Πλύντε τα φρούτα και τα λαχανικά με μαγειρική σόδα και νερό - Ο σωτήριος τρόπος για να...

Για να μην πάρετε ειδικό μηχάνημα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πλύντε τα φρούτα και τα λαχανικά με μαγειρική σόδα και νερό - Ο σωτήριος τρόπος για να...

H μαγειρική σόδα έχει πολλές χρήσεις. Μπορείς να καθαρίσεις διάφορα μέρη του σπιτιού σου, να την προσθέσεις στα φαγητά, να εξαφανίσεις την πιτυρίδα και ένα σωρό άλλα. Εμείς ωστόσο, θα σας πούμε πως μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στα φρούτα και τα λαχανικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agricultural and Food Chemistry, η μαγειρική σόδα αφαιρεί τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων και από τα λαχανικά και από τα φρούτα.

Πως να πλύνετε λαχανικά και φρούτα με μαγειρική σόδα

Γεμίζουμε τον καθαρό νεροχύτη με νερό και προσθέτουμε τέσσερις μικρές κουταλιές σόδας. Μουλιάζουμε τα λαχανικά και φρούτα για πέντε λεπτά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Πλύντε τα φρουτα και τα λαχανικά με μαγειρική σόδα και νερό

Ρίξτε μαγειρική σόδα στα φυτά του κήπου και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει

Έχει ευεργετικές ιδιότητες για τα φυτά και χρησιμοποιείται για προστασία σε λαχανικά, λουλούδια, ακόμα και στο γκαζόν. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η δράση της είναι πιο αποτελεσματική σε προληπτικό επίπεδο και λιγότερο αποδοτική όταν έχουμε εκτεταμένες εντομολογικές και μυκητολογικές προσβολές.

Μαγειρική σόδα για προστασία σε λαχανικά

Για την αντιμετώπιση εντόμων που προσβάλλουν τα κηπευτικά μας (όπως ο αλευρώδης, η μελίγκρα κι ο τετράνυχος), καθώς και μυκητολογικών ασθενειών (ωίδιο, περονόσπορος), ετοιμάζουμε αυτοσχέδιο οικολογικό σκεύασμα για να προστατέψουμε τα φυτά μας.

Υλικά

1 κουταλιά γλυκού μαγειρικής σόδας

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδου

2 λίτρα χλιαρού νερού

μαγειρική σόδα φυτά

Μαγειρική σόδα για προστασία σε καλλωπιστικά φυτά

Για την αντιμετώπιση εντόμων (όπως η μελίγκρα κι ο τετράνυχος) και μυκητολογικών ασθενειών (ωίδιο, σκωρίαση, μελανή κηλίδωση) που προσβάλλουν τα λουλούδια μας, ψεκάζουμε με αυτοσχέδιο διάλυμα που φτιάχνουμε χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα.

Υλικά

  • 1 κουταλιά γλυκού μαγειρικής σόδας
  • 1 κουταλιά γλυκού παραφινέλαιο (θερινός πολτός)
  • 2 λίτρα χλιαρού νερού νερό
  • Μαγειρική σόδα στο γκαζόν

Μαγειρική σόδα στο γκαζόν

Για την αντιμετώπιση μυκητολογικών ασθενειών που δημιουργούν προβλήματα στον χλοοτάπητα, ακολουθούμε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξουμε αυτοσχέδιο οικολογικό σκεύασμα που χρησιμοποιούμε για προληπτική προστασία του γκαζόν.

Υλικά

  • 1 κουταλιά γλυκού μαγειρικής σόδας
  • 1 κουταλιά σούπας σακχαρούχου γάλακτος
  • 2 λίτρα νερό