Θα φαίνεσαι σαν 25χρονη στο πρόσωπο: Ανακάτεψε μια κουταλιά μαγειρικής σόδας με...

Το μυστικό σπιτικό μείγμα για να μην σπάσει η επιδερμίδα σου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θα φαίνεσαι σαν 25χρονη στο πρόσωπο: Ανακάτεψε μια κουταλιά μαγειρικής σόδας με...

Θες να φαίνεται το πρόσωπό σου σα να είσαι 25 χρονών; Φτιάξε σπίτι αυτό το μείγμα ανακατεύοντας μαγειρική σόδα με λάδι καρύδας και θα δεις άμεσα αποτελέσματα!

Το καρυδέλαιο είναι ένα άκρως ωφέλιμο έλαιο που προέρχεται από τον φλοιό ή τη σάρκα του καρπού της καρύδας. Έχει πάρα πολλές εφαρμογές και πρόκειται για το βασικό συστατικό πολλών φυτικών καλλυντικών. Παρακάτω θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με λίγη μαγειρική σόδα για να απαλλαγείτε από ακμή, σημάδια, ρυτίδες και θαμπό δέρμα!

Το καθαριστικό προσώπου που θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε βήμα βήμα καθαρίζει εις βάθος τους πόρους και σας βοηθάει να διώξετε ακμή και μαύρα στίγματα, αλλά και τη σκόνη και τα νεκρά κύτταρα που κάνουν το δέρμα μας να δείχνει βρώμικο και μουντό. Η μαγειρική σόδα, όπως γνωρίζουμε ήδη, έχει ευεργετικές ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους.

μάσκα με μαγειρική σόδα και γάλα καρύδας για το πρόσωπο

Εκτός από τη μαγειρική και το νοικοκυριό, η μαγειρική σόδα τελευταία κερδίζει έδαφος και στην παρασκευή καλλυντικών, όπως αποσμητικών, μάσκες μαλλιών, λευκαντικό δοντιών κλπ. Τα αποτελέσματα της σόδας στο δέρμα μας είναι επίσης εξαιρετικά γιατί έχει τη μοναδική ικανότητα να διατηρεί τα κανονικά επίπεδα του pH της επιδερμίδας, εμποδίζοντας έτσι την εμφάνιση ακμής. Από την άλλη, το έλαιο καρύδας είναι επίσης πολύ χρήσιμο γιατί ενυδατώνει το δέρμα και έχει θεραπευτικές και αντιβακτηριδιακές δράσεις.

Φυτικό καθαριστικό προσώπου με μαγειρική σόδα και έλαιο καρύδας.

Χρόνος προετοιμασίας: 3 λεπτά

Υλικά:

  • Δυο κουταλιές του γλυκού από έξτρα παρθένο γάλα καρύδας
  • Μια κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα (χωρίς αλουμίνιο)

Οδηγίες:

  • Βάλτε τα υλικά σε ένα μικρό μπωλ και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνουν αλοιφή. Χρησιμοποιείστε απευθείας αυτό το μείγμα στο δέρμα και κάντε αργό και κυκλικό μασάζ για λίγα λεπτά. Μετά, αφήστε το για 5 λεπτά. Χρησιμοποιείστε χλιαρό νερό για να το απομακρύνετε από το δέρμα και ενώ ξεπλένεστε συνεχίστε να κάνετε μασάζ.
  • Μόλις τελειώσετε την διαδικασία, μην μπείτε στον κόπο να χρησιμοποιήσετε την ενυδατική σας κρέμα, γιατί όλη την δουλειά της ενυδάτωσης την έχει ήδη αναλάβει το έλαιο καρύδας! Θα μείνετε ασπροπρόσωπες από την πρώτη κιόλας χρήση!

Ωστόσο, με αυτό το μείγμα μαγειρικής σόδας μπορείτε σπίτι να φτιάξετε την απόλυτη κρέμα για να σφίξει το δέρμα σας! Δείτε εδώ τον τρόπο

Βάλε για πέντε λεπτά στο πρόσωπό σου μαγειρική σόδα! Το αποτελέσματα στα μάτια σου θα σε "παγώσει"

Μερικά από τα οφέλη της μαγειρικής σόδας για την υγεία και την ομορφιά!

Το όξινο ανθρακικό νάτριο λειτουργεί τέλεια κατά της ακμής και κατά των σπυριών. Καταπολεμά οποιαδήποτε λοίμωξη και βοηθά στη χαλάρωση του δέρματος γύρω από τα σπυράκια, ώστε να μπορείτε να τα απομακρύνετε εύκολα.

Λειτουργεί ως ένα φυσικό αντιβιοτικό, και σβήνει τα σημάδια της ακμής και προωθεί τη διαδικασία ανάκτησης του δέρματος το οποίο είναι επιρρεπή στην ακμή.

Η μαγειρική σόδα είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για τους πόρους. Έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ανοίγει τους πόρους. Θα απορροφήσει την υπερβολική λιπαρότητα από το δέρμα και θα ανοίξει τους φραγμένους πόρους σας!

Πώς να προετοιμάσετε τη μάσκα της μαγειρικής σόδας για το πρόσωπο:

Αυτή η φυσική μάσκα είναι εξαιρετικά εύκολη για να την προετοιμάσετε, και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να τη κάνετε στο σπίτι σας γρήγορα και εύκολα. Απλά αναμείξτε 1/2 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το για 10 λεπτά. Αργότερα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό, και να εφαρμόστε την ενυδατική σας.

Το πρόσωπό σας θα είναι πιο απαλό και ενυδατωμένο από ποτέ. Δοκιμάστε να το κάνετε αυτό σήμερα, και σίγουρα θα μοιραστείτε αυτό το μυστικό και με άλλες φίλες σας.