Μυρίζουν τα χέρια σας... ψαρίλα; Τρίψτε τα με μαγειρική σόδα και...

Το μυστικό που θα σώσει πολλές νοικοκυρές!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μυρίζουν τα χέρια σας... ψαρίλα; Τρίψτε τα με μαγειρική σόδα και...

Η μαγειρική σόδα έχει πάρα πολλές ικανότητες και χρήσεις. Μια από αυτές λοιπόν είναι να εξαφανίσει την μυρωδιά της ψαρίλας από τα χέρια σας, μετά από τον καθαρισμό τους.

Ο καθαρισμός των χεριών μετά το καθάρισμα των ψαριών είναι πολύ δύσκολος με αποτέλεσμα η μυρωδιά τους να μένει για πολύ ώρα, μέχρι και μια ολόκληρη ημέρα. Αν όμως τα τρίψετε με σόδα, θα γίνει "καπνός".

Για αυτό λοιπόν η μυρωδιά στα χέρια από το σκόρδο, το κρεμμύδι ή τα ψάρια γίνεται παρελθόν αν τα τρίψετε με λίγη μαγειρική σόδα και ελάχιστο χλιαρό νερό.

Επίσης, εξαφανίστε τυχόν κορωνοϊό από φρούτα και λαχανικά με μαγειρική σόδα. Αυτός είναι ο σωτήριος τρόπος.

Εξαφάνισε άσχημες μυρωδιές και ακάρεα από το κρεβάτι σου με μαγειρική σόδα - Αυτός είναι ο τρόπος

Ξέρετε ποιος είναι ο λόγος που πρέπει να ρίχνετε μαγειρική σόδα στο στρώμα του κρεβατιού σας; Έτσι θα εξαφανίσετε τις άσχημες μυρωδιές και τα ακάρεα.

Τα στρώματα των κρεβατιών είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα στο καθάρισμα. Είναι μεγάλα, δύσκολα στη μετακίνηση και περιτριγυρίζονται συνήθως από άλλα έπιπλα, γι’ αυτό πολλές φορές παραλείπουμε να τα καθαρίσουμε. Όμως το ένα τρίτο της ημέρας το περνάμε ξαπλωμένοι στο στρώμα μας και γι’ αυτό πρέπει να τα καθαρίζουμε τακτικά.

Έχετε από την άλλη, σκληρές και αντιαισθητικές φτέρνες; Βάλε αυτό το υλικό από την κουζίνα σου και θα δεις τρελή διαφορά.

Είναι πολύ φυσικό για πολλούς να ιδρώνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά με τον καιρό αυτό αφήνει το στρώμα μας με μια άσχημη μυρωδιά και επίσης σκονίζονται και γεμίζουν ακάρεα, τα οποία προκαλούν αλλεργίες και άσθμα.

Αλλά μη φοβάστε, το καθάρισμα των στρωμάτων είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζατε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη μαγειρική σόδα, αιθέρια έλαια και ηλεκτρική σκούπα. Μια φορά στο τόσο αρκεί για να κρατήσετε το στρώμα σας καθαρό.