Μυρίζουν ιδρώτα τα ρούχα σου ακόμα και μετά το πλύσιμο; Βάλτα στη κατάψυξη!

Τα κολπάκια που θα σε σώσουν από αυτή την μάστιγα του καλοκαιριού

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μυρίζουν ιδρώτα τα ρούχα σου ακόμα και μετά το πλύσιμο; Βάλτα στη κατάψυξη!

Το καλοκαιράκι είναι εδώ και μαζί με αυτό εκτός τα κουνούπια και τις κατσαρίδες (δείτε εδώ τι να κάνετε για να εξαφανίσετε κι αυτή την μάστιγα!) έρχονται οι άσχημες οσμές! Οι μυρωδιές και τα σημάδια από ιδρώτα στα ρούχα είναι ένα κοινό καθημερινό πρόβλημα. Η εφίδρωση είναι μια φυσική σωματική λειτουργία και είναι απολύτως υγιής. Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος και απομακρύνει τις τοξίνες από το δέρμα μας.

Όσοι από ιδρώνουν σε μεγάλο βαθμό διαπιστώνουν ότι οι οσμές παραμένουν στα ρούχα, ακόμα και μετά το πλύσιμο. Αλλά γιατί τα ρούχα μας διατηρούν αυτές τις μυρωδιές; Τα σωματίδια του ιδρώτα διεισδύουν εύκολα στις συνθετικές ίνες και τα βακτηρίδια που αναπτύσσονται δημιουργούν αυτή την κακοσμία.

Αλλά πριν απαλλαγείτε από ρούχα που μυρίζουν ιδρώτα, δείτε τα ακόλουθα κόλπα:

Συνδυασμός μαγειρικής σόδας και ξιδιού

Η μαγειρική σόδα είναι μια αλκαλική ουσία με πορώδη δομή που μπορεί να απορροφήσει δυσάρεστες οσμές.

Πριν το πλύσιμο, βρέξτε τους λεκέδες ιδρώτα με ζεστό νερό και προσθέστε άφθονη μαγειρική σόδα. Αφήστε τη να δράσει για μία ώρα, ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε γρήγορα στο χέρι. Στη συνέχεια, βυθίστε τα ρούχα σε μια μπανιέρα γεμάτη με κρύο νερό και λευκό ξύδι. Αφήστε τα να μουλιάσουν και πάλι για μια ώρα ή όλο το βράδυ. στην άλλη.

Βάλτε τα ρούχα στο πλυντήριο. Μετά το πλύσιμο, στεγνώστε τα ρούχα στον ήλιο.

Βάλτε τα στην κατάψυξη

Βάλτε τα ρούχα σας σε μια πλαστική σακούλα και αφήστε τα στην κατάψυξη μέχρι να τα πλύνετε. Οι δυσάρεστες οσμές θα εξαφανιστούν μετά το πλύσιμο.

Πως να φτιάξεις σπιτικό αποσμητικό χωρίς χημικά!

ιδρώτας σπιτικό αποσμητικό

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: μπουκαλάκι σπρέι(αποστειρωμένο), αιθέριο έλαιο λεμονιού ή πορτοκαλιού (30 σταγόνες), 85ml καθαρό οινόπνευμα.

Γέμισε όλο το dispenser με το καθαρό οινόπνευμα. Στη συνέχεια ρίξε μέσα 30 σταγόνες με άρωμα λεμόνι ή πορτοκάλι και ανακίνησε πολύ, πολύ καλά. Σε περίπτωση, που το μπουκάλι σου χωράει λιγότερο υγρό, μείωσε τις σταγόνες από 30 σε 10.

Πως λειτουργεί; Πολύ απλά, το οινόπνευμα σκοτώνει όλα τα βακτήρια που προκαλούν δυσάρεστες οσμές, ενώ η όμορφη μυρωδιά σε αναζωογονεί και φρεσκάρει το δέρμα σου.

Όταν σου τελειώσει, πλύνε καλά το μπουκάλι και αποστείρωσε το. Στη συνέχεια, μπορείς να ανανεώσεις το σπρέι σου με τα υλικά που ήδη έχεις, κάνοντας οικονομία.