6 beauty experts δίνουν χρηστικά tips για να λάμψεις όπως οι star

The dream team

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
6 beauty experts δίνουν χρηστικά tips για να λάμψεις όπως οι star

Είναι κούκλες και υπέρλαμπρες, με αψεγάδιαστο δέρμα και μαλλιά μεταξένια. Μπροστά από το γυαλί ή πάνω στην πίστα, αγαπημένες επώνυμες εμπιστεύονται με κλειστά μάτια τους... ειδικούς, που ξέρουν καλά πώς θα αναδείξουν τα δυνατά τους σημεία στο πρόσωπο. Εμείς ζητήσαμε από τους ταλαντούχους επαγγελματίες να μας εμπιστευτούν χρηστικά μυστικά και tips που χρησιμοποιούν για να μεταμορφώσουν τις κυρίες σε... θεές επί της γης! Δες και πάρε ιδέες.

Από τη Λίτσα Αναστασάκη

6 beauty experts δίνουν χρηστικά tips για να λάμψεις όπως οι σταρ!

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (konstantinosp_8)

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Έλενα Παπαρίζου

Λαμπερά μαλλιά:

Μια κούκλα από τη φύση της, η αγαπημένη τραγουδίστρια και Νο1 της καρδιάς μας (πέραν της Eurovision) αποτελεί σίγουρα παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά στην φροντίδα των μαλλιών της, καθώς η εικόνα... μιλάει από μόνη της. Λαμπερά, υγιή και “δυνατά”, είναι σίγουρα το πρώτο πράγμα που κάποιος προσέχει πάνω της, αφού η ίδια τα περιποιείται σε καθημερινή βάση με μάσκες και ειδικά έλαια, δίνοντας μεγάλη βάση στην ενυδάτωσή τους, δημιουργώντας έτσι μια “ασπίδα” κατά των φθορών. Ακριβώς επειδή η δουλειά της απαιτεί καθημερινό (και απαιτητικό) hair styling, ακολουθεί πιστά τις συμβουλές του Κωνσταντίνου, απολαμβάνοντας κάθε φορά ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Όπως μας εξηγεί εκείνος: “Η Έλενα έχει πάθος με τα μακριά φυσικά της μαλλιά, που τα περιποιείται με πολλή αγάπη και προσοχή, έτσι ώστε να διατηρούνται υγιή και λαμπερά. Είναι θετική στις όποιες αλλαγές -ακόμα και extreme προτάσεις έχει ακολουθήσει, ανάλογα με τα projects που προκύπτουν αλλά και με τις εμφανίσεις της- αν και βαθιά μέσα της προτιμά τα σπαστά, μακριά μαλλιά”.

Έλενα Παπαρίζου

Tip

“Φρόντισε να χρησιμοποιείς πάντα καλά προϊόντα φροντίδας, επενδύοντας στην υγεία και στη λάμψη των μαλλιών σου”.

Δημήτρης Σταματίου (dimitris_stamatiou)

Δημήτρης Σταματίου

Κατερίνα Ζαρίφη

Δυνατό βλέμμα:

Με έντονα χαρακτηριστικά στο πρόσωπό της, η Κατερίνα αποτελεί ιδανική περίπτωση για ένα bold μακιγιάζ που θα τα αναδείξει όπως πρέπει (και όπως τους αξίζει!), με την ίδια να ακολουθεί πιστά τις συμβουλές τού celebrity make-up και hair artist Δημήτρη Σταματίου. “Η Κατερίνα είναι ένας άνθρωπος που με αφήνει να δημιουργήσω ό,τι σκεφτώ! Τα χρώματα συνήθως που χρησιμοποιώ σ' εκείνη -και μου αρέσουν και της αρέσουν- είναι τα καφέ σκούρα και bronze, δημιουργώντας smokey eyes, καθώς της ταιριάζουν πολύ τα έντονα μάτια. Επίσης λατρεύω τα nude χείλη - γνωρίζετε πάρα πολύ καλά εσείς οι γυναίκες μέσα από την προσωπική μου σειρά ότι αγαπώ τα nude lips! Φυσικά για να αναδειχτεί το μακιγιάζ σπουδαίο ρόλο παίζει η επιδερμίδα, που χρειάζεται πολύ νερό, σωστή διατροφή και πολλά φρούτα, για να είναι σούπερ ενυδατωμένη και φρέσκια. Όσο για τα μαλλιά της; Θα ήθελα να τα μακρύνει ακόμα περισσότερο, αφού πιστεύω πως της ταιριάζουν πολύ”.

Κατερίνα Ζαρίφη

Tip

“Πολύ καλή ενυδάτωση και ντεμακιγιάζ πριν κοιμηθείτε, για να έχετε ένα φρέσκο δέρμα το πρωί, που θα αναδείξει το μακιγιάζ σας!”

