Ρίξτε λίγο κανέλα στον καφέ σας καθημερινά - Τι αλλαγή θα δείτε μετά από λίγο καιρό

Πολλά τα οφέλη της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ρίξτε λίγο κανέλα στον καφέ σας καθημερινά - Τι αλλαγή θα δείτε μετά από λίγο καιρό

Η κανέλα έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας και υπάρχουν πολλοί λόγοι που πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά κανέλα και το καλύτερο είναι να την καταναλώνετε το πρωί στον καφέ σας, ενώ μάλιστα μπορεί να βοηθήσει μέχρι και στον πονόδοντο.

Τα οφέλη της κανέλας

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού του κανέλα σε ζεστό καφέ είναι αρκετό για το σώμα για να αντιμετωπίσει τους ιούς και τα βακτήρια.

Διεγείρει τον εγκέφαλο

Βελτιώνει τη μνήμη, σας κρατά σε εγρήγορση και είστε ποιο συγκεντρωμένοι πλέον.

Μειώνει το σάκχαρο του αίματος και τα επίπεδα χοληστερόλης

Η τακτική χρήση της κανέλας μπορεί να σας προστατεύσει από διαβήτη και τη χοληστερίνη. Μπορεί να χρειάζεστε μόνο 6 γραμμάρια ανά ημέρα.

Μειώνει τους πόνους της περιόδου

Ως εκ τούτου, οι γυναίκες που έχουν επώδυνο έμμηνο κύκλο πρέπει να προσθέτουν περισσότερη κανέλα στα ποτά και τα τρόφιμα τους.

Βελτιώνει την κυκλοφορία και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας

Ένα ζεστό ρόφημα, για παράδειγμα πίνοντας καφέ με ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού κανέλα, θα μπορέσετε να ανακτήσετε την ενέργειά σας και θα βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους ανθρώπους που έχουν πάντα κρύα πόδια και χέρια.

Ρίξτε λίγο κανέλα στον καφέ σας καθημερινά
πηγή: pixabay / stevepb

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: pixabay / peggy_marko

Μπορείτε και ξεφορτωθείτε σε μαγικό χρόνο την μυρωδιά υγρασίας από το σπίτι σας χρησιμοποιώντας κανέλα

Πολλά είναι τα σπίτια που τα ταλαιπωρεί η υγρασία με την μυρωδιά να είναι αρκετά ενοχλητική, η οποία μπορεί να μεταφερθεί στα ρούχα και το αποτέλεσμα είναι να καταλήγετε σε έναν βαθύ καθαρισμό με χημικά προϊόντα που δεν είναι πάντοτε καλά.

Ωστόσο, υπάρχει μια γκάμα φυσικών εναλλακτικών για την εξουδετέρωση αυτών των δυσάρεστων οσμών. Αν και ίσως έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε αρώματα ή αποσμητικά χώρου, αυτές οι λύσεις είναι πιο οικολογικές και περισσότερο αποτελεσματικές.

Μια λύση είναι η κανέλα (η οποία βοηθά μέχρι και στην τριχόπτωση).

Αυτό το θαυμάσιο αρωματικό μπαχαρικό περιέχει αντιμικροβιακά αιθέρια έλαια, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε ένα πλήθος μικροοργανισμών. Όχι μόνο αυτό, αλλά η πανίσχυρη μυρωδιά του διαχέεται εύκολα και πιο ευχάριστο τον αέρα σε περιοχές με φτωχό αερισμό.

Ρίξτε λίγη σκόνη κανέλας σε μικρές υφασμάτινες σακούλες και τοποθετήστε τις σε ένα στρατηγικό σημείο για ν’ απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη μυρωδιά.
Αν θέλετε, πάρτε ξυλάκια κανέλας, δέστε τα σε μια κορδέλα, και κρεμάστε τα.

Εξωτερική φωτογραφία: Unsplash / NIKON CORPORATION, NIKON D5100