Θα εξαφανίσετε μια και καλή τις κατσαρίδες - Το κόλπο με την μαγειρική σόδα που θα σας σώσει

Θα απαλλαχθείτε αμέσως

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θα εξαφανίσετε μια και καλή τις κατσαρίδες - Το κόλπο με την μαγειρική σόδα που θα σας σώσει

Ψάχνετε τόσο καιρό τρόπο να εξαφανίσετε τις κατσαρίδες από το σπίτι σας και δεν βρίσκεται κάτι αποτελεσματικό; Η μαγειρική σόδα είναι η λύση στο πρόβλημά σας αφού αντιδρά με τα οξέα στο στομάχι τους και τις κάνει να "σκάνε" σε δευτερόλεπτα!

Οι κατσαρίδες βρίσκονται σε παροξυσμό τώρα το καλοκαίρι κι αυτό που θα τις κάνει να απομακρυνθούν από την οικεία σου είναι σίγουρα η χρήση της μαγειρικής σόδας.

Απλά πασπαλίστε μαγειρική σόδα και ζάχαρη μαζί στα σημεία που έχετε παρατηρήσει ότι είναι πέρασμα γι αυτές ή σε όλες τις γωνίες του σπιτιού και... τέλος! Μας ευχαριστείτε αργότερα, το ίδιο και για αυτό εδώ το τρικ με την σόδα για να εξαφανίσεις όλα τα λίπη.

Τρόποι για να μην εμφανιστούν οι κατσαρίδες στο σπίτι σου ποτέ

  • Κράτα το νερό μακριά: Οι κατσαρίδες μπορούν να ζήσουν χωρίς τροφή αλλά χωρίς νερό, όχι. Μη τους δίνεις, λοιπόν, νερό! Φρόντιζε να μην αφήνεις άπλυτα πιάτα, καθώς και να διώχνεις το νερό από τον νεροχύτη κι από κάθε άλλο μέρος του σπιτιού σου! Ακόμη και λίγες σταγόνες του είναι αρκετές για να τις τραβήξουν κοντά! Τόσο το μπάνιο όσο και η κουζίνα σου μοιάζουν για εκείνες θησαυρός μιας που εκεί μπορούν να γευθούν το νερό που τόσο έχουν ανάγκη, στην οποιαδήποτε μορφή του.
  • Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά: Τα σημεία που αγγίζουν ή επισκέπτονται οι ίδιες τις ελκύουν ιδιαίτερα. Πρέπει, λοιπόν, να καθαρίζεις με επιμέλεια και λεπτομέρεια κάθε κομμάτι του σπιτιού σου από το οποίο, σίγουρα ή μάλλον, έχουν περάσει! Χρησιμοποίησε το κατάλληλο καθαριστικό, απορρυπαντικό ή απολυμαντικό ανά περίπτωση, για να σβήσεις κάθε σημάδι που έχουν αφήσει πίσω τους.
  • Φρόντισε τις επιφάνειές σου: Σημαντικό είναι τόσο να καθαρίζεις όσο και να τακτοποιείς τον χώρο σου, αν δε θες να ξαναδείς κατσαρίδες στο σπίτι! Ο ακατάστατος πάγκος της κουζίνας σου με τα ψίχουλα επάνω του, μα και το γραφείο σου με την χαρτούρα και τα παραπεταμένα αντικείμενα στην ποδιά του, φαντάζουν για μια κατσαρίδα παράδεισος. Εκείνες αγαπούν το σκοτάδι, την βρωμιά και την ανακατωσούρα. Εσύ; Μην αμελείς να καθαρίζεις και να συγυρίζεις κάθε επιφάνεια του βασιλείου σου, όσο σκοτεινή κι αν είναι. Η νοικοκυροσύνη και η οργάνωση είναι το παν, ειδικά αν θες να αποτρέψεις την παρουσία τους, αλλά και γενικότερα, αν θες μια ζωή όμορφη!

Πράγματα που δεν ήξερες για τις κατσαρίδες

πως να σκοτώσω φυσικά μια κατσαρίδα

Οι κατσαρίδες είναι έντομα, τα οποία αποτελούν μια τάξη: τα Βλαττοειδή (Blattodea, Blattaria). Από μερικούς ειδικούς το Βλαττοειδή θεωρούνται υπόταξη των δικτυόπτερων

Υπάρχουν περίπου 3.500 διαφορετικά είδη κατσαρίδων που ταξινομούνται σε 6 βασικές οικογένειες ανά τον κόσμο. Στη Ευρώπη αναφέρονται επί 150 είδη, στην Ελλάδα είκοσι.

Το επιστημονικό όνομα της τάξης «Βλαττοειδή» προέρχεται από το γένος «Βλαττή» (Blatta).

Το χρώμα ποικίλλει από ωχρό καστανό μέχρι μαύρο, με ή χωρίς στίγματα (Εικ. 6). Με 80 χιλιοστόμετρα το μεγαλύτερο μήκος παρατηρείται στο είδος Blaberus giganteus. Αντίθετα στο γένος Nocticola υπάρχουν είδη που φτάνουν μόνο δυο χιλιοστόμετρα σε μήκος. Το σώμα κατά κανόνα έχει σχήμα οβάλ και είναι νωτοκοιλιακά πεπλατυσμένο.

Τα στοματικά μόρια είναι μασητικού τύπου. Δεν δείχνουν εμπρός, αλλά προς τα κάτω και πίσω (υπογναθικά). Στο κεφάλι εκφύονται δυο μακριές νηματοειδείς κεραίες, οι οποίες αποτελούνται από πολλά άρθρα. Ξεπερνούν το μήκος του σώματος. Οι σύνθετοι οφθαλμοί κατά κανόνα είναι καλά αναπτυγμένοι. Οφθαλμίδια λείπουν.

Το μεγάλο πρόνωτο έχει την μορφή δίσκου και σκεπάζει το κεφάλι. Οι ταρσοί των ποδιών είναι πενταμερείς. Επιτρέπουν γρήγορο τρέξιμο, μόνο σε μερικά είδη συναντούμε ειδίκευση των ποδιών στο σκάψιμο. Οι μπροστινές πτέρυγες είναι δερματοειδείς (ψευδέλυτρα). Οι οπίσθιες πτέρυγες είναι μεμβρανώδεις και στη βάση παρουσιάζουν στρογγυλή επέκταση προς τα πίσω (λατινικά: vannus). Η νεύρωση είναι πρωτόγονη με επανειλημμένως κλαδωτές φλέβες επί μήκος και αρκετές εγκάρσιες φλέβες. Μερικά είδη είναι βραχύπτερα ή άπτερα.

Η κοιλία αποτελείται από δέκα ουρομερή και καταλήγει σε ένα ζεύγος κερκιδίων (ή κέρκων, cerci). Οι κέρκοι είναι αρκετά κοντοί αλλά πολυμελείς (Εικ. 1). Ο ωοθέτης είναι ατροφικός. Η μορφή των εξωτερικών γεννητικών οργάνων επιτρέπουν σφιχτή ένωση κατά το ζευγάρωμα