Απλώστε μια πάστα μαγειρικής σόδας στα μαλλιά - Αυτό που θα δείτε μέσα σε λίγες ημέρες σοκάρει...

Δεν θα χρειαστείτε πλέον ακριβά σκευάσματα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Απλώστε μια πάστα μαγειρικής σόδας στα μαλλιά - Αυτό που θα δείτε μέσα σε λίγες ημέρες σοκάρει...

Η μαγειρική σόδα είναι ένα συστατικό που έχουμε σχεδόν όλοι στα σπίτια μας, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν πως έχει πάρα πολλές ιδιότητες. Ακόμη και σαν μυστικό για την ομορφιά της γυναίκας. Μπορεί για παράδειγμα να εξαφανίσει τα ανεπιθύμητα σπυράκια από σημεία που ούτε εσύ ήξερες ότι βγαίνουν.

Η baking soda όμως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα μαλλιά! Πρόκειται για έναν φυσικό τρόπο για να τα κάνεις λαμπερά και υγιή χωρίς να αγοράσεις πανάκριβα σκευάσματα του εμπορίου.

Πως χρησιμοποιείς την μαγειρική σόδα στα μαλλιά και τι κάνει

Αν είστε fan των DIY θεραπειών και θέλετε να αποφύγετε τις σκληρές συνέπειες των εμπορικών προϊόντων που είναι φορτωμένα με χημικά, θα σας δείξουμε έναν τρόπο για να ετοιμάσετε το δικό σας φυσικό σαμπουάν το οποίο θα έχει απίστευτα αποτελέσματα.

Μπορεί να σας φανεί παράξενο αρχικά, καθώς δεν κάνει αφρό όπως τα εμπορικά σαμπουάν, αλλά θα το συνηθίσετε με την πάροδο του χρόνου και τα αποτελέσματα θα σας κάνουν να το προτιμήσετε.

Τι πρέπει να κάνετε:

  • Σε ένα μικρό μπουκαλάκι, ανακατέψτε τη σόδα με νερό, σε αναλογία 1 προς 3. Φτιάξτε ποσότητα ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας, δηλαδή εάν έχετε μακρά μαλλιά, αναμείξτε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με 9 κουταλιές της σούπας νερό.
  • Στη συνέχεια, εφαρμόστε σε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά, από τις ρίζες προς τις άκρες και αφήστε το να δράσει για 1-3 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
  • Ξεπλύνετε τα μαλλιά για μια ακόμη φορά χρησιμοποιώντας μηλόξυδο. Αναμείξτε 1 μέρος με 4 μέρη νερού. Μπορείτε να προσθέσετε επίσης αιθέρια έλαια για καλύτερο άρωμα. Ξεπλύνετε τα μαλλιά ακόμα μία φορά. Προσέξτε το ξύδι να μην πέσει στα μάτια σας.
  • Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από την πρώτη χρήση. Μετά από μερικές φορές ακόμη, τα μαλλιά σας θα αρχίσουν να μεγαλώνουν πιο γρήγορα και η τρίχα θα είναι ισχυρή, λαμπερή και απίστευτα υγιής!

Η σόδα εξαφανίζει και την πιτυρίδα

Μεταξύ άλλων, η πιτυρίδα είναι ένα πολύ συνηθισμένο και ενοχλητικό σύμπτωμα, που εντοπίζεται στο τριχωτό της κεφαλής. Συνοδεύεται από έντονη φαγούρα και ξεφλούδισμα, που καταλήγει σε αυτή τη λευκή αντιαισθητική «σκόνη». Πρόκειται για μια ακίνδυνη απολεπιστική κατάσταση στο τριχωτό της κεφαλής.

Η πιτυρίδα δεν είναι μια ανησυχητική περίπτωση, που απαιτεί ιατρική περίθαλψη. Παρόλα αυτά παραμένει ένα αντιαισθητικό και ενοχλητικό σύμπτωμα. Η χρήση ενός σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά και πιτυρίδα είναι συνήθως αρκετό για να αντιμετωπίσουμε και να εξαλείψουμε την πιτυρίδα αλλά αυτό δεν είναι μονόδρομος, κι εμείς προσφάτως το μάθαμε μη νομίζεις.

πιτυρίδα

Κάντε μασάζ με μαγειρική σόδα στις ρίζες των μαλλιών σας, αντί να τα λούσετε, και κάντε επαναλάβετε για δύο εβδομάδες, για να αφαιρέσετε κάθε ίχνος πιτυρίδας.