Το απόλυτο μυστικό που κάνει θαύματα - Ετοιμάστε σπιτικό καθαριστικό για τα λίπη με μαγειρική σόδα

Θα αστράφτουν όλα τα κουζινικά!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Το απόλυτο μυστικό που κάνει θαύματα - Ετοιμάστε σπιτικό καθαριστικό για τα λίπη με μαγειρική σόδα

Σε περίπτωση που έχετε δοκιμάσει όλα τα μυστικά προκειμένου να καθαρίσετε τις κατσαρόλες σας από τα λίπη και δεν έχετε βρει την ιδανικότερη λύση, που πρόκειται να σας βολέψει όσο καμία καθώς το συγκεκριμένο υλικό το έχετε σίγουρα στο σπίτι σας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την μαγειρική σόδα. Αν λοιπόν το μαγειρικό σκεύος, σας έχει γίνει τόσο δύσκολο στο καθάρισμα εμείς σας έχουμε τη λύση και κρύβεται απλά στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Ωστόσο δείτε εδώ τον λόγο που δεν πρέπει να μην ανακατέψετε ποτέ ξύδι με μαγειρική σόδα

Τα υλικά για το σπιτικό καθαριστικό με μαγειρική σόδα για τα λίπη

Το μυστικό της μαγειρικής σόδας

  • Υπεροξείδιο του Υδρογόνου (Οξυζενέ)
  • Μαγειρική Σόδα
  • Μπουκάλι Ψεκασμού
  • Λαδόκολλα

Τα Βήματα που θα ακολουθήσουμε

  • Σκορπίστε γενναιόδωρα μαγειρική σόδα στο ταψί και κυρίως στα πολύ λερωμένα σημεία.
  • Ψεκάστε με ένα μπουκάλι υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ), τα σημεία όπου έχετε ρίξει τη μαγειρική σόδα.Καθαρισμός ταψιού
  • Πιέστε με τα δάχτυλα το μείγμα, μέχρι να γίνει σαν πάστα.
  • Αφήστε το μείγμα να δράσει για 1-2 ώρες.
  • Σκουπίστε το ταψί, τρίβοντάς το με μία πετσέτα. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
  • Εάν το ταψί εξακολουθεί να είναι λερωμένο, επαναλάβετε τη διαδικασία.
  • Το ταψί σας τώρα αστράφτει!

Μετά το πλύσιμο όμως τον πιάτων δεν μπορείτε με τίποτα να καθαρίσετε τον νεροχύτη της κουζίνας σας από την βρωμιά που έχει κολλήσει στα τοιχώματα; Αυτό το μείγμα επίσης με μαγειρική σόδα και λεμόνι, όπως και μερικά άλλα μυστικά θα τον κάνουν σαν καινούριο.

μαγειρική σόδα σόδα

Η μαγειρική σόδα λειτουργεί και σαν ήπιο λειαντικό, επομένως είναι ένα χρήσιμο καθαριστικό για τον νεροχύτη. Μπορεί να πασπαλίσετε με μαγειρική σόδα τον νεροχύτη σας και στην συνέχεια να τον τρίψετε με ένα σφουγγάρι.

Η Μπέκι Ραπιντσούκ, γνωστή και ως «Clean Mama», αποκάλυψε στην Huffington Post ότι της αρέσει να αναμειγνύει την μαγειρική σόδα με 20-30 σταγόνες αιθέριου ελαίου για άρωμα ενώ προσθέτει και λίγο υγρό πιάτων προτού αρχίσει να τρίβει. «Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε αρωματοθεραπεία την ώρα που εκτελείται μια καθόλου διασκεδαστική δουλειά» σημειώνει.

Το μυστικό των γιαγιάδων - Ρίξτε 1κουταλάκι μαγειρική σόδα στο κοτόπουλο πριν το βάλετε στην κατσαρόλα και...

Ένα από τα μυστικά που οι γιαγιάδες δεν λένε είναι ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να σε βοηθήσει κατά πολύ στο μαγείρεμα, ειδικά του κοτόπουλου. Η σόδα όπως ξέρουμε έχει πολλές ιδιότητες, όπως για παράδειγμα στην καθαριότητα των φρούτων και λαχανικών, αλλά και στο να μην μυρίζουν τα χέρια σου μετά το καθάρισμα των θαλασσινών.

Μια από τις πολλές χρήσεις της, όπως προαναφέραμε έχει να κάνει και με το κοτόπουλο. Αυτό το κολπάκι σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια και θα θέλετε να το χρησιμοποιείται συνέχεια.

Συγκεκριμένα, όταν βράζουμε ένα κοτόπουλο, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο νερό. Αποτέλεσμα αυτού; Η σάρκα θα είναι καθαρή και λευκή.

Μαγειρική σόδα στο κοτόπουλο