Συνδύασε την κανέλα με ακόμα 1 υλικό και απαλλάξου οριστικά από τον πονόδοντο

Θαυματουργό μείγμα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Συνδύασε την κανέλα με ακόμα 1 υλικό και απαλλάξου οριστικά από τον πονόδοντο

Πολλά είναι τα οφέλη της κανέλας μιας και έχει θαυματουργές ιδιότητες και μάλιστα όταν συνδυάζεται μπορεί να λύσει πολλά από τα προβλήματα, ένα από τα οποία μπορεί να είναι για παράδειγμα ένας πονόδοντος, ενώ η κανέλα είναι κι ένα τέλειο υλικό για ροφήματα.

Ο πονόδοντος είναι ένα συχνό και επώδυνο πρόβλημα. Η κανέλα μπορεί να βάλει τέλος σε αυτό, όπως και στον πονοκέφαλο, μιας και έχει αποδειχθεί ότι συμβάλει και στην καταπολέμηση του.

Καταπολέμησε τον πονόδοντο με κανέλα

Έτσι, λοιπόν, για να μην τρέχετε στον οδοντίατρο, μιας και είμαστε και σε περίοδο καραντίνας, δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή. Φτιάξτε ένα μείγμα από ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και πέντε κουταλάκια του γλυκού μέλι. Τοποθετήστε το μείγμα πάνω στο άρρωστο δόντι. Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί μέχρι και τρεις φορές την ημέρα.

Εξωτερική φωτογραφία: pixabay / santarina

Οφέλη της κανέλας

  • Μειώνει τη φλεγμονή: Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά της κανέλας δρουν κατά της φλεγμονής και συμβάλλουν στην υποχώρηση του μυϊκού πόνου και του οιδήματος.
  • Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου: Ανασκόπηση μελετών έδειξε ότι η πρόσληψη 120mg κανέλας καθημερινά, μειώνουν τα επίπεδα κακής LDL χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και ολικής χοληστερόλης. Άλλη μελέτη έδειξε ότι όσοι ακολουθούσαν διατροφή με πολλά μπαχαρικά, όπως κανέλα και κουρκουμά και έτρωγαν λιπαρά γεύματα, μείωσαν τα τριγλυκερίδια.
  • Βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη: Η αντίσταση στην ινσουλίνη αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 και μεταβολικού συνδρόμου. Έρευνες έδειξαν ότι η βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου με κανέλα σε διαβητικούς, μείωσε τα επίπεδα σακχάρου και βελτίωσε την ευαισθησία στην ινσουλίνη.
  • Προστατεύει από τον καρκίνο: Η υψηλή περιεκτικότητα της κανέλας σε αντιοξειδωτικά, προστατεύει από τις βλάβες στο DNA και τις κυτταρικές μεταλλάξεις που σχετίζονται με τον καρκίνο, έδειξαν μελέτες σε πειραματόζωα.
  • Καταπολεμά τις λοιμώξεις: Έχει αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Έρευνες έχουν δείξει ότι εμποδίζει την ανάπτυξη Listeria, σαλμονέλας και δρα κατά των μολύνσεων από μύκητες.