Δημήτρης Γκίκας (dimitrios gkikas)

Δημήτρης Γκίκας

Δέσποινα Βανδή

Αψεγάδιαστη επιδερμίδα:

Μια γυναίκα πρότυπο για την ομορφιά και το σώμα της... Η Δέσποινα Βανδή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις... παραπονούμενες 50+ που όλο και κάτι τούς φταίει επάνω τους! Με τρόπο και... κόπο, αλλά και ακούγοντας πάντα τους επαγγελματίες που έχει δίπλα της, εκείνη πετυχαίνει να είναι απλά... θεά! Ο make-up expert Δημήτρης Γκίκας έχει όλες τις απαντήσεις για το... διά ταύτα: “Η Δέσποινα περιποιείται πολύ το πρόσωπό της, καθώς είναι το σημαντικότερο για την επίτευξη της αψεγάδιαστης επιδερμίδας της. Ακολουθεί όλα τα βήματα της σωστής περιποίησης, με πρώτο και κυριότερο την καλή ενυδάτωση με κρέμες, serum και φυσικά πριν από το μακιγιάζ χρησιμοποιεί ένα πολύ καλό primer. Εξίσου σημαντικό είναι φυσικά και το ντεμακιγιάζ που εφαρμόζει ασυζητητί! Το πρόσωπό της δεν χρειάζεται έντονα-βαριά καλλυντικά, αφού το δέρμα της είναι λείο και φρέσκο.

Οι bronze αποχρώσεις σε σκιές, οι οποίες αποτελούν must επιλογή για τη Δέσποινα, ένα έντονο eyeliner και ένταση στις βλεφαρίδες δημιουργούν το απόλυτο look που της ταιριάζει, ενώ ένα απαλό girly ρουζ στα μήλα της χαρίζει υγεία και φρεσκάδα. Τέλος, ένα touch λάμψης στα ζυγωματικά βάζει αυτή την τέλεια πινελιά που απογειώνει το φωτεινό τρίγωνο του προσώπου της. Όσο για τα χείλη; Νude χρώματα ή έντονα κόκκινα που εκείνη υποστηρίζει αδιαμφισβήτητα!”.

Δέσποινα Βανδή

Tip

“Με ένα σατινέ απαλό make-up και λίγες πινελιές contouring επιτυγχάνεται η ανάδειξη των δυνατών σημείων στο πρόσωπο”.

Λεάννα Μάρκογλου (leanna_markoglou)

Λεάννα Μάρκογλου

Κατερίνα Λιόλιου

Sexy look:

Θηλυκό με τα όλα του και μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα και ιδιαίτερο σεξαπίλ. Η Κατερίνα δεν χρειάζεται... και πολλά-πολλά για να αναδείξει τη φυσική της ομορφιά – αρκεί μια καλή βάση, διακριτικά τονισμένα χείλη και έμφαση στα μάτια, που είναι και το δυνατό σημείο της τραγουδίστριας. Το “βαρύ” μακιγιάζ... απέχει πολύ από τις προτιμήσεις της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τολμά extreme make-up looks, ανάλογα με την περίσταση. Η ίδια δίνει βάση στο χρώμα στα μάτια, επιλέγοντας ροζ τόνους και έντονο μαύρο eyeliner, τονίζοντας το βλέμμα της. Η “δική” της make-up expert Λεάννα Μάρκογλου επιβεβαιώνει και με το παραπάνω τις επιλογές της, δημιουργώντας για την Κατερίνα βήμα-βήμα το ιδανικό μακιγιάζ, αυτό που ταιριάζει στο εκάστοτε στυλ που υιοθετεί, επαγγελματικά ή στην καθημερινότητά της. “Με την Κατερίνα κάνουμε πολλές αλλαγές, αφού της αρέσουν τα χρώματα στα μάτια και τα χείλη. Ειδικά τα μάτια θέλει να τα τονίζει περισσότερο, δημιουργώντας cat-eye looks που της ταιριάζουν. Μάλιστα, ένα τέτοιο μακιγιάζ το συνδυάζει ιδανικά με vagues, ενώ στην προσωπική της ζωή δύσκολα αποχωρίζεται το wet look, που αναδεικνύει το πανέμορφο πρόσωπό της”.

Κατερίνα Λιόλιου

Tip

“Προτίμησε καλύτερα τουφάκια βλεφαρίδων, για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, και μάσκαρα μόνο στις επάνω βλεφαρίδες”.

Μάνος Γιακουμής (Manos Giak)

Μάνος Γιακουμής

Σάσα Μπάστα

Εντυπωσιακό ξανθό:

H ομορφιά της σε ζαλίζει... Περνώντας από μπροστά σου μένεις έκθαμβος με τα υπέροχα μαλλιά της αλλά και με το make-up look της που αναδεικνύει το υπέροχο πρόσωπό της. Υπεύθυνος γι' αυτό δεν είναι άλλος από τον beauty & hair expert Μάνο Γιακουμή, που επιμελείται το μακιγιάζ και το χτένισμά της. “Η Σάσα γενικά είναι ένας άνθρωπος που ναι μεν αγαπά πολύ την προσεγμένη εικόνα, θέλει όμως λίγο να την παρακινήσεις. Στο μακιγιάζ της προτιμά τις αποχρώσεις του κόκκινου, κεραμίδι και πορτοκαλί, που τις ταιριάζουν. Αυτό που εγώ, πάντως, ήθελα χρόνια να της αλλάξω ήταν το total blonde χρώμα στα μαλλιά, που είναι βέβαια το σήμα-κατατεθέν της. Το πιο extreme που της έχω κάνει είναι να νομίζει ότι κάνουμε τα μαλλιά της ξανθά και όταν κοιτάχτηκε στον καθρέφτη ήταν έντονα τζίντζερ, στα όρια του χάλκινου. Έκανε να μου μιλήσει δύο μέρες, μέχρι που με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι το αγάπησε… Εάν δεν την πάρω από το χέρι να της πω “τώρα πρέπει να χτενιστείς”, είναι ικανή να κυκλοφορεί με ένα κοκαλάκι στα μαλλιά! Βαριέται την όλη διαδικασία μέχρι να δει το αποτέλεσμα. Λόγω του ξανθού και της θερμότητας που χρησιμοποιώ καθημερινά στα μαλλιά της, κάνουμε πολύ συχνά κούρεμα και θεραπείες της ING, που θεωρώ πως είναι ό,τι καλύτερο για μαλλιά που έχουν δεχτεί τεχνικές εργασίες όπως το ντεκαπάζ”.

Σάσα Μπάστα

Tip

“Διατήρησε τα μαλλιά σου ενυδατωμένα, για να έχεις όμορφα και εντυπωσιακά αποτελέσματα”.

Ρούλα Μαρινοπούλου (roulamarinopoulou)

Ρούλα Μαρινοπούλου

Σταματίνα Τσιμτσιλή

Φυσικό μακιγιάζ:

“Happy” κάθε μέρα και πώς αλλιώς, άλλωστε, για ένα κορίτσι που απολαμβάνει όχι μόνο την πρωτιά με την εκπομπή της αλλά και μια ομορφιά που γράφει στο φακό και την κάνει να ξεχωρίζει. Πώς το πετυχαίνει; Με τη συνδρομή της beauty expert Ρούλας Μαρινοπούλου, η οποία μας εξηγεί λεπτομερώς με ποιο τρόπο κάνει... θαύματα στο πρόσωπο της Σταματίνας: “Τα αγαπημένα της χρώματα στο μακιγιάζ είναι τα καφέ , όλες οι nude αποχρώσεις και περιστασιακά το ροζ. Τα look που προτιμάμε συνήθως είναι ένα φυσικό και λαμπερό σε brown τόνους, το cat-eye και smokey, ενώ με έντονο eyeliner δίνουμε έμφαση στα μάτια. Στα χείλη επιλέγουμε πιο απαλά χρώματα. Το μυστικό της για λαμπερή επιδερμίδα και μαλλιά είναι το καταπληκτικό της DNA, ωστόσο φροντίζει και η ίδια, κάνοντας ό,τι πρέπει. Δεν μένει ποτέ βαμμένη για πολλές ώρες, δεν καπνίζει, δεν πίνει και γενικά προσέχει πολύ τι βάζει στο σώμα της και στον οργανισμό της. Το αγαπημένο της χτένισμα είναι οι ανάλαφρες μπούκλες, που γίνονται με βούρτσα και πιστολάκι αλλά και οι beach waves. Με τα μαλλιά της ξέρει ακριβώς τι θέλει και συνήθως δεν πειραματίζεται ούτε με το χτένισμα ούτε με το χρώμα. Αν αποφασίσει να δοκιμάσει κάτι καινούργιο θα είναι για λίγο. Η Σταματίνα είναι ένας

άνθρωπος που δεν αλλάζει εύκολα κάτι με το οποίο νιώθει άνετα. Είναι πολύ σταθερή, ξέρει τι της αρέσει, τι της πηγαίνει και μένει σε αυτό”.

Σταματίνα Τσιμτσιλή

Tip

“Για μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ, κάνε σωστή ενυδάτωση πριν και χρησιμοποίησε λίγη ποσότητα make-up”