Μαύρισαν μετά το μπάνιο στην θάλασσα; Καθάρισε τα κολιέ σου με μαγειρική σόδα και θα είναι σαν καινούργια

Και θα μπορείς να τα φοράς κάθε φορά που βουτάς

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μαύρισαν μετά το μπάνιο στην θάλασσα; Καθάρισε τα κολιέ σου με μαγειρική σόδα και θα είναι σαν καινούργια

Είσαι και εσύ ανάμεσα σε αυτές που θέλουν να πηγαίνουν θάλασσα με τα αξεσουάρ τους, ωστόσο μετά από μερικά μπάνια τους μαυρίζουν; Μην ανησυχείς καθόλου γιατί σου έχουμε την λύση!

Συγκεκριμένα λοιπόν, ένας πολύ έξυπνος και οικονομικός τρόπος για να καθαρίσεις για παράδειγμα το κολιέ σου είναι η μαγειρική σόδα, η οποία θα στο κάνει να δείχνει λες και το πρωτοαγόρασες. Η μαγειρική σόδα έχει πολλές χρήσεις, ειδικά στο καθάρισμα. Πολλές είναι οι νοικοκυρές που την χρησιμοποιούν, αφού είναι πολύ οικονομική και την βρίσκεις σε όλα τα super market.

Θα γίνουν σαν καινούργια τα κολιέ σου αν τα καθαρίσεις με μαγειρική σόδα

Στρώνουμε ένα μπολ με αλουμιχόχαρτο, το γεμίζουμε με καυτό νερό και λίγη μαγειρική σόδα και βάζουμε μέσα τα ασημικά. Λόγω της ανταλλαγής ιόντων, η σκουριά θα μεταφερθεί από το κόσμημα στο νερό.

Αφαιρούμε το κόσμημα και σκουπίζουμε απαλά, αφαιρώντας τα υπολείμματα σκουριάς. Το «κόλπο» λειτουργεί και για μαχαιροπίρουνα, ενώ μπορείτε να καθαρίσετε τέλεια και το αυτοκίνητό σας χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα.

Χρησιμοποιείστε μαγειρική σόδα και για να πλύνετε τα πλακάκια

Τα πλακάκια του σπιτιού αν δεν τα καθαρίζεις συστηματικά και σωστά μπορούν να μαυρίσουν με την φθορά του χρόνου. Αυτοί οι λεκέδες στα πλακάκια μπορεί να είναι η σκουριά, στάμπες από γλάστρες ακόμα και λεκέδες από ξεραμένα φαγητά.

Σε κάθε περίπτωση ότι λεκές και αν είναι χαλάει την εικόνα του δαπέδου και θέλουμε να τον εξαφανίσουμε άμεσα. Πως θα γίνει αυτό όμως; Τις περισσότερες φορές οι δύσκολοι λεκέδες στα πλακάκια δεν φεύγουν με ένα απλό σφουγγάρισμα.

Κάποια σπιτικά υλικά που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους δύσκολους λεκέδες στα πλακάκια είναι το ξύδι και η μαγειρική σόδα (η οποία εξαφανίζει και τα μυρμήγκια). Πως να καθαρίζουν τα πλακάκια σας με αυτά τα τρία υλικά? Απλά φτιάχνετε ένα μείγμα με ξύδι και μαγειρική σόδα.

Πλακάκια μαγειρική σόδα

Βάζετε αρκετή ποσότητα μαγειρική σόδας πάνω και γύρω από τον λεκέ και στην συνέχεια ρίχνετε δύο κουταλιές της σούπας ξύδι. Αμέσως θα παρατηρήσετε αντίδραση στα δύο αυτά υλικά. Το αφήνετε να δράσει για 5 λεπτά. Στην συνέχεια το καθαρίζετε με ζεστό νερό. Αν παρατηρήσετε ότι ο λεκές επιμένει επαναλάβετε την διαδικασία και χρησιμοποιήστε και την ειδική σπάτουλα για να την αφαίρεση.