Έχεις μύκητες στα νύχια σου; Ξεφορτώσου τους με μαγειρική σόδα και μηλόξυδο

Το απόλυτο tip που θα σας "λύσει" τα χέρια

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Έχεις μύκητες στα νύχια σου; Ξεφορτώσου τους με μαγειρική σόδα και μηλόξυδο

Αναμφίβολα η μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό το οποίο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για διάφορους λόγους καθώς θα σας "λύσει" τα χέρια αναμφίβολα. Αυτή τη φορά αποφασίσαμε να σας προτείνουμε έναν ακόμη τρόπο σε περίπτωση που σας αφορά καθώς πρόκειται για τους μύκητες στα νύχια.(Δείτε εδώ το μυστικό με την μαγειρική σόδα για να μην μυρίζει το στόμα σας).

Το κόλπο με τη μαγειρική σόδα για τους μύκητες στα νύχια

Μπορεί η συγκεκριμένη διαδικασία να μην έχει άμεσα αποτελέσματα, πρόκειται όμως για μία θεραπεία την οποία μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με απλά υλικά που έχετε πάντα στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Οι μύκητες στα νύχια είναι άλλωστε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους, ειδικά τις γυναίκες που βάφουν συχνά τα νύχια τους ή κάνουν τεχνικές τζελ και ημιμόνιμου.

Η μαγειρική σόδα είναι μια λευκή σκόνη που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες τόσο στη μαγειρική όσο και στο καθάρισμα του σπιτιού.

Οι αντισηπτικές, αντιμυκητιακές και αλκαλοποιητικές της ιδιότητες είναι ευρέως γνωστές και αξιοποιούνται για την αντιμετώπιση διαφόρων μολύνσεων.

Πριν σας παρουσιάσουμε αυτήν τη θεραπεία με μαγειρική σόδα για την ονυχομυκητίαση, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι τα αποτελέσματα δεν θα είναι ορατά αμέσως.

Υλικά

  • 6 φλιτζάνια νερό (1,5 λίτρο)
  • 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο (125 ml)
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (30 γραμμάρια)

Μαγειρική σόδα

Οδηγίες

  • Ζεστάνετε το νερό μέχρι μια θερμοκρασία ανεκτή για τα πόδια σας.
  • Προσθέστε το μηλόξυδο και αδειάστε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Βυθίστε τα πόδια σας στο υγρό και αφήστε τα να μουλιάσουν για δεκαπέντε με είκοσι λεπτά.
  • Στη συνέχεια στεγνώστε καλά τα νύχια σας και τρίψτε τα με έναν πολτό μαγειρικής σόδας.
  • Αφήστε τον πολτό να δράσει για δέκα λεπτά και μετά ξεπλυθείτε.
  • Κάντε κυκλικό μασάζ για να κάνετε απολέπιση στην επιφάνεια του νυχιού και στο γύρω δέρμα.
  • Επαναλαμβάνετε τη θεραπεία κάθε βράδυ μέχρι να βελτιωθεί η όψη των νυχιών σας.
  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού ή υπεροξείδιο του υδρογόνου στη μαγειρική σόδα για να ενισχύσετε την αντιμυκητιακή δράση της.

Κι όμως! Το απόλυτο μυστικό για χάσιμο βάρους μόνο με μαγειρική σόδα - Θα σου κοπεί η όρεξη

Η μαγειρική σόδα είναι αρκετά χρήσιμη καθώς είναι γνωστό πως είναι πολύτιμη για την υγεία αλλά και και την καθημερινότητά μας μιας και θεωρείται αρκετά χρήσιμη για διάφορες περιπτώσεις όπως είναι για παράδειγμα το καθάρισμα μιας κατσαρόλας από τα λίπη.

Αυτή τη φορά, αποφασίσαμε να σας αναφέρουμε αν τελικά η μαγειρική σόδα μπορεί να σας βοηθήσει στην απώλεια των κιλών σας. Πιθανότατα έχει κάποιες ελάχιστες άμεσες επιπτώσεις στην απώλεια βάρους. Η μαγειρική σόδα μπορεί να έχει έμμεσο αποτέλεσμα στην απώλεια βάρους, κυρίως λόγω του υγρού με το οποίο αναμιγνύεται συνήθως.

Τα μυστικά της μαγειρικής σόδας

Μια δημοφιλής επιλογή είναι να συνδυάσετε τη μαγειρική σόδα με μηλόξυδο. Αυτό, σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε λιγότερη πείνα. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η επίδραση του μηλόξυδου στην απώλεια βάρους είναι περιορισμένη.

Η μαγειρική σόδα αραιώνεται συχνά σε νερό, είτε μόνη της, είτε μαζί με μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού. Όταν καταναλώνετε καθημερινά, τέτοια ποτά είναι πιθανό να αυξήσετε και την ημερήσια πρόσληψη υγρών. Αυτό μπορεί να βελτιώσει τα συνολικά επίπεδα ενυδάτωσης, κάτι που σύμφωνα με έρευνες μπορεί να μειώσει την πείνα, να αυξήσει τον μεταβολισμό και να προωθήσει την απώλεια σωματικού λίπους.