Θα μακρύνουν τα μαλλιά σας μέσα σε λίγες μέρες - Το μυστικό με την μαγειρική σόδα που θα σας σώσει

Απίστευτο αποτέλεσμα σε πολύ γρήγορο χρόνο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θα μακρύνουν τα μαλλιά σας μέσα σε λίγες μέρες - Το μυστικό με την μαγειρική σόδα που θα σας σώσει

Είναι πια αποδεδειγμένο πως η μαγειρική σόδα έχει μια σειρά από οφέλη, τόσο όσον αφορά την καθαριότητα, όσο εμείς και την φροντίδα μας. Μάλιστα, η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει τα μαλλιά υγιή και μακριά.

Αυτή η ευεργετική ουσία βελτιώνει την ποιότητα των μαλλιών σας και εξαφανίζει τα υπολείμματα του σαμπουάν και του μαλακτικού, παρέχοντας λάμψη μακράς διαρκείας στα μαλλιά σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αντί για κανονικό σαμπουάν.

Σώστε τα μαλλιά σας με μαγειρική σόδα

  • Σε ένα μικρό μπουκαλάκι, ανακατέψτε τη σόδα με νερό, σε αναλογία 1 προς 3. Φτιάξτε ποσότητα ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας, δηλαδή εάν έχετε μακρά μαλλιά, αναμείξτε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με 9 κουταλιές της σούπας νερό.
  • Στη συνέχεια, εφαρμόστε σε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά, από τις ρίζες προς τις άκρες και αφήστε το να δράσει για 1-3 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
  • Ξεπλύνετε τα μαλλιά για μια ακόμη φορά χρησιμοποιώντας μηλόξυδο. Αναμείξτε 1 μέρος με 4 μέρη νερού. Μπορείτε να προσθέσετε επίσης αιθέρια έλαια για καλύτερο άρωμα. Ξεπλύνετε τα μαλλιά ακόμα μία φορά. Προσέξτε το ξύδι να μην πέσει στα μάτια σας.
  • Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από την πρώτη χρήση. Μετά από μερικές φορές ακόμη, τα μαλλιά σας θα αρχίσουν να μεγαλώνουν πιο γρήγορα και η τρίχα θα είναι ισχυρή, λαμπερή και απίστευτα υγιής!

Εξωτερική φωτογραφία: Pixabay

Μπορείτε να ρίξετε και λίγη μαγειρική σόδα στους κάλους των ποδιών σας

H μαγειρική σόδα αποτελεί ένα από τα πιο απλά και πιο θαυματουργά υλικά που μπορεί να βρει κανείς στο ντουλάπια ενός νοικοκυριού. Μπορεί να λύσει ένα σωρό προβλήματα που αφορούν θέματα υγείας, ομορφιάς (δες εδώ πώς θα κάνεις φυσική αποτρίχωση) ακόμα και καθαριότητας.

Ένα λοιπόν από τα προβλήματα που μπορεί να λύσει αφορά και τα πόδια σας. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που καθημερινά υποφέρουν από τους πόνους που προκαλούν τα τακούνια. Η λύση όμως είναι πολύ απλή.

Αν φοράτε συχνά τακούνια ή παπούτσια που σας χτυπάνε, μπορεί να δημιουργηθούν κάλοι στα πόδια σας. Η μαγειρική σόδα βοηθάει και σε αυτό, διώχνοντας τους χωρίς να βλάπτει τα ευαίσθητα πόδια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα μείγμα από σόδα, νερό και λάδι και να το απλώσετε στους κάλλους.

Αφήστε το για περίπου 20 λεπτά και ξεβγάλτε με ένα πανί και ζεστό νερό. Επαναλάβετε δυο με τρεις φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

Κάλοι μαγειρική σόδα