Εξαφάνισε την κυτταρίτιδα ανακατεύοντας μαγειρική σόδα κι ένα ακόμη υλικό που βρίσκεται στην κουζίνα σου

Γιατί κάθε body είναι bikini body

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εξαφάνισε την κυτταρίτιδα ανακατεύοντας μαγειρική σόδα κι ένα ακόμη υλικό που βρίσκεται στην κουζίνα σου

Μετά το απίστευτο μυστικό σπιτικό μείγμα που σας αποκαλύψαμε με κύριο συστατικό την μαγειρική σόδα για να πέσει η τρίχα από την ευαίσθητη περιοχή χωρίς να πρέπει να υπομείνετε τον πόνο από το laser (δείτε το μείγμα εδώ) αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας ακόμα ένα σωτήριο μυστικό για τώρα το καλοκαιράκι!

Δεν έχει σημασία αν έχεις σώμα μοντέλου ή όχι. Η κυτταρίτιδα «χτυπάει» σε όλες την πόρτα. Είναι ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών που δεν την έχουν και ο μόνιμος εχθρός αυτών που – δυστυχώς- την έχουν εμφανίσει διότι παρά το γεγονός, ότι μπορεί να έχουν προσπαθήσει να την εξαφανίσουν ακολουθώντας αυστηρά υγιεινή διατροφή, πίνοντας άφθονο νερό και κάνοντας γυμναστική, εκείνη πολλές φορές δεν λέει να φύγει από πάνω τους.

Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία 80% των γυναικών αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο αισθητικό θέμα και ανάμεσα σε αυτές πολλές διάσημες, όπως η Κιμ Καρντάσιαν και η Σιένα Μίλερ.

Κιμ καρντάσιαν κυτταρίτιδα

Παρόλα αυτά, η Ναταλία Ρόμπινσον, ειδική στην περιποίηση δέρματος, προτείνει μια οικονομική και αποτελεσματική λύση για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, η οποία δεν έχει να κάνει με αισθητικές επεμβάσεις ή θεραπείες, αλλά απαιτεί τη χρήση δύο προϊόντων από την κουζίνα σου.

Η Ρόμπινσον υποστήριξε ότι η μάσκα από μέλι και μαγειρική σόδα κάνει θαύματα όσον αφορά την κυτταρίτιδα

«Το μασάζ στα πόδια με μέλι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει τη λεμφική ροή. Είναι ένα φυσικό συστατικό το οποίο καταπολεμά την όψη φλοιού πορτοκαλιού που προκαλείται από την κυτταρίτιδα, χωρίς να επιβαρύνει το σώμα με τοξίνες. Η μαγειρική σόδα αποτελεί μια μορφή απολέπισης της επιδερμίδας, ενώ το μέλι έχει και ενυδατικές ιδιότητες».

Πώς να την φτιάξεις

  • Ανακάτεψε μια κουταλιά του γλυκού μέλι και μια κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα μικρό μπολ ή στα χέρια σου.
  • Πρόσθεσε νερό για να αραιώσεις το μείγμα.
  • Κάνε ντους για να ανοίξουν οι πόροι.
  • Ξεκίνα το μασάζ με το μείγμα αυτό και επικεντρώσου στα πόδια, τους γλουτούς, το στομάχι.
  • Μείνε στα προβληματικά σημεία για τρία λεπτά κατά τη διάρκεια του μασάζ.
  • Άπλωσε λίγη ποσότητα μελιού στα πόδια σου, στα σημεία όπου είναι εμφανής η κυτταρίτιδα και κάνε δυνατό μασάζ για περίπου επτά λεπτά.

Η μαγειρική σόδα βοηθάει και στα σπυράκια

Η μαγειρική σόδα δεν συνιστάται για καθημερινή εφαρμογή επάνω στο δέρμα. Ωστόσο, η χρήση της, μία με δύο φορές την εβδομάδα, μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ρύπων, που κατά κάποιο τρόπο οδηγούν στην εμφάνιση των σπυριών.

Από την άλλη το λεμόνι αποτοξινώνει και χαρίζει λάμψη στο θαμπό και κουρασμένο δέρμα. Σε συνδυασμό με την μαγειρική σόδα, λοιπόν, βοηθά στον βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας και στην απομάκρυνση των τοξινών και της λιπαρότητας που ευθύνονται για τις κηλίδες του δέρματος. Με τη θεραπεία αυτή, μπορείτε επίσης να καταπολεμήσετε τα σπυράκια.

  • 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα (10 γρ.)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι (15 ml)
  • Αναμείξτε την μαγειρική σόδα με το χυμό λεμονιού, ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα.
  • Τρίψτε την πάστα επάνω στις περιοχές που υπάρχουν σπυράκια, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις.
  • Αφήστε την για 10 λεπτά και στη συνέχεια, ξεπλύνετε.

Σημείωση: Χρησιμοποιήστε τη θεραπεία μόνο τη νύχτα, διότι, μετά την εφαρμογή της, δεν συνιστάται η έκθεση στον ήλιο.