Είναι γιατροσόφι: Ρίξε στο νερό σου 8 κουταλιές μαγειρική σόδα και θα απαλλαχτείς από ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα

Το μυστικό της γιαγιάς που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Είναι γιατροσόφι: Ρίξε στο νερό σου 8 κουταλιές μαγειρική σόδα και θα απαλλαχτείς από ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα

Οι γιαγιάδες είναι η αλήθεια πως γνωρίζουν αρκετά μυστικά κι ευτυχώς δεν έχουν μείνει κρυμμένα, μιας και περνούν από γενιά σε γενιά. Ένα από αυτά λοιπόν αφορά την αντιμετώπιση και την προστασία από ουρολοίμωξη.

Η ουρολοίμωξη βασανίζει πολλές γυναίκες ωστόσο υπάρχει λύση κι αυτή είναι να ρίξουμε 1/4 μαγειρική σόδα σε 8 κουταλιές νερό, όταν πρωτοεμφανιστούν τα πρώτα σημάδια.

Ρίξε μαγειρική σόδα στο νερό σου για να προστατευτείς από ουρολοιμώξεις

Το μείγμα αυτό το έπιναν παλαιότερα οι γυναίκες μια φορά την ημέρα και έβλεπαν αμέσως αποτέλεσμα, καθώς η σόδα καθιστά το περιβάλλον της ουροδόχου κύστης πιο αλκαλικό και έτσι τα βακτήρια δεν πολλαπλασιάζονται, ενώ μάλιστα πολλές είναι κι αυτές που ακόμα και τώρα χρησιμοποιούν μαγειρική σόδα στην ευαίσθητη περιοχή.

Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή και φυσικά καμία σόδα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως να πρέπει να ακολουθήσεις.

Ρίξε μαγειρική σόδα στο νερό σου για να προστατευτείς από ουρολοιμώξεις 

Μπορείτε να πιείτε μαγειρική σόδα με νερό αλλά ποτέ με ξύδι

Ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά καθαριστικά που έχουμε στο σπίτι είναι η μαγειρική σόδα, αλλά και το ξύδι. Πρέπει να προσέχετε όμως και να μην τα αναμείξετε ποτέ, αφού το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό. Το ξύδι είναι όξινο, ενώ η μαγειρική σόδα είναι μία ασθενής βάση, και όταν αναμειγνύονται μαζί γίνεται αντίδραση (δες εδώ τι θα συμβεί αν αναμείξεις την μαγειρική σόδα με γάλα), όπου το ένα στοιχείο εξουδετερώνει το άλλο, παράγοντας κυρίως νερό και καθιστώντας το διάλυμα σχεδόν άχρηστο.

Το πιο επικίνδυνο, βέβαια, είναι ότι ο συνδυασμός τους μπορεί να προκαλέσει έκρηξη, αν τα ανακατέψουμε σε ένα κλειστό δοχείο.

μαγειρική σόδα και ξύδι

Δέρμα

Η επιδερμίδα μας είναι ελαφρώς όξινη. Αυτό τη βοηθά στην ενυδάτωση και την απομάκρυνση των επικίνδυνων βακτηριδίων. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, οι αλκαλικές ουσίες θα την ερεθίσουν.

Μαλλιά

Κάποιοι άνθρωποι αντί για σαμπουάν χρησιμοποιούν μίγμα μαγειρικής σόδας και μηλόξυδου στα μαλλιά. Με τον καιρό αυτό θα προκαλέσει ζημιά. Όπως το τριχωτό της κεφαλής, έτσι και τα μαλλιά είναι φυσικά όξινα και η μαγειρική σόδα θα προκαλέσει φριζάρισμα και τα μαλλιά θα μπερδεύονται και θα σπάνε.

Άσκηση

Ίσως θα έχετε ακούσει ότι οι δρομείς πίνουν διάλυμα μαγειρικής σόδας πριν από έναν αγώνα. Όμως, η υπερβολική δόση είναι επικίνδυνη επειδή το όξινο ανθρακικό ασβέστιο είναι ελαφρά τοξικό και ο γαστρεντερικός ερεθισμός προκαλεί ανησυχία.