MasterChef 2024: Μειώνονται οι μέρες προβολής του - Το πρόγραμμα που παίρνει τη θέση του

Αλλαγές στην τηλεοπτική «σκακιέρα»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
MasterChef 2024: Μειώνονται οι μέρες προβολής του - Το πρόγραμμα που παίρνει τη θέση του

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία της σεζόν, με τα κανάλια να ανακατεύουν για τελευταία φορά φέτος την τράπουλα του προγράμματος πριν μας αποχαιρετήσουν για καλοκαίρι. Έτσι και το STAR προχωράει σε μία νέα κίνηση και αλλάζει τις ημέρες προβολής του MasterChef, μειώνοντας τα επεισόδια του διαγωνισμού μαγειρικής μέσα στην εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η εν λόγω κίνηση είναι απολύτως αναμενόμενη. Άλλωστε το κανάλι είχε ξανακάνει κάτι αντίστοιχο τις προηγούμενες χρονιές, καθώς ολοκληρώνονται σιγά-σιγά τα γυρίσματα και αναμένουμε τον τελικό νικητή. Το MasterChef θα σταματήσει να προβάλλεται κάθε Παρασκευή, όταν συνήθως βλέπαμε τις αποχωρήσεις των παικτών.

Δείτε επίσης: MasterChef: Αγνώριστη η Γωγώ Κωστάκη 6 χρόνια μετά - Πού είναι και με τι ασχολείται σήμερα

Στην τελική ευθεία το MasterChef

Θυμίζουμε ότι βάσει γυρισμάτων o διαγωνισμός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τελική εξάδα. Στις 30 Απριλίου γυρίστηκε η τελική δοκιμασία, και πλέον μοντάρονται τα επεισόδια με τους εναπομείναντες παίκτες, όπου ο πιο ικανός, θα κατακτήσει τον τίτλο του Έλληνα MasterChef για φέτος. Η τελική βαθμολογία θα ανακοινωθεί live, σε ξεχωριστό επεισόδιο.

Σημειώνεται επίσης ότι αυτή δεν ήταν η μοναδική αλλαγή στην οποία προχώρησε το STAR για να αναβαθμίσει το πρόγραμμά του, καθώς το First Dates ξεκίνησε να προβάλλεται και τις Δευτέρες.

MasterChef οι τρεις κριτές

To MasterChef πλέον θα μεταδίδεται Δευτέρα με Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή 17 Μαΐου θα προβάλλεται η σειρά του STAR, «Στα σύνορα». Αναμένεται επίσης να μειωθούν περαιτέρω τα επεισόδια μέσα στην εβδομάδα, όσο πλησιάζουμε στον τελικό, αλλά βέβαια εκεί θα πρωταγωνιστήσουν οι δοκιμασίες που θα κληθούν να φέρουν εις πέρας οι συμμετέχοντες.

Παραδοσιακά, σε αυτήν την φάση του MasterChef ξεκινούν τα ταξίδια σε προορισμούς εκτός Αθηνών. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι τα επεισόδια που θα δούμε γυρίστηκαν στη Λέσβο, σε ένα γραφικό ψαροχώρι, τα Λουτρά στον κόλπο της Γέρας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν επίσης στο ξενοδοχείο ΖΑΙΡΑ αλλά και στα ξενοδοχεία Blue Sea και Ανδριώτης Studios.