Λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα στην κουζίνα - Φτιάξτε μία πάστα με μαγειρική σόδα και...

Το φυσικό καθαριστικό που θα σας λύσει τα χέρια

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα στην κουζίνα - Φτιάξτε μία πάστα με μαγειρική σόδα και...

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι λεκέδες στην κουζίνα είναι τόσο επίμονοι που κάνουν την κάθε νοικοκυρά να αγανακτά. Ένα από τα σημεία μάλιστα που θέλει καθημερινό καθάρισμα καθώς μαζεύει λίπη, είναι ο φούρνος μικροκυμάτων.

Η λύση στο πρόβλημα αυτό μπορεί να έρθει πολύ εύκολα, μέσα από τη χρήση της θαυματουργής μαγειρικής σόδας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θέματα ομορφιάς (δείτε εδώ πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για τα δόντια σας), για θέματα υγείας και για καθάρισμα.

Μάλιστα, η μαγειρική σόδα, δημιουργεί έναν απολαυστικό αφρό που τα παιδιά θα χαρούν να χαζεύουν, οπότε περιγράψτε τους τα βήματα και βοηθήστε να καταλάβουν τη διαδικασία καθαρισμού φούρνου μικροκυμάτων.

Πώς θα καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων με μαγειρική σόδα

  • Φτιάξτε απλά μία κρέμα με νερό και μαγειρική σόδα σε αναλογία ένα προς δύο.
  • Απλώστε την κρέμα στα σημεία που χρειάζονται προσοχή και αφήστε την για μερικά λεπτά να δράσει.
  • Τρίψτε τους λεκέδες με χαρτί κουζίνας.

Καθάρισμα φούρνου μικροκυμάτων με μαγειρική σόδα
Πηγή φωτογραφίας: Unsplash Vlad Zaytsev

Πηγή εξωτερικής και εσωτερικής φωτογραφίας: Unsplash - roam in color

Βουτήξτε τα παιχνίδια των παιδιών σε ένα μπολ με μαγειρική σόδα και...

Η μαγειρική σόδα μπορεί να σας σώσει από πολλά προβλήματα είτε αυτά είναι καθαριότητας είτε ομορφιάς. Ωστόσο, μπορεί να εξαφανίσει άμεσα και διάφορα αντικείμενα από μικρόβια και ιούς που μπορεί να έχουν. Η συνταγή και η διαδικασία είναι απλή.

Συγκεκριμένα, με μαγειρική σόδα μπορείτε να καθαρίσετε τα παιχνίδια των παιδιών σας τα οποία συνήθως βρίσκονται πάντα στο έδαφος.

Τα παιδικά παιχνίδια είναι διαρκώς βρώμικα και μπορούν να περιέχουν απεριόριστη ποσότητα βακτηρίων και ιών. Για να αποτρέψετε το να αρρωστήσουν τα παιδιά σας παίζοντας μαζί τους, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βυθίζετε τα παιχνίδια αυτά σε ένα μπολ με διάλυμα από 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε 1/4 λίτρο νερό. Αφήστε τα εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας και ξεπλύνετέ τα το πρωί. Αν υπάρχουν υπολείμματα σόδας πάνω σε αυτά, τότε μπορεί να χρειαστείτε ένα σφουγγάρι ή μια βούρτσα για να τα απομακρύνετε.

Μαγειρική σόδα καθάρισμα παιχνιδιών