Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 | Επικοινωνία

Πασπάλισε στα σημεία που βγαίνουν κατσαρίδες, μαγειρική σόδα και... - Το μείγμα θαύμα για να τις εξοντώσεις

Θα βρεις επιτέλους την ηρεμία σου

Πασπάλισε στα σημεία που βγαίνουν κατσαρίδες, μαγειρική σόδα και... - Το μείγμα θαύμα για να τις εξοντώσεις
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 07.07.2022 07:37
Από Youweekly Team

Μπορεί να λένε πως οι κατσαρίδες θα ζήσουν από μια πυρηνική καταστροφή, ωστόσο, υπάρχουν πολλά προϊόντα τα οποία δεν τα αντέχουν. Συγκεκριμένα, εκτός από τα εντομοαπωθητικά, υπάρχουν και πιο φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από αυτές μια και καλή.

Με μαγειρική σόδα και ακόμη ένα υλικό που έχουμε όλοι στο σπίτι, μπορείτε να τις εξαφανίσετε από το σπίτι και να γλιτώσετε από το φόβο που παίρνετε κάθε φορά που τις εντοπίζεται να τριγυρνάνε στο σπίτι. Και σίγουρα από την τραγωδία που περνάνε για να την σκοτώσετε.

Το μείγμα με μαγειρική σόδα που σκοτώνει τις κατσαρίδες

Μπορείτε να κάνετε ένα μείγμα από ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και ζάχαρης και να το “πασπαλίσετε” κοντά στα σημεία που έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν κατσαρίδες στο σπίτι σας. Όσες τρέφονται με αυτό το μείγμα πεθαίνουν, επειδή η μαγειρική σόδα αντιδρά με τα οξέα του στομάχου τους και τις κάνει να “σκάνε”. Μάλιστα, η σόδα βοηθάει και στα μυρμήγκια.

Μαγειρική σόδα και.... μέλισσες

Έτσι θα αντιμετωπίσετε το τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας με μαγειρική σόδα

Το καλοκαίρι ένας μεγάλος κίνδυνος που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε είναι τα τσιμπήματα από διάφορα έντομα, τα οποία μπορεί να καταστούν μοιραία, όπως η Μέλισσες ή η Σφήκα. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε με απλά υλικά, όπως η μαγειρική σόδα.

Μιλώντας για καλοκαιρινούς κινδύνους, ένας ακόμη πολύς σοβαρός είναι και το έγκαυμα από τον ήλιο, το οποίο μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε με μαγειρική σόδα - δείτε εδώ πως.

Εάν δεν είστε αλλεργικοί απλά αφαιρέστε το κεντρί.

Αν είναι ορατό (πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται για μέλισσα, αφού οι σφήκες δεν αφήνουν πίσω τους το κεντρί), προσπαθήστε να το απομακρύνετε σπρώχνοντάς το πλάγια με τα δάχτυλά σας. MH χρησιμοποιήσετε τσιμπιδάκι γιατί είναι πιθανόν πιέζοντάς το να ελευθερώσετε περισσότερο δηλητήριο μέσα στην πληγή κι έτσι να πονέσει περισσότερο.

ΠΡΟΣΟΧΗ - χρειάζεται να μην γίνει προσπάθεια αφαιρέσεως του κεντριού με πίεση (ζούληγμα) της περιοχής που είναι καρφωμένο με τα δάκτυλα ή με τα νύχια μας διότι μπορεί αντί να βγει το κεντρί προς τα έξω να σπρωχτεί ακόμα πιο βαθιά.

  • Καθαρίστε την περιοχή με προσοχή
  • Εφαρμόστε πάγο. Ακουμπήστε μια παγοκύστη για να αποφύγετε το πρήξιμο.
  • Πάρτε κάποιο αντιισταμινικό ή κρέμα κορτιζονούχο για τη φαγούρα και κάποιο παυσίπονο για τον πόνο αν χρειάζεται.
  • Εάν έχετε σοβαρή αναφυλακτική αντίδραση, ξαπλώστε και αφαιρέστε με πολύ προσοχή το κεντρί ώστε να μην διαχυθεί το δηλητήριο στους ιστούς και ζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Έπεσε λεκές στο χαλί; Ρίξτε μαγειρική σόδα με ξύδι και εξαφανίστε τον

Καθαρίστε το πουρί από την λεκάνη με μαγειρική σόδα και λεμόνι - Κάντε την σαν καινούρια

Share