Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 | Επικοινωνία

Βάλε κρεμμύδι επάνω και... - Τι να κάνεις αν σε τσιμπήσει σφήκα ή μέλισσα

Το κολπάκι που σίγουρα δεν γνωρίζετε

Βάλε κρεμμύδι επάνω και... - Τι να κάνεις αν σε τσιμπήσει σφήκα ή μέλισσα
Από Youweekly Team

Αφού σας είπαμε τι να κάνετε για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες (δείτε εδώ) μήπως ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψουμε και το απόλυτο κολπάκι για το τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας; Σίγουρα δεν το γνωρίζετε...

Tο τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας προκαλεί πρήξιμο και κοκκίνισμα στην περιοχή του τσιμπήματος. Το κεντρί της μέλισσας ή της σφήκας που πιθανότατα έχει παραμείνει μέσα στο δέρμα, πρέπει να αφαιρεθεί. Χρησιμοποιήστε ένα απολυμασμένο τσιμπιδάκι ή μια καρφίτσα.

Ξεπλύνετε καλά την περιοχή με νερό και σαπούνι. Χρησιμοποιήστε αμμωνία ώστε να ανακουφιστείτε από τον πόνο, ενώ για να μειωθεί το πρήξιμο, τοποθετήστε πάνω στο τσίμπημα κομπρέσα με αμμωνία.

Επίσης, μισό κρεμμύδι επάνω σε τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας, αφού...

...αφαιρεθεί το κεντρί των εντόμων, ανακουφίζει σημαντικά από την ενόχληση

Επίσης αν κάποιος τρίψει το δέρμα του με φύλλα μολόχας, θα ανακουφιστεί από τσιμπήματα, δαγκώματα και κνησμούς. Έχετε στο νου σας ότι η ενόχληση μπορεί να κρατήσει 2-5 μέρες. Θυμηθείτε να έχετε πάντα καθαρή την πληγή.

Αν ένα άτομο πάθει σοβαρή αλλεργική αντίδραση από το τσίμπημα:

τσίμπημα μέλισσας

Επικοινωνήστε άμεσα με έναν γιατρό: Περιγράψτε του τα συμπτώματα που παρατηρείτε. Συνήθως αυτά είναι δυσκολία στην αναπνοή, συριγμός, στένωση του αναπνευστικού σωλήνα, δυσκολία στην ομιλία, ζαλάδα, ναυτία, έμετος, αύξηση καρδιακών παλμών, έντονη φαγούρα, πρήξιμο, ερυθρίαση και άγχος.

Χορηγήστε του επινεφρίνη: Σε ακραίες περιπτώσεις αναφυλακτικού σοκ, πρέπει να γίνει ένεση επινεφρίνης. Αν το άτομο έχει ιστορικό αναφυλακτικού σοκ μην χάσετε καθόλου χρόνο, μην περιμένετε να δείτε συμπτώματα και κάντε την ένεση αμέσως. Προσοχή: Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για τον τρόπο που πρέπει να κάνετε την ένεση.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Το χρησιμοποιείς για τσίμπημα μέχρι και για πυρετό - Το φυτό που τα γιατρεύει όλα σύμφωνα με τις γιαγιάδες

Μυρμήγκια τέλος: Πασπάλισε στην κουζίνα σου μαγειρική σόδα με...

Share