στο Beverly Hills, εξηγεί:

Μάσκες με λεμόνι στο πρόσωπο

«Αν και ο χυμός λεμονιού περιέχει συστατικά που θεωρητικά μπορούν να μειώσουν τις σκούρες κηλίδες της επιδερμίδας, το ρίσκο που ενέχει δεν ξεπερνά τα οφέλη».

Το χειρότερο είναι πως μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό απ’ ότι καλό.

«Ο χυμός λεμονιού περιέχει κιτρικό οξύ και μία χημική ουσία γνωστή ως ψωραλένιο. Και τα δύο συστατικά είναι γνωστά για τον ερεθισμό που προκαλούν στην επιδερμίδα. Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να κάνουν την επιδερμίδα επιπλέον ευαίσθητη στο φως προκαλώντας φουσκάλες και καψίματα, όταν η επιδερμίδα εκτίθεται στον ήλιο» επισημαίνει.

Προτίμησε τη γνώμη ενός δερματολόγου και στο μεταξύ απόφυγε τον ήλιο χρησιμοποιώντας ισχυρό αντηλιακό.

Ωστόσο, το λεμόνι μπορεί να κάνει καλό στην αποτοξίνωση. Δες εδώ τον τρόπο να χάσεις 6 κιλά στο άψε σβήσε

Προσοχή! Αν πίνετε λεμόνι μην βουρτσίζετε αμέσως μετά τα δόντια σας - Τι μπορείτε να πάθετε

Μεγάλη προσοχή σε όλους! Εσείς ξέρατε τι μπορεί να πάθετε αν βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά από το νερό με λεμόνι που πίνετε;

Ο χυμός του λεμονιού περιέχει μεγάλη ποσότητα από Βιταμίνες και κυρίως βιταμίνη C. Παλιότερα τον χυμό του λεμονιού τον χρησιμοποιούσαν σαν αντισκορβουτικό.

Πέρα από την βιταμίνη C περιέχει σε βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6, το λεμόνι αποτελεί μια μικρή διατροφική έκπληξη, πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Αρκεί να αναφέρουμε, πως κάθε λεμόνι πέρα από τις σημαντικές βιταμίνες, που περιέχει, είναι πλούσιο και σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, κάλιο, και ανόργανα άλατα όπως το ασβέστιο , φώσφορο, μαγνήσιο, πυρίτιο, ασβέστιο καθώς και σε μεταλλικά άλατα.

Τι όμως πρέπει να προσέχουμε όταν πίνουμε χυμό από λεμόνι;

ΔΕΝ θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας για τουλάχιστον μια ώρα μετά την κατανάλωση του νερού με λεμόνι, και θα πρέπει να τα βουρτσίζετε απαλά με μια μαλακή βούρτσα. Θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας πρώτα, και μετά να πίνετε λεμόνι νερό.

Για να βοηθήσετε τα δόντια σας ακόμα περισσότερο, μπορείτε να πιείτε το νερό λεμόνι με καλαμάκι για να παρακάμψετε τα δόντια σας και να αραιώστε το λεμόνι με νερό περισσότερο από το συνηθισμένο. Και πάλι, το πόσιμο κρύο νερό είναι, επίσης, καλύτερο για τα δόντια σας από ό, τι το ζεστό.

Επίσης, αφού πιείτε το νερό με λεμόνι θα πρέπει να ξεπλύνετε το στόμα σας με άφθονο νερό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν χρησιμοποιείτε χυμό από λεμόνι στο δέρμα σας (καθαρίζει την επιδερμίδα, αφαιρεί μαύρα στίγματα) βεβαιωθείτε ότι δεν θα βγείτε καθόλου στον ήλιο κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας. Το οξύ κάνει το δέρμα υπερευαίσθητο στο φως του ήλιου, και η έκθεσή του σε αυτόν μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα εγκαύματα, φουσκάλες, ή καφέ κηλίδες